Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-a-a
100p
100p
Od: 9 lip 2008, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie moi drodzy :) Tak sobie oglądam wasz wątek i od razu widzę naszą działkę :) Jesteśmy na tym samym etapie. Idziecie jak burza wow naprawdę szybko działacie.

Miłego dnia Obrazek

P.s. też mi się wydaje że chionki są za gęsto posadzone....
BJB
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 wrz 2008, o 13:57

Działkowiczka z Opola

Post »

Witam i cieszę się że jest ktoś kto też zaczynał od początku a teraz idzie Wam to super.Ja właśnie dzisiaj kupuję z mężem działkę ogrodową i mamy w oczach przerażenie ile nas czeka pracy ale myślę że warto bo fajnie jest patrzeć jak wszystko pięknieje i idzie do przodu.Myślę że mogłabym zwrócić się o jakąś poradę gdybyśmy mięli jakieś pytania?Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę POWODZENIA.
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

kolejna nowo powstająca piękna działka ... i to ze skarpą czyli tyle możliwości do nasadzeń ....
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Qurcze, wczoraj kolega też powiedział, że chyba za gęsto posadzone :evil: A ja zamiast najpierw poczytać to sadzę :( Są od siebie oddalone o 1m.. Za mało? ...I co mam przesadzać? Jestem załamana :(
Aneczko! działamy szybko, tak rzeczywiście mówią, ale zależy nam żeby jak najwięcej zrobić przed zimą to może w przyszłym sezonie już będę miała gdzie usiąść :( Po południami po pracy nie siedzę przed TV tylko lecę na działkę . Chociaż nad tym też ubolewam bo lubię zasiąść w foteliku i porobótkować - moje hobby to haft, frywolitki, szydełko, druty i takie tam inne robótki...a teraz nie mam kiedy/. M ma teraz tydzień urlopu to jeszcze podgoni roboty. U nas pogoda ładna to można i trzeba popracować.
BJB! kupujcie działeczkę i nie zrażajcie się. Pokazujcie swoje postępy w pracy. Jak macie pytanka to pytajcie. Chetnie odpowiemy. Pa
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

jak są posadzone co metr to chyba bym co drugą przesadził ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
x-a-a
100p
100p

Post »

O Karol ma świetny pomysł popieram nie musisz wszystkich przesadzać.

Kurde to mnie teraz przegonicie ;:80 hehhe

Właśnie też chcemy jak najwięcej zrobić przed zimą . Najważniejsze żeby wybuduwać altanę i jak najwięcej skopać :) Troszkę roślin posadzić i już w przyszłym roku będzie inaczej !

Pozdrawiam Was i życzę zapału do pracy....
x-a-a
100p
100p

Post »

O to dziś czeka Cię imprezka !!!

Oto życzenia dla twojej Córci
Obrazek
Idzie misio, idzie konik, małpka,
piesek no i słonik. Wszyscy razem z balonami
z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny
wielce - masz już jeden roczek więcej!

Wszystkiego Najlepszego :)
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Ooo..dziękuję Aneczko w imieniu córci za życzenia... Już po..Ufff One szalały i ja też :D ....ale w kuchni...Robiłam paprykę do słoików..
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Wpadłam z rewizytą :D .Super macie działeczkę,a ile metrów fajnie.
Skarpę też uda się zagospodarować :D .Bedę do was zagladac :D .
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Witaj Joluś i Marku cieszę się że trafiliście tu do nas na forum .Można tu wiele się dowiedzieć i nauczyć .A u Was super ,ślicznie się zapowiada i efekty już są widoczne i jest bardzo ładnie i ciekawie .Pozdrawiam Was mocno i serdecznieObrazek
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Agnieszko i Jollu dziękuję za odwiedziny :D Wiecie co znów mam "doła". Bo my to z M chcielibyśmy wszystko od razu zrobić, a w dwójkę się nie da, jeszcze dom, praca, dziecko. Codziennie po pracy jestem na działce i coś tam dłubie a mam wrażenie, że nic nie widać. Wczoraj u nas było 30 stop., M źle się czuł, miał wysokie ciśnienie więć zakazałam mu pracy na działce. Miał siedzieć i zająć się dzieckiem, ale i tak mnie nie posłuchał. Jak poczuł się lepiej to przesadził 3 agresty, a ja znów wyrywałam nowo wyrośniete chwaściory. A tak w ogóle to mój M doszedł do wniosku, że chyba trzeba zwolnić to tempo, co zrobimy to zrobimy , a zdrowie ważniejsze....
Do kiedy mogę posiać trawę? Qurcze boję się że się nie wyrobię....Luuudzie ta działka mi się po nocach śni!!!!
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu! Trawę możesz siać jeszcze przez cały wrzesień ( jeśli pogoda pozwoli). Nie przejmuj się tak bardzo - w końcu działka jest dla Was a nie Wy dla działki. Na początku zawsze jest ogrom prac. Ja z zasady sama "walczę" z działką i przyjęłam postawę,że co ma być to będzie.Jak nie w tym roku to w następnym...Praca na działce powinna być przyjemnością a nie kolejnym obowiązkiem. Kiedy mogę liczyć na spis materiałów i orientacyjny kosztorys. Robocizna u mnie też nie wchodzi w rachubę, bo M da sobie radę przy syna i mojej pomocy. Największą zaletą ogrodnika jest cierpliwość. Bo pewnych rzeczy nie da się "przeskoczyć".
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Izuś ;:196 dzięki za wsparcie..
A te materiały :oops: jutro...przepraszam
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Jolu pamietaj zdrowie jest najważniejsze,praca nie zając nie ucieknie. Wiadomo że wiele się ma w planach i chciałoby się aby było już zrobione .A myślisz ze mi się mój ogród nie śni po nocach.Ja jak zamykam oczy to już widzę grządki,kwiaty .Pamiętaj Jolu po mału a dojdziecie do celu i tak macie już pięknie i wiele prac za Wami.Pozdrawiam :D :D :D
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Jolu pospacerwałam po Twojej działce, jest wystarczająco duża, żeby się narobić i jednocześnie pięknie urządzić, a ze zbocza można utworzyć piękne widoki. Dużo zrobiliście w tak krótkim czasie, z tego co już widać zapowiada się pięknie, życzę dalszej wytrwałości. Pozdrawiam serdecznie Irena.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”