Ewuniu - ewarost, Crocus mam od wiosny tego roku, więc póki co maleństwo z niej, ale jakie
Za wiele nie mogę o tej róży powiedzieć, więc na pewno w przyszłym roku. Póki co zdrowa i ładnie kwitnie.
Lucynko, absolutnie nie spóźniona
Wiesz, to samo sobie pomyślałam dzisiaj robiąc obchód po ogrodzie, że trudno wybrać tę naj, naj... Każda taka urocza
Małgosiu, ja też lubię radosne i intensywne kolory w ogrodzie
Dominiczko
Beatko, 
oj nie przeliczałam

Czerwiec najcudniejszy
Moja krwawnica też stała długo i myślałam, że nic z niej nie będzie, ale muszę ją przesadzić znowu, bo trochę w złym miejscu ją wiosną usadowia,m (a przesadzałam wiosną

)
Lewkonia chyba mi się sama wysiała, ale jeszcze pączków nie ma... więc też nie mam pewności. Wzeszła, ale w naprzeciwko tarasu, na rabacie, którą pieszczotliwe nazywam "rondo"
Karolinko, na pewno obejrzę
Marysiu, róż jest około 106 sztuk. Ta NN angielka to chyba Charlotte, w ubiegłym roku Wandzia mi podpowiadała, że to ona, ale te jej kwiaty też do końca nie były jeszcze takie jak powinny, w tym roku widać już ładne kwitnienie.
GT mam i on ma ciemniejsze kwiaty.
Podpora produkcji mojego męża, to pierwsza jaką pospawał, nie jest z niej do końca zadowolony, ale mnie się podoba
Mariolka, oczywiście, że pokażę
Elwi, absolutnie nie jesteś spóźniona
Jalitah mnie zachwyca
Abraham Darby
Graham Thomas
Camppasion
NN może Big Purple ?
Bouquet Parfait, zachwyciła mnie... zdjęcie z wczoraj, dzisiaj jeszcze piękniejsza
Skalniak...
Crocus Rose