Ogródek KaRo cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

To dzisiejsze reminiscencje z mojego ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Nakopałam coś i nie umiem z tego wyjść,bo kasuję inne zdjecia.Musi tak pozostać,wybaczcie. :wink:
Awatar użytkownika
broniusz
---
Od: 24 mar 2006, o 21:18

Post »

Mnie szczególnie podobają się zakątki nr 6 i 9 :D Rzeczywiście KaRo - Twój ogród wydaje się o wieeeeele większy niż jest w rzeczywistości :D
Broniusz
Awatar użytkownika
Karola
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 14 lip 2006, o 15:06

Post »

Imponujące! ;:152 Gratuluję Ci! ;:215

Moje róże (jak jedna) w tym sezonie wcale nie zakwitły... Nie wiem co się stało, nic nie wskazywało na przymarznięcia, czy szkodniki... ;:151 Trochę podejrzewam brak słońca (rosną pod wysokimi sosnami), bądź niedobory fosforu czy potasu, choć odżywiałam je wiosną nawozem do róż... Ale miło popatrzeć na Twoje piękności! :) Z tego co zauważyłam, to masz tych róż ładnych parę odmian! :o
Pozdrawiam!
Karola
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne, mnie też się podobają zdjęcia 5,6 i 9 zwłaszcza ;:80 Widać zamiłowanie do roślin :D
pięknie, pięknie!
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
gosiaj
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 sie 2006, o 15:34

Skalniak

Post »

Pani Ogrod jest sliczny.
Bardzo chcialabym miec skalniak na swojej dzialce. W tej chwili jest tam tylko trawa, dzialka jest płaska.
NIe wiem zupelnie jak do tego sie zabrac, od czego zaczac, zeby powstal taki skalniak?
Bardzo prosze o porade.
NIe znam sie na ogrodnictwie wiec kazda Pani wskazowka bedzie dla mnie cenna.
Teren plaski, nasloneczniony.
Pozdrawiam
Goska
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

KaRo napisz czego szukasz z bylin bo ja mam zakusy by poprosić cię o szczepki prusznika i konwalnika a nie chciałabym zaciągać długów.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

Gosiu, nie jest to co prawda podręcznik szkolny do zakładania skalnika ale jak przecztasz, to co nieco więcej będziesz miała samego pojęcia o skalniku i roślinkach:
http://www.podsieroslaw2.republika.pl/skalnik.htm
skalnik
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Dzięki Nemo,że podałeś ten link Gosi,a ja skontaktowałam się z nią na pv,żeby dowiedzieć się czegoś więcej i oczywiście przedstawię jej swoje wizje,co i jak. ;:177
Basiu,jestem właśnie z zapaleniem oskrzeli,podeślę kogoś z rodziny coby dokładnie się przyjrzał lub nawet zrobił zdjęcia konwalnika i prusznika.Już w ciemno mogę powiedzieć,że dzielenie konwalnika [/b]teraz[/b] nie wchodzi w grę,mimo,że mam go drugi rok on ma jeden przyrost.Poczekajmy zatem do wiosny.
Natomiast prusznik,tak oczywiście,tylko co,wysłać ci nowy przyrost,tegoroczny taki ze stopką,gdyby nie było nic ukorzenionego samoistnie :?: Nie chciałabym cię rozczarować ;:79
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

U mnie jeszcze kwitną takie kwiatki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

No i co ja mam Ci wysłać KaRo za ten wygrany konkurs, skoro Ty masz takie piękne kwiaty... :?: ;:14 Ech!...
Broniusz
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Przyjmę serdecznie każdy chwaścik,tylko :oops: :oops: :oops: nie wrzosa :!:
Właśnie w ubiegłym roku zlikwidowałam olbrzymie wrzosowisko ,było 51 szt.tylko wrzosów i wrzośców nie licząc innych kwasolubnych.Nie chciałabym zaczynać od nowa tego tematu.Jeśli nie masz nic innego,nie wysyłaj.Ok. :?:
Awatar użytkownika
broniusz
---

Post »

Mam, mam :D Spokojnie KaRo :wink: Moje wrzosy i tak na razie do niczego się nie nadają, bo dopiero zeszłej jesieni je wsadziłem i są maleńkie ;:67 A zdjęć bylin nie zamieszczałem w swoim wątku, więc rzeczywiście możesz być nieco zdezorientowana :roll: Coś dla Ciebie znajdę ładnego (i nie wrzosowatego :wink: ) i po weekendzie działkowym dam znać co mogłoby to być :D
Broniusz
Basia
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 28 maja 2006, o 15:43

Post »

KaRo z tymi sadzonkami poczekajmy do wiosny. Teraz i tak roślinom bardziej w głowie przygotowywanie się do zimy niż wzrost. I jeśli pozwolisz wiosną się przypomnę.
Napisz jednak o swoich chciejstwach, na pewno jakieś masz. Nawet jak ja nie będę miała, to na działkach mam sporo znajomych, więc może uda się zorganizować.

Oczywiście nie musisz pisać teraz mamy całą zimę na razie zdrowiej.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Basiu,pewno,że chętnie się na coś wymienię.Dziś wyszłam do ogrodu i zasypałam w ziemi pęd prusznika ,aby się ukorzenił do wiosny.Natomiast konwalnik,kiepskie zdjecie mi wyszło, ale wygląda tak nie nadaje się w tym roku do rozsady absolutnie.Strasznie wolno rośnie,ale "przypilnuję" go wiosną i myślę,że znajdzie się sadzonka dla ciebie.

Martwi mnie wygląd kwiatów hortensji bo,aczkolwiek są bardzo ładne to wskazują na bliską jesień :cry:

Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

KaRo pisze:...Martwi mnie wygląd kwiatów hortensji bo,aczkolwiek są bardzo ładne to wskazują na bliską jesień...
Niestety KaRo do końca lata zostało tylko 22 dni. :cry:
Pozdrawiam Andrzej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”