Zieloni przyjaciele Kati

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kati-1976 pisze:Katrina 26 dziękuję, Twoje też są wyśmienite. Strasznie mi się podobają twoje roślinki. :D
Dziękuję ślicznie w imieniu zieleninki :oops:
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 wrz 2008, o 22:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Właśnie nie miały i dlatego się obawiam, że mogą się nie przyjąć :(
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Katrina26, cała przyjemność po mojej stronie :D
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, taka moja wieeeelka prośba czy możecie podpowiedzieć mi jaką nazwę nosi ta cebulkowata roślinka ze zdjęcia 21 z pierwszej strony :?: Niby pospolita, a nie znam jej nazwy :(
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Gdyby Ci się (tfu tfu) czasem nie ukorzenił to mam takie coś ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:shock: Dziękuję Karinko26 :D . Gdyby tfu tfu coś mu nie poszło to się do Ciebie pięknie uśmiechnę :lol: :D :D :D
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karinko26 masz przepiękne paprotki. Możesz mi zdradzić jak o nie dbasz, bo moje mimo spełnianiu ich wymagań mają tendencję do zasychania pędów. Poradź mi jak się nimi opiekować :?:
Nie pokazuję na razie ich zdjęć bo wołają o pomstę do nieba :(
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

Hobbit powinien się ukorzenić :D Hojka to chyba carnosa? Mam pytanie jak dbasz o krasnokwiat, mój nie dość, że nie kwitnie, to ogólnie marnieje :roll: Maranta też cudna, masz jakiś przepis i na nią? :D Moje peproteczki też nie piękne. :wink:
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
Toska
500p
500p
Od: 4 lip 2008, o 09:20

Post »

hoja na Twoim zdjeciu to Canrosa :D

Basia

Napisałam na PW , napisz jakie jeszcze chcesz o de mnie kwiaty bo jutro wysyłam :D
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Kasiu, nic specjalnego im nie robię. Często zraszam, nie pozwalam za bardzo przeschnąć ziemi. Niektórzy dodają do wody do podlewania paproci trochę mleka, inni skórki od bananów do ziemi ;) Faktem jest że nie w każdym miejscu paprotki czują się dobrze. Może spróbuj im zmienić miejsce?
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anoli mój krasnokwiat nigdy nie był moim ulubieńcem, więc nieszczególnie o niego dbam a on na przekór tego i tak mi super rośnie, a nawet kwitnie co roku na jesień. Chyba go za tą silną wolę polubię.
Ziemię ma uniwersalną i dużo światła bo stoi na półce nieopodal okna kuchennego. Wilgoci mu też nie brakuje. Starsza roślinka podczas malowania niechcący została pomalowana przez mojego M farbą emulsyjną :oops: Zeskrobałam to własnoręcznie z liścia. Myślałam że będzie przebarwienie, bądź uschnie, ale się myliłam Został cały i zdrów :D. Wg mnie to żelazna roślina. Jeśli Twoja się zmarnuje tfu tfu, chętnie prześlę Ci dzieci mojego terminatora haha
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za pomoc w zidentyfikowaniu mojej hojki :D
Katrinko26 moja paprotka była już we wszystkich możliwych miejscach w moim mieszkaniu , zraszam ją niemal codziennie jak benjaminka, sucho też nie ma, ani za mokro także a i tak schnie nadal. :cry: Spóbuję z tymi bananami i mlekiem , może to coś da.
Jeszcze malutkie pytanko odnośnie stanowiska paprotki. Gdzie ona powinna stać w dobrze nasłonecznionym miejscu, czy raczej w rozproszonym świetle :?:
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p

Post »

Paprotki to raczej rozproszone, zauważ na jakim stanowisku mieszkają ich leśne kuzynki ;)
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak też myślałam i dlatego w takim je trzymam, ale dlaczego mi schną :?: :cry: . Chyba mnie nie lubią :cry:
Trudno, ja je uwielbiam, więc nie dam odporu. Metodą prób i błędów jakoś wspólnie się z nimi zgram.
Awatar użytkownika
kati-1976
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Skoro wspomniałam już o moich schnących paprotkach, które nie są w najlepszej kondycji, to i je Wam pokażę, ale uprzedzam, że nie są piękne. :oops:
30.Nephrolepsis exaltata zaczynają jej schnąć nie tylko końce starszych pędów, ale i te nowe, które wypuszcza
Obrazek
Obrazek
31, Inny gatunek nephrolepsis. Ta z kolei była gęsta i piękna. A to co teraz z niej zostało :cry:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”