Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Izuniu - może nie koniecznie Sydney ale ta temperatura bardzo mi odpowiada. :P A czytałaś link pogodowy który wcześniej podałam ?
Bogusiu - taka czarownica to mi się podoba !
Nawet gdyby była 10 - krotną babcią.
Ja też myślę tak jak Iza że co miało paść to już padło, więc witaj wiosno

Bogusiu - taka czarownica to mi się podoba !

Ja też myślę tak jak Iza że co miało paść to już padło, więc witaj wiosno

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Masz rację Izo - na myszy są najlepsze koty. Moje jesienią przynoszą na próg wszystko co tylko da im się złapać. Niestety ptaki też ale na szczęście rzadko.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- bogusia177
- bogusia177
- bogusia177
- kogra
- Przyjaciel Forum
NO i z ogrodniczego zrobił się koci wątek.
Ale wróćmy do ogrodów.
Swego czasu wiele osób zaangażowało się w "klub wielbicieli liliowców". Zima za pasem a chciałabym trochę ocieplić ten klimat.
Zapraszam więc wszystkich do podziwiania piękna kwiatów liliowców, bo są tego warte. No i
KONKURS
dla wszystkich miłośników liliowców. W związku z tym, że nie znam nazw wszystkich odmian, bo kupione były przeważnie na targowiskach może jest ktoś kto rozpozna jakąś odmianę. Ponieważ moje odmiany są z tych starszych a nawet starych pytanie do wszystkich.
Czy poznajesz jakąś odmianę i potrafisz wpisać jej nazwę ?
Jeśli tak to proszę o wpisanie jej nazwy.Kto zgadnie najwięcej i będzie miał ochotę na jakiś liliowiec dostanie go w prezencie. Oczywiście początkiem lata jak wszystkie wyrosną i zakwitną.
A teraz już pierwsza część kolekcji liliowców.

Ale wróćmy do ogrodów.
Swego czasu wiele osób zaangażowało się w "klub wielbicieli liliowców". Zima za pasem a chciałabym trochę ocieplić ten klimat.
Zapraszam więc wszystkich do podziwiania piękna kwiatów liliowców, bo są tego warte. No i
KONKURS
dla wszystkich miłośników liliowców. W związku z tym, że nie znam nazw wszystkich odmian, bo kupione były przeważnie na targowiskach może jest ktoś kto rozpozna jakąś odmianę. Ponieważ moje odmiany są z tych starszych a nawet starych pytanie do wszystkich.
Czy poznajesz jakąś odmianę i potrafisz wpisać jej nazwę ?
Jeśli tak to proszę o wpisanie jej nazwy.Kto zgadnie najwięcej i będzie miał ochotę na jakiś liliowiec dostanie go w prezencie. Oczywiście początkiem lata jak wszystkie wyrosną i zakwitną.
A teraz już pierwsza część kolekcji liliowców.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Yaro32
- Przyjaciel Forum
- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Grazynko piękne te Twoje liliowce. Nie znam się na nich zbytnio gdyż mam tylko u siebie 2 pospolite odmiany. jednak po Twojej prezentacji zaraziłem się nimi. Wiosną na pewno zwiększę moją mini kolekcję. Jeśli chcesz zerknij na strone http://www.liliowce.com/katalog.php jest tam katalog wielu odmian może coś uda się zidentyfikować.
pozdrawiam - Jarek
pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- kogra
- Przyjaciel Forum
Witam miłego gościa. Cieszę się że podobają Ci się liliowce. Ja je uwielbiam bo nie wymagają prawieżadnej pielęgnacji i nie chorują. Szkodniki też omijają je szerokim łukiem. Za to kwitną prawie przez 1,5 miesiąca. Warto je mieć w ogródku.
Dzięki za link na www.
Dzięki za link na www.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Nie znam się zupełnie na nazwach liliowców, ale tego pierwszego znam! Hurra! To jest liliowiec rdzawy (Hemerocallis fulva) 
Piekne masz okazy
Ja też zaczynam skupiać się na ich uprawie z tych właśnie powodów, które wymieniłaś, ale głównie dlatego, ze nie maja wielkich wymagań glebowych, a u mnie marna ziemia.

Piekne masz okazy

- kogra
- Przyjaciel Forum
No właśnie. Rosną prawie na każdej glebie tak w słońcu jak i w cieniu. Chociaż preferują lekki półcień. Ja prawie w ogóle ich nie zasilam a rosną jak na drożdżach. W zeszłym roku dokupiłam trochę odmian i zobaczymy jak będą rosły. Największy problem to ten, że robi mi się w ogrodzie coraz ciaśniej i nie bardzo jest już gdzie sadzić. Ale są rośliny, którym nie można się oprzeć - no i co tu zrobić?
A na budowanie ogrodu w górę to jestem już za za bardzo leciwa
A na budowanie ogrodu w górę to jestem już za za bardzo leciwa

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki