Pierwsze koty za płoty cz.lll

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze koty za płoty cz.lll

Post »

Iwonko, róza Jazz jest róża okrywową , czy on rosnie w formie krzaczka, czy ma tendencje do pokładania się na ziemi :?:
Ja ją chciałam juz dawno kupić tylko wyczytałam że ma tendencje do mączniaka i czarnej plamistości i sie wstrzymałam z jej
kupnem dopóki nie zbiorę więcej informacji na jej temat ;:168
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , ale się zagapiłam , troszkę spóźniona ale i ja jestem .Wiem jak to jest kiedy ogród na odległość .Dobrze że Twój przynajmniej nie tak daleko jak mój i możesz dojechać rowerem .Przed urlopem mam dużo pracy i mniej jestem na forum , ale jeszcze 2 tygodnie i ja złapię oddech , oj bardzo już potrzebuję odpoczynku .Pięknie kwitną Ci różyczki .Na zdjęciu przy żółtej dali rosną wysokie różowe kiście , co to za roślinka , bo nie mogę sobie skojarzyć ?Zrobiło się lato , jakoś tak szybko , za szybko .Pozdrawiam ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ jestem spóźniona, Iwonko :oops:
Choć może to nie jest takie złe, ;:7 bo obejrzałam mnóstwo pięknych zdjęć ślicznych kwiatków. ;:63 ;:63 ;:63

U mnie deszczu już nadmiar, a najgorsze jest to, że on wcale nie zamierza przestać padać. ;:145
Siedzę w domu, tęskno spoglądam za okna i często gęsto sprawdzam termometr, który pokazuje ciągle zbyt niską temperaturę, bym z moim przeziębieniem mogła wyjść na zewnątrz. ;:124

Niech więc Tobie i wszystkim stęsknionym zaświeci wreszcie ciepłe ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Na moich działkach też połamało drzewa owocowe..u mnie na szczęście nie...U mnie natomiast były wiosenne przymrozki,które nie na wszystkich działkach dały się we znaki... :roll:
Pogoda u mnie od 3 dni się ustabilizowała i jest ;:333 Korzystam i prace pielęgnacyjne uskuteczniam choć dzisiaj mialam lightowy dzionek i nie przepracowywałam się...Kiedyś trzeba... :roll: Fotki piękne, doceniane przez oglądających, ...to miłe! :)
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Bea, pustynniki lubią się wywyższać i ja je za tę wyższość bardzo lubię. Moje pustynniki mają starannie przygotowane miejsce, chociaż po tylu latach nie wiadomo czy jeszcze się zachowało. W każdym razie był wykopany dołek, na dno wysypany żwir, na to piasek, na to ziemia ogrodowa i dopiero położone kłącze. Od lat są w jednym miejscu i jak widać im to pasuje. Już jesienią przykrywam miejsce gdzie rosną, grubą folią ;:108

Obrazek

Jadziu :;230 Opóźnione wycinanie przemarzniętych pędów przechodziłam już w ubiegłym roku. Ale i w tym nie ustrzegłam się tego błędu ;:223 Jednak dość szybko doszło do mnie, że raczej nic z tego nie będzie i już na początku maja wszystko poprawiłam. Chętnie Ci podeślę deszczowych chmur, bo nic zrobić nie mogę przez te opady. W lesie woda stoi, błoto, nie można rowerem przejechać ;:222

Obrazek

Gosiu, chyba nie znajdziesz na forum osoby, która by przyznała, że ma nadmiar czasu. Każdy chwyta ile może, ale to ciągle zbyt mało. W tym roku mam jakoś mało czasu na działkę, a paskudna pogoda jeszcze ten brak czasu potęguje ;:222 Zimno, mokro i do domu daleko ;:108 Czasami jak pojadę, to nic mi się nie robić nie chce i w ten sposób działka zarasta chwastem, aż miło ;:223

Obrazek

Małgosiu, po tylu deszczowych dniach, prawie już potrafię biegać pomiędzy kroplami :;230 Jeszcze tylko chwila i już wszystko będzie kwitło, będzie kwiat przy kwiecie. Oczy dostaną oczopląsu nie mogąc nadążyć za wybuchającymi kolorami ;:63

Obrazek

Ewa, nie ma sprawy- jeden Ci podeślę ;:306 Ale skoro jesteś na urlopie, to już nic mnie nie dziwi ;:108 Ja wtedy też nie mam pojęcia jaki jest dzień tygodnia.

Obrazek

Basiu, deszczu już dosyć. Wszystko stoi zapłakane i smętne. Dzisiaj cały dzień tylko 13 stopni. Nie chce się wierzyć, że to prawie połowa lipca ;:303

Obrazek

Dorotko, można nawet powiedzieć, że jesteś na bieżąco ;:196 Mi zazwyczaj zajmuje to więcej czasu i potem muszę gonić wątek. Jak widać deszcz i fryzjer nie idą w parzeObrazek
Jalitah już jestObrazek Po zimie mocno ją cięłam i mam wrażenie, że ma mniej pąków niż rok temu. Ale jest tak samo urodziwa ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wandziu, Moja rośnie sztywno do góry. Nic, ale to nic się nie pokłada. U mnie była zdrowiuśka. Może na koniec sezonu złapała kilka plamek ;:108 Ale ogólnie poprzedni rok był rewelacyjny dla moich róż. Już widzę, że ten taki nie będzie. Ja ją uwielbiam.

Obrazek

Obrazek

Elu, podziwiam Cię za chęć tak dalekiego dojazdu na działkę. Chyba bym nie miała tyle samozaparcia, żeby tak daleko dojeżdżać. Też za dwa tygodnie idę na urlop, ale tylko taki częściowy. Z jednego miejsca pracy mam urlop, a z drugiego niestety nie ;:145 Co prawda do pracy będę musiała iść tylko cztery razy, ale wiadomo, że w takim wypadku nigdzie nie pojadę. Chyba, że znajdę kogoś na zastępstwo ;:218 A z tym nie jest prosto. Mam jedną chętną, ale jeszcze się nie zdecydowała.
Obok dalii rośnie ostrogowiec ;:108
Eluś, wyślij do mnie trochę tego lata, bo u mnie go nie maObrazek

Obrazek

Lucynko, jaka spóźniona? Trzecia strona, to przecież tylko ciut po starcie ;:196
Co ja czytam. Znowu jesteś chora ;:202 ? Zaraz polecę do Ciebie, zobaczę co Ci jest.
W moim regionie też niestety wszystko zalane deszczem. Już mam go dość.

Obrazek

Maryniu, ja już niestety miałam dwa lajtowe dni. Ja się byczę, a chwaściory rosnąObrazek Na jutro zapowiadają wreszcie poprawę, to może coś podziałam. Chyba, że przepowiednie jak zwykle się nie sprawdzą. Pochwała z Twoich ust, to miodzioObrazek

Obrazek

Dzisiaj wbrew logice znowu pojechałam na działkę. Do dwunastej, czyli do czasu jak byłam w pracy, było całkiem pogodnie, chociaż zimno. Kiedy dojeżdżałam już do lasu zaczęło kropić. Ale skoro byłam już prawie na miejscu, to przecież nie będę zawracać. Zresztą wydawało mi się, że na horyzoncie zaczyna się przejaśniaćObrazek
I wyszło z tego tyle, że przesiedziałam w domku trzy godziny, czekając na eMa. Jedyne co zrobiłam, to podwiązałam borówki, bo gałęzie pod ciężarem owoców przygięły się do ziemi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Iwonko, u Ciebie mokro u mnie sucho, ja tylko ganiam z konewką, popołudniu troszkę po grzmiało i na tym sie skończyło,
wiec pod wieczór wyciągam węża . Ja uwielbiam upały słonko, 13 stopni to przecież ZIMA ;:202
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

O to, to Wandziu ;:108 Zima, dobrze powiedziane. Siedząc dzisiaj w działkowym domku, miałam chęć napalić w kominku. Gdybym siedziała dłużej, na pewno tak bym zrobiła. Dzisiaj znowu posypałam mech preparatem i nawet nie podlewałam tego. Po co? Skoro ciągle jest dostawa świeżej wody z ziemi ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko masz szczęście jeździć z chmurami na plecach :;230 Fajny jaszczur na gałązce, ale ja w poprzednim poście ze zdjęciami na zdjęciu z patykami glicynii w jednym widzę zasuszonego jaszczura :D
Zdjęcia takie soczyste piękne ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . No jak mogłam jej nie poznać, przecież mam różę Mariatheresia :lol: . Masz rację, ogród szybko się zapełnia no ale co zrobić. Prędzej czy później i ja powiem, że nie mam już miejsca ;:218 . Ach co za pogoda, albo ciągłe deszcze albo susza. Szkoda, że to nie może jakoś się wyrównać ;:222 . Pozdrawiam i słońca życzę :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, mam nadzieję że ciepełko do Ciebie doszło... ;:3
Jestem zachwycona Jalitah!
Jej kwiat, pokrój i ta długość kwitnienia stawia ją w moich oczach na podium różanym! ;:167
A powiedz mi co za śliczność na ostatnim zdjęciu?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

No te twoje pystynniki to są rewelacyjne. !!
I tyle ich masz.. :shock:
A mnie one zupełnie nie wychodzą. ;:145
Tyle też innych pięknych kwitnien ;:63
I dalie nawet ci kwitną pięknie. I te róże kochane -śliczne twoje damy. ;:108
I mnie wichury nie było. Mało deszczu znowu mam sucho. :cry:
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Iwonko, u mnie dzisiaj niebo przejaśniało i ani jedna kropla deszczu nie spadła. ;:63 Mam nadzieję, że u Ciebie podobnie, bo obie mamy już deszczu powyżej uszu. ;:224
Pięknie prezentuje się kwiat Twojej 'Augusty'! ;:215
A i dalie już takie rozkwitnięte! ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No róże to masz przepiękne, nawet owady u Ciebie ślicznie sie prezentują , umiesz je wyeksponować ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Bardzo fotogeniczne żuczki masz w ogrodzie :wink: A zdjęcie róż z ostróżką w tle ;:167

Pocieszę Cię, że ja też miałam już wszystko zalane, nasiąknięte, pozwieszane, a od wczoraj dwa dni słońca i suchutko - aż musiałam donicowe podlewać...
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

ZDjęcia niesamowicie piękne! Róże w kroplach deszczu ;:167
U Ciebie za mokro, u nas zdecydowanie za sucho. ;:222
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany