Incarvilla Delavayi
-
Harryangel
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 cze 2007, o 00:24
-
bona

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nasionka najpierw wsadziłam do lodówki,bo w mojej ksiązce wyczytałam,ze muszą przejść okres stratyfikacji,nie trzymałam długo,bo w innych żródłach wyczytałam,ze jednak nie muszą
szybciutko wyjełam z lodówki i wysiałam w ogródku,po ok.3 tygodniach,badzo gęsto powschodziły,siałam je poczatkiem kwietnia,więc lekko przykryłam stroiszem...
szybciutko wyjełam z lodówki i wysiałam w ogródku,po ok.3 tygodniach,badzo gęsto powschodziły,siałam je poczatkiem kwietnia,więc lekko przykryłam stroiszem...
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
-
bona

- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zrobiłam kilka fotek,moze nie sa najlepszej jakosci,ale zawsze coś widać
inkarwilla z nasionek:

inkarwilla z biedronki(były 3szt.w kapersie za 1,99zł,ale jedną wydałam,wiec zakwitły mi dwie)

i biała inkarwilla,kupiona na bazarku za 6zł,myślałam,ze nic z niej nie bedzie,bo kupiłam ją końcem kwietnia i korzeń był bardzo zasuszony,ale jednak żyje

inkarwilla z nasionek:

inkarwilla z biedronki(były 3szt.w kapersie za 1,99zł,ale jedną wydałam,wiec zakwitły mi dwie)

i biała inkarwilla,kupiona na bazarku za 6zł,myślałam,ze nic z niej nie bedzie,bo kupiłam ją końcem kwietnia i korzeń był bardzo zasuszony,ale jednak żyje

Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
Bożena
- Raczek

- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czy Inkarwille już powinny wyjść z ziemi?
U mnie też na razie ich nie widać.
U mnie też na razie ich nie widać.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
Dziś się w końcu dowiedziałam co miałam za bylinę
stara rosła 3 lata i teraz jej nie ma
ale pewnie to brak wiedzy na jej temat spowodował, że roślinka chyba nie wypuści nic w tym roku, ale dziś kupiłam nową i chyba jak Nela zostawię ja w donicy
a to, że w Biedronce były takie tanie to jestem w szoku