Moje małe miejsce - Atchame
Kochani ! Dzisiaj mój M. mnie zachwycił....oznajmił mi, że pomoże mi w pracah ogrodowych. Zatem..Będzie Palisada !! część rabat wydzielona jest z kamieni...a część zrobimy z palisady...będę uwieczniac jak postępują prace.. jestem przeszczęsliwa, ponieważ wreszcie rabaty będą wyglądały tak jak chcę...teraz kilka zdjęć
Nie znam..ale kwitnie uroczo

Oleander już kwitnie

Padła decyzja kupuję Budleję.....to wszystko przez to że wabi motyle
Nie znam..ale kwitnie uroczo

Oleander już kwitnie

Padła decyzja kupuję Budleję.....to wszystko przez to że wabi motyle

Pozdrawiam
Kasia S
Kasia S
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu. Widzę, że masz piękne goździki i nie tylko, liliowce też są piękne. Te goździki są wieloletnie? Z tego gatunku ja nie mam ani jednego i w kwiaciarni też nie widziałam. Na drugi rok muszę się bardziej rozglądać, są piękne. Podoba mi się połączenie Firletki z Rudbekią. Firletka jest wieloletnia, to wiem, a rudbekia? Pozdrawiam Olga

Elu...popatrzę w moje zapiski i jutro dam znać jakie te moje liliowce. Gdybys mi powiedziała który konkretnie cie interesuje to byłoby mi łatwiej....podaj mi numer zdjęcia 
Olga...co do goździka, to jest u mnie juz 2 albo nawet 3 rok. Wniosek prosty ....jest wieloletni. Kolor jego nazwałabym...malinowy..obcinam przekwitające kwiaty wtedy dłuużej kwitnie. Lubię go. Zrobię jutro fotki, to zobaczysz go z bliska. Co do Rudbeki. Wydaje mi się, że nie jest wieloletnia ale głowy nie dam. Według mnie rozsiewa się z nasion, a stare kwiaty zamierają. Następnego roku wschodzą siewki....bo znajduję je w przedziwnych częściach ogrodu w ilości dowolnej. Ja robię rózne kompozycje z nowych siewek...a co mi zostaje rozdaję znjomym...inaczej w ogrodzie byłaby tylko rudbekia
Co do palisady...to wydaje mi się, że będzie to dobre rozwiązanie...dlatego, że ładnie oddzieli ..gdzie trwa a gdzie kwiatki... przy palisadzie zrobę ok. 20 cm. szerokości rowek, co trochę ograniczy przerost trawy nad palisadą. W efekcie moja palisada szybko by zginęła w trawie...zresztą co to za trawa...mieszanka chwastów, i koniczyny...też trzeba w koncu coś z tym zrobić....

Olga...co do goździka, to jest u mnie juz 2 albo nawet 3 rok. Wniosek prosty ....jest wieloletni. Kolor jego nazwałabym...malinowy..obcinam przekwitające kwiaty wtedy dłuużej kwitnie. Lubię go. Zrobię jutro fotki, to zobaczysz go z bliska. Co do Rudbeki. Wydaje mi się, że nie jest wieloletnia ale głowy nie dam. Według mnie rozsiewa się z nasion, a stare kwiaty zamierają. Następnego roku wschodzą siewki....bo znajduję je w przedziwnych częściach ogrodu w ilości dowolnej. Ja robię rózne kompozycje z nowych siewek...a co mi zostaje rozdaję znjomym...inaczej w ogrodzie byłaby tylko rudbekia

Co do palisady...to wydaje mi się, że będzie to dobre rozwiązanie...dlatego, że ładnie oddzieli ..gdzie trwa a gdzie kwiatki... przy palisadzie zrobę ok. 20 cm. szerokości rowek, co trochę ograniczy przerost trawy nad palisadą. W efekcie moja palisada szybko by zginęła w trawie...zresztą co to za trawa...mieszanka chwastów, i koniczyny...też trzeba w koncu coś z tym zrobić....

Pozdrawiam
Kasia S
Kasia S
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
Witaj Kasiu
Złożyłam Ci rewizyte.Masz racje rudbekia jest rośliną jednoroczną,ale sama się wysiewa.Twój kotek jest śliczny,też kiedyś miałam rudego,ale poszedł i nie wrócił.A ostatnio moja psina zagryzła mi dwa kotki.W domu żaloba ale co zrobić tak to już na wsi jest.A czeresienki masz śliczne i na pewno smaczne
Czekam na kolejne zdjęcia i zapraszam do siebie.
Złożyłam Ci rewizyte.Masz racje rudbekia jest rośliną jednoroczną,ale sama się wysiewa.Twój kotek jest śliczny,też kiedyś miałam rudego,ale poszedł i nie wrócił.A ostatnio moja psina zagryzła mi dwa kotki.W domu żaloba ale co zrobić tak to już na wsi jest.A czeresienki masz śliczne i na pewno smaczne

- krzysiek86
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt: