Muminkowe roślinki ;)
- muminek
- 200p
- Od: 26 mar 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Muminkowe roślinki ;)
Dzień dobry 
Anoli, śliczny to on był, jak go przyniosłam-miał mnóstwo kwiatów, które poopadały.. dopiero później przeczytałam,że tak reaguje na zmianę miejsca,ale jak na razie nie zrzuca liści a mam go już dość długo-to oznacza,że znalazłam dla niego właściwe miejsce;)
Pozdrówka:)

Anoli, śliczny to on był, jak go przyniosłam-miał mnóstwo kwiatów, które poopadały.. dopiero później przeczytałam,że tak reaguje na zmianę miejsca,ale jak na razie nie zrzuca liści a mam go już dość długo-to oznacza,że znalazłam dla niego właściwe miejsce;)
Pozdrówka:)
- muminek
- 200p
- Kontakt:
Muminkowe roślinki ;)

co do stefanotisa, to tez na początku troszkę sie zrazilam, gdy jak pisałam wcześniej poopadały wszystkie kwiaty,ale na razie dobrze się trzyma, więc polecam ;) Czytałam,że nie powinno się go obracać i należy zaznaczyc kierunek padania światła...
A teraz kolejna roslinka.. pielęgnowalam ja od malej szczepki, bo oczywiście duża nie wytrzymała u mnie, choc to roslina latwa w pielęgnacji...
To moja juka,która całe lato stoi sobie na dworku i bardzo jej to służy-nasze mieszkanie nie jest wystarczająco słoneczne dla tej roślinki(tak mi się wydaje) i nie prezentuje się ona tak jak powinna, dlatego od jakiegoś czasu trzymam ją w pomieszczeniu,ktore mój mąż przygotowuje specjalnie dla roślinek-nie oranżeria,ale namiastka ;)

a to mala dracenka

i na razie ostatnie donice-akcent wiosenny-moje hiacynty:

milego dzionka wszystkim

- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kolekcja baaaardzo ciekawa
super zadbane masz roślinki 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- muminek
- 200p
- Kontakt:
_oleander_, dziękuję 
Ilonko, do Twojej kolekcji wiele mi brakuje ;) wydaje mi się,że to dobry pomysl z wyniesieniem juki na zewnątrz na cale lato-moja dopiero w październiku wraca do domku...
Beatko, trudno mi powiedzieć, bo ja na początku miałam ja w miejcu słonecznym,ale nie bezpośrednio na slońcu,a ostatnie dwa lata spędziła w takim oto miejscu

to miejsce też nie ma wiele słońca

Ilonko, do Twojej kolekcji wiele mi brakuje ;) wydaje mi się,że to dobry pomysl z wyniesieniem juki na zewnątrz na cale lato-moja dopiero w październiku wraca do domku...
Beatko, trudno mi powiedzieć, bo ja na początku miałam ja w miejcu słonecznym,ale nie bezpośrednio na slońcu,a ostatnie dwa lata spędziła w takim oto miejscu

to miejsce też nie ma wiele słońca