kupiłam 6 Phalaenopsisów.
 kupiłam 6 Phalaenopsisów.Wystawy storczyków -w 2008r
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bobi  

z Poznaniem to wiem,ze *coś* jest na rzeczy w okresie jesiennym.
Ale ...do organizacji takiej ,nawet najmniejszej imprezy potrzebna jest pomoc i współpraca
osób chętnych.
Tam w Poznaniu jest kilka osób zaangażowanych- chętnie podam Ci na pw namiary do ewentualnego bezpośredniego kontaktu.
pozdrawiam JOVANKA

z Poznaniem to wiem,ze *coś* jest na rzeczy w okresie jesiennym.
Ale ...do organizacji takiej ,nawet najmniejszej imprezy potrzebna jest pomoc i współpraca
osób chętnych.
Tam w Poznaniu jest kilka osób zaangażowanych- chętnie podam Ci na pw namiary do ewentualnego bezpośredniego kontaktu.
pozdrawiam JOVANKA
Ale, ale
w tym tygodniu mamy KRAKÓW i wystawę storczykową 

połączoną, jak zwykle z Targami wiosennymi ,ogrodniczymi.
Radzę zerknąć do kalendarium
miejsce wystawy :
Kraków ul.Klimeckiego teren CHEMOBUDOWY.
Wzorując sie na latach ubiegłych podpowiadam,ze siaty, worki i kontenerki stamtąd wywozi sie pełne!!! różności wiele, ogrodowe królują ,storczyki sa cukiereczkiem.
 wywozi sie pełne!!! różności wiele, ogrodowe królują ,storczyki sa cukiereczkiem.
Ja niestety, nie pojadę ,
  ,
Wielka szkoda , zwłaszcza kontaktów ze znajomymi z Polski.Zawsze na to czekam :P
Gdy potrzebne kierowanie jak dojechać - podam .
pozdrawiam J :P VANKA

w tym tygodniu mamy KRAKÓW i wystawę storczykową

połączoną, jak zwykle z Targami wiosennymi ,ogrodniczymi.
Radzę zerknąć do kalendarium
miejsce wystawy :
Kraków ul.Klimeckiego teren CHEMOBUDOWY.
Wzorując sie na latach ubiegłych podpowiadam,ze siaty, worki i kontenerki stamtąd
 wywozi sie pełne!!! różności wiele, ogrodowe królują ,storczyki sa cukiereczkiem.
 wywozi sie pełne!!! różności wiele, ogrodowe królują ,storczyki sa cukiereczkiem.Ja niestety, nie pojadę
 ,
  ,Wielka szkoda , zwłaszcza kontaktów ze znajomymi z Polski.Zawsze na to czekam :P
Gdy potrzebne kierowanie jak dojechać - podam .
pozdrawiam J :P VANKA

Jednak będę w Krakowie :P w sobotę przez 2-3 godziny/pewnie od 11-tej/
Miło będzie = okazja poznania osobistego ,nawet przelotem :P
To tak gdyby ktoś od nas tam zawiatał również.
Jak się poszukać? pytać..pytać... o JOANNĘ z Sosnowca :P
kogo? storczykarzy :P naszych - na stoiskach sprzedaży.
organizatora krakowskiego.
Szkoda,ze na rozmowy dłuższe nie bedę miała czasu , ale samo poznanie daje wiele.
Do miłego zobaczenia
JOVANKA
I znów podpowiadam  

co - gdzie - kiedy w najbliższym czasie:
9 - 11 maja 2008 - Szczecin. Zamek Książąt Pomorskich. Godziny otwarcia: codziennie od 10.00 do 18.00.
10 - 11 maja 2008 - Poznań. Palmiarnia Poznańska. Godziny otwarcia Palmiarni: sobota 9.00 - 17.00 (kasa do 16.00), niedziela 9.00-18.00 (kasa do 17.00).
16 - 18 maja 2008 - Wrocław. Ogród Botaniczny.
Kto ma blisko i po drodze pewnie warto zajrzeć,nacieszyć oczy, pozbyć się złociaków :P
oraz narobić sobie chętki na nowe nabytki.
pozdrawiam J OVANKA
 OVANKA

co - gdzie - kiedy w najbliższym czasie:
9 - 11 maja 2008 - Szczecin. Zamek Książąt Pomorskich. Godziny otwarcia: codziennie od 10.00 do 18.00.
10 - 11 maja 2008 - Poznań. Palmiarnia Poznańska. Godziny otwarcia Palmiarni: sobota 9.00 - 17.00 (kasa do 16.00), niedziela 9.00-18.00 (kasa do 17.00).
16 - 18 maja 2008 - Wrocław. Ogród Botaniczny.
Kto ma blisko i po drodze pewnie warto zajrzeć,nacieszyć oczy, pozbyć się złociaków :P
oraz narobić sobie chętki na nowe nabytki.
pozdrawiam J
 OVANKA
 OVANKAA ja tak marzyłam o tym, aby wybrac się na wystawę. Niestety ... w czasie jej trwania będę siedziała w szkole. A po cichutku liczyłam na to, że poznam Jagódkę - Miluck a tu lipa   Do tego jeszcze czytam, że w tym samym czasie i w Poznaniu wystawa jest ...
 Do tego jeszcze czytam, że w tym samym czasie i w Poznaniu wystawa jest ...   - tam też mogłabym się udać .. bo w końcu i do Szczecina i do wspomnianego Poznania mam tę samą odległość. A tak ... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż się krzyczeć chce... ;)
 - tam też mogłabym się udać .. bo w końcu i do Szczecina i do wspomnianego Poznania mam tę samą odległość. A tak ... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż się krzyczeć chce... ;)

Do tego jeszcze czytam, że w tym samym czasie i w Poznaniu wystawa jest ...
 Do tego jeszcze czytam, że w tym samym czasie i w Poznaniu wystawa jest ...   - tam też mogłabym się udać .. bo w końcu i do Szczecina i do wspomnianego Poznania mam tę samą odległość. A tak ... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż się krzyczeć chce... ;)
 - tam też mogłabym się udać .. bo w końcu i do Szczecina i do wspomnianego Poznania mam tę samą odległość. A tak ... wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..... aż się krzyczeć chce... ;)- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam serdecznie!
Odwiedziłam dzisiaj Wystawę Storczyków ,która odbyła się w Szczecińskim Zamku Książąt Pomorskich.
Chciałam podzielić się malutką namiastką tej Wystawy i pokazać kilka zdjęć.
Zainteresowanie było bardzo duże , ciekawi ludzie i okazy .
Bardzo przypadło mi do serca Cypripedium, występujące w naturze, w Polsce.
Zuzulec Bardzo żałuję ,że nie mogłyśmy się spotkać ,ale jak to mówią " Co się odwlecze to nie uciecze". Wszystko przed nami.
Pozdrawiam
Jagoda :P 

Odwiedziłam dzisiaj Wystawę Storczyków ,która odbyła się w Szczecińskim Zamku Książąt Pomorskich.
Chciałam podzielić się malutką namiastką tej Wystawy i pokazać kilka zdjęć.
Zainteresowanie było bardzo duże , ciekawi ludzie i okazy .
Bardzo przypadło mi do serca Cypripedium, występujące w naturze, w Polsce.
Zuzulec Bardzo żałuję ,że nie mogłyśmy się spotkać ,ale jak to mówią " Co się odwlecze to nie uciecze". Wszystko przed nami.
Pozdrawiam
Jagoda :P

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Jagodo, 24 lutego czytałam o zapowiadanej Wystawie w Szczecinie :
 !
  !
Zdjęcia, to prawdziwa uczta dla oka (niektóre piękności, jak barwne motyle !)
  (niektóre piękności, jak barwne motyle !)
Ach, wciąż chciałoby się mieć coś z nich w domku, ale możliwości są ograniczone, no i trzeba dbać
o te, które się już ma (sama przyjemność )
 )
Tak więc pozostaje oglądanie i za tę ciekawą relację - WIELKIE DZIĘKI 

Pozdrawiam, Joanna

A więc udało sięmiluck pisze:na pewno tam będę!!
 !
  !Zdjęcia, to prawdziwa uczta dla oka
 (niektóre piękności, jak barwne motyle !)
  (niektóre piękności, jak barwne motyle !)Ach, wciąż chciałoby się mieć coś z nich w domku, ale możliwości są ograniczone, no i trzeba dbać
o te, które się już ma (sama przyjemność
 )
 )Tak więc pozostaje oglądanie i za tę ciekawą relację - WIELKIE DZIĘKI

Pozdrawiam, Joanna

- Jeanne
- 1000p 
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ach jakie wspaniałe okazy  ja również bardzo dziękuję za możliwość poczucia klimatu wystawy
  ja również bardzo dziękuję za możliwość poczucia klimatu wystawy  

dołączam się do pytania Monisi te liście mi przypominają trochę  Pleione (kształtem i strukturą w takie niby prążki
  te liście mi przypominają trochę  Pleione (kształtem i strukturą w takie niby prążki  )
 )

dołączam się do pytania Monisi
 te liście mi przypominają trochę  Pleione (kształtem i strukturą w takie niby prążki
  te liście mi przypominają trochę  Pleione (kształtem i strukturą w takie niby prążki  )
 )Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki

Moje storczyki
- miluck
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję za wspaniały odzew dotyczący przedstawionych przeze mnie zdjęć.
Co do pytania o identyfikację storczyków , to starałam się robić zdjęcia z zamieszczonymi tabliczkami ,które zawierały nazwę danego okazu.
Myślę ,że bardziej szczegółowo może wypowiedzieć się tylko ktoś , kto dobrze się na tym zna .
(a to jeszcze nie ja, ale pomalutku uczę się).
Jagoda:P

Co do pytania o identyfikację storczyków , to starałam się robić zdjęcia z zamieszczonymi tabliczkami ,które zawierały nazwę danego okazu.
Myślę ,że bardziej szczegółowo może wypowiedzieć się tylko ktoś , kto dobrze się na tym zna .
(a to jeszcze nie ja, ale pomalutku uczę się).
Jagoda:P