Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

O nie!!! Marysiu u Ciebie już regularna zima ;:202
Mimo że u nas jeszcze mrozu nie było to ja już w capuni, rękawiczkach i kozaczkach chodzę, autko też na zimowym obuwiu jeździ. Straszny dla mnie czas nastaje, dobrze że w kominku mogę nahajcować :wink:
Dziękuję, staram się trzymać, a właściwie wszystko poukładać, rozmieścić w grafiku, bo te dwa dni wyrwane z tygodnia (mama uparcie siedzi w mieście) wszystko mi rozsypały w drobny mak i nie mogę się do kupy poskładać, ciągle brak czasu i brak czasu i brak czasu itd itd itp :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko nie chcę Cię martwić, ale uparte mamy potrafią skomplikować nam życie! Tym bardziej życzę wszystkiego co najlepsze dla Ciebie, a przynajmniej niech Cię zima omija szerokim łukiem. Ja też już od jakiegoś czasu na zimowo ...tylko rękawiczki na razie w torebce :D
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu twój szaliczek obsypany cukrem pudrem ;:306 prezentuje się prześlicznie... U mnie tez dzisiaj popudrowało nieco, ale nim się wygrzebałam to wyszło słońce i roztopiło ;:222 Jak mi się podobają te kurki i kaczuszki, ale z moimi rekami nawet nie mam co o nich marzyć dlatego z lubością podglądam u ciebie ;:168 Ale niech jeszcze tak na dobre nie mrozi ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

O, nie....to pierwszy raz widzę przymrozek. U nas nie było, ale zapowiadają. Pomyślimy, pomyślimy. 23 napiszę na Wyspie wszystko - jeszcze nie dziś, ale ;:215 potrzebne.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Maryś jestem w nowym wątku. :D
Rozpoczęłaś go bardzo ekscytująco: różanie i kwitnąco i wcale nie zimowo bo obrazki zimowe ( z kaczkami) to prawdziwe arcydzieło malarskie.
A wracając do siania brukselki :wink: ... to w takim razie też posieję w kwietniu w chłodnym pomieszczeniu bo nie mam foliaka.
U nas na nizinach w nocy też był pierwszy przymrozek....zaczęło się. ;:224
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zgodnie z tytułem wątku powiało troszeńkę mrozemObrazek U mnie na szczęście tylko raz był minimalny przymrozek i raz poprószyło śniegiem. Dzisiaj zupełnie niespodziewanie nawet zrobiło się ciut cieplej :tan
Ale Twoje kaczuchy jakieś takie ciągle wysmukłe biegają po szaliczku ;:202 Chyba zbyt mało ślimaczych kąsków podsuwałaś im pod kacze dzióbki :;230 A mówią, że kaczki są tłuste....
Pokryte szronem rośliny też wyglądają cudnie. Dobrze, że jeszcze ciągle możemy znaleźć coś kwitnącego. U Ciebie to nawet na bogato ;:63
Mniej mrozu, więcej słońca i nieba bogatego w efekty ;:196
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Cukier puder potrafi nieźle uatrakcyjnić ogród. ;:333 A do tego słoneczko i życie nawet w listopadzie może być piękne ;:3 U mnie szaro, buro i ponuro. :cry: Przymrozków jeszcze nie było , nadal kwitną rudbekie, róże, chryzantemy, a nawet ostróżki ;:202
Kaczuchy niezwykle malownicze, i jakie zgrabne ;:333 Chyba sobie zastosuję dietę ślimakową. ;:136
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu ,a ja mam nadzieje ,ze jeszcze do mnie biel nie dojdzie :)
Kwiatuszkom do twarzy w takiej szacie .
Fajnie kaczki się przyglądają tej białości :D
Pozdrawiam ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Marysieńko
Twój ogród nieustannie mnie zaskakuje. Dziś pogoda w Krakowie paskudna: zimno, wilgotno, buro i smogowo ale patrząc na Twoje nieco zmrożone roślinki odnoszę wrażenie, że to zupełnie inny rejon. Pięknie ujęłaś szron a Twój ogród jest dzięki temu bardziej magiczny niż zwykle ;:173
Przyłączę się do zachwytów nad Marie Viaud. Jest niesamowita. Zapisuję na liście chciejstw na kiedyś.... kawał ogrodzenia będzie do obsadzenia :uszy
Tęsknimy już za wiosną ale i ogrodnicy czasem muszą odpocząć, poplanować i powspominać. Czekam z niecierpliwością na wspominkowe zdjęcia i liczę na piękne fotki z bieżącego życia ogrodu.

Obrazek
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Piękne rozpoczęcie wątku ;:108 . Czasem tak bywa, że pogoda nie do końca dopisuje nam i naszym ogrodom. Każdy rok jest inny i musimy to przyjąć ;:108 . Twój ogród muśnięty mrozikiem też ma swój urok ;:108 . U mnie też był przymrozek ale nie złapałam go w obiektywie. Sezon szybko zleciał ale niebawem rozpoczniemy kolejny . Zimą odpoczniemy trochę , powspominamy i z nową energią wrócimy do tego co lubimy najbardziej . Oby tylko zima nie była zbyt sroga ;:218 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj taki przymrozek ale jak pięknie ozdobił kwiatki nie mówiąc o bajkowej ścieżce po jakiej
maszerują zdziwione kaczuszki. ;:138
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam, witam!
Jaki dzisiaj był piękny dzień! słoneczny i jak na listopad ciepły.

Ewuniu nie mam nic przeciwko przymrozkom o tej porze. Na wszelki wypadek wszystkie wrażliwce są już w domu i nawet z altany wzięłam karpy i wykopane cebule. Może niech jeszcze mrozu całkowitego i śniegu nie będzie, bo to się wiąże z ciągłym rozmrażaniem wody do picia dla kur, a teraz wody w zbiorniku dla kaczek.
Mieć drób to jednak jest codzienny obowiązek więc odpuść sobie Obrazek

Justynko ;:215 masz gwarantowane i czekam na opisy przyszłej posiadłości Obrazek

Elżbietko raduję się z Twojej obecności w wiejskim ;:196 Jak nie miałam foliaka to sobie zrobiłam taką jakby skrzynię i w niej siałam w kwietniu, co prawda przykrywałam oknem ale można folia taką tunelową. Można jeszcze w ten sposób http://www.agardenforthehouse.com/2010/ ... owing-101/ siać. Wypróbowałam takie siewy i sprawdziły się ;:333 Dziękuję za miłe słowa i zapraszam serdecznie :D

Iwonko I u mnie śniegiem poprószyło i raz był nieznaczny przymrozek tak jak i dzisiaj, natomiast wczoraj przymroziło mocniej. Dzisiaj w dzień był przyjemny jesienny dzień. Biegusy to nie typowe kaczki!
Biegusy nie są dużymi, masywnymi kaczkami. Samiec waży około 2 kg, a samica 1,7 kg. Samiczki mają długość ciała od głowy do ogona około 50 cm, a samce około 75 cm. Tuszka pochodząca od biegusów indyjskich jest mała, bez znacznego przetłuszczenia, ale dość obficie umięśniona jak na rasę typowo nieśną.
Poza tym jak moje kaczki mają tyć jak w ogrodzie dożywia się ostatnio 6 kotów i wyjadają kaczkom jedzenie ;:306
Bardzo dziękuję za odwiedziny, miłe słowa i życzenia ;:196

Małgosiu Pepsi jak słoneczny dzień to i przymrozek nie przeszkadza :D
Dieta ślimakowo - zielona z odrobiną ziarna...no i duzo biegania ;:306 Miło że jesteś Obrazek

Alu prędzej czy później w końcu dojdzie ! tak jak i zima zapanuje i trzeba powoli się oswajać z tą myślą :D
Bardzo lubię te kaczki, chodzą wolno więc mogę je obserwować a są bardzo pocieszne!
Dziękuję i ja również Cię pozdrawiam Obrazek

Małgosiu Margo_margo każdy ogród nieustannie zaskakuje bo nawet nie ma dwóch identyczny wiosen czy jesieni każdy tydzień, miesiąc w ogrodzie jest inny! Dlatego tak nieustannie chodzimy po naszych i zaprzyjaźnionych ogrodach. Zaiste u mnie wczoraj i dzisiaj piękna słoneczna pogoda aż chce się żyć ;:215 W tym roku zaczęłam eksperymentować z ukorzenianiem MV i kto wie może będą pozytywne rezultaty :uszy
Małgosiu będziemy odpoczywać aż do znudzenia od ogrodów, ale i będziemy planować, siać i niecierpliwie wypatrywać wiosny...oczywiście z FO. Zapraszam bardzo serdecznie ;:196

Ewelinko witam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa i oczywiście za pozdrowienia ;:196 Wszyscy pragniemy lekkiej krótko trwającej zimy i wczesnej cieplutkiej wiosny a czy się marzenia spełnią...już niedługo sprawdzimy ;:219 Przed nami wspominanie minionego sezonu i wzajemne wspieranie się w oczekiwaniach!
Pozdrawiam również i pięknej pogody życzę :wit

Misiu kaczuchy chodzą od kurnika do kurnika i zawsze zapychają przede mną, a że mają krótkie nóżki to nie mogą nadążyć ;:306 Zima jest ładna, ale głównie z podziwiania widoków Obrazek

Słonko ładnie zachodziło, a ja nazbierałam liści malin i poziomek, bo ładne zielone jeszcze są oraz wyzbierałam wszystkie owoce i suszę na zimowe herbatki!

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę miłego wieczoru!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, znowu uzbierało mi się trochę zaległości, ale już odrobiłam zadanie domowe i jestem na bieżąco. ;:108
Pobieliło i popudrowało Twoje ślicznotki, co jeszcze im wdzięku dodało, ;:63 ;:63 a raczej nie zaszkodziło. ;:131 Tak sądzę. ;:108
Kaczuchy jakie zdziwione bielą! ;:7 Ciekawa jestem, jak przyjmą krajobraz pokryty grubą śniegową pierzynką, w którą będą się zapadały aż po brzuszki. ;:218
U mnie jeszcze szronu nie było, a temperatura jak na ponad połowę listopada całkiem przyzwoita, ;:333 tylko poranek był mglisty, a popołudnie z deszczem. ;:222
Zdjęcia słoneczka u progu dnia - jak zawsze śliczne ;:138 i takie energetyczne, że weselej na duszy się robi. ;:33

Niech Ci ;:3 co dzień pięknie wschodzi i pozostaje na całe dni. ;:196
Dobrej nocy. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Tak po cichutku sobie zaglądam i widzę, że zima już u Ciebie działać zaczyna.
U nas jeszcze brzydko jesienne, ale pewnie już niedługo.
Pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O rety ! u Ciebie już taki mróz :shock: ! szkoda tych ślicznych chryzantem, są takie jak u mnie chyba, cudne. Ale moje jeszcze mróz nie tknął . Poczytaj u mnie co sobie kupiłam :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”