Nie ma też w domu nikogo,kto mógłby Cie wesprzeć!!!!

Na forum na pewno zaraz sie pojawi Admin,a skoro nie rozumiesz jego wskazówek

Nemo ,napisz proszę czy ten program ,o którym piszesz nie powoduje"spowolnienia " pracy komputera.nemo56 pisze:bardzo dobry jest też program Bit Deffender 9 Professional Plus. Posiada ochronę antywirusową i antyspamową, oraz zaporę ogniową na niechciane programy.
Niestety spalił mi się zasilacz i płyta główna.
Korzystam z komputera syna w bardzo krótkim czasie.
Dziękuję Jarku raz jeszcze.Yaro32 pisze: Ad1.
SDRAM jest to rodzaj pamięci RAM produkowanej wczesniej - technologicznie jest już lekko przestarzała i rzadziej stosowana niż pamięci DDR - SDRAM które są nowsze.
Ad2.
na te pytanko nie chcę Cię wprowadzać w błąd, gdyż sieci oraz sprawy serwerów są dla mnie mniej znane.
Ad3.
ISDN to rodzaj łącza stałego oferowanego przez TP SA. Przepustowość 128 kbps jest bardzo mała jak na obecne czasy. Neostrada już rezygnuje z takiego transferu oferując już jako najniższe 256kbps. Jeśli masz wybierać to wybierz coś szybszego, gdyż te 128 kbps to dwukrotnie szybsza prędkość niż przy zwykłym połączeniu modemowym.
Mam nadzieję, że troszkę przybliżyłem Ci tematy o które pytałaś.
Pozdrawiam - Jarek
To mam pytanko dodatkowe w związku z IP zmiennym. Jak długo (czasowo) mniej więcej ustala się taki adres?Yaro32 pisze:
Teraz mnie olśniło. Można Aurynko ustalić na podstawie IP gdzie znajduje się serwer. Gdy ma się stałe IP jest to bardzo proste. Natomiast przy zmiennym jest to bardziej skomplikowane ale również możliwe.
Pozdrawiam - Jarek
Możliwy brak dostępu "do zasobów" z których wcześniej korzystałaś np jeśli pracujesz w sieci lub wyjęłaś CD-ROM.chatte pisze:Mam taki problem: kiedy chcę wysłać zdjęcie( korzystając z nowej opcji pod postem )z innego foldera na komputerze niz ten, z którego wysyłałam ostatnio, to wyskakuje mi okienko z informacją, ze nie ma dysku (?). Tego okienka w żaden sposób nie mogę zamknąć ani nic nie mogę zrobić. Zaczynają mi znikać ( robia się białe) kolejne okienka, tj. Fotosika, postu - w końcu jedynym wyjsciem jest zamkniecie przeglądarki. Czy ktoś mi może poradzić co z tym fantem zrobić?
Za pomocą usługi whois.aurynka pisze: 2) Jak można zidentyfikować serwer na podstawie adresu IP?
1. AdWarechatte pisze:Tego konia trojańskiego musisz usunąć jakimś programem. Czy kuzyn nie umie Ci pomóc?
Ja nie mam nikogo, kto by się znał na komputerach, więc szukałam pomocy w internecie. Na forum komputerowym Gazety polecono mi program Evido. Sciągnęłam go i usunęłam nim prawie wszystkie świństwa. Spróbuj.
A moze Admin albo ktoś z forumowiczów bardziej znajacych się na rzeczy mogą polecić jeszcze jakis program ?
Zyczę Ci powodzenia. Smierć wirusom! ;:5