Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kiedy legowisko nie jest wyczyszczone to ostatecznie może być jeden z trzech foteli,ale z poduszką, ewentualnie siodło na wielbłąda bez rumaka.
A chłopcy rozwijają się wolniej, później chodzą, później mówią i jeszcze ma czas na dorastanie....
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

20 lat i ma czas? :shock: W/g mnie to czas najwyższy! :lol:

Konstanty rozkoszny :D A propos: w jakim jest wieku? Czy to już dorosły kot, czy jeszcze młodzieniec?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Młodzieniec rozkoszny i widać trochę rozleniwiony.
Moje też tylko śpią i na dwór trudno je wygonić.
Ciekawe bo w inne zimy wychodziły bez problemu na dwór i bawiły się z sobą a teraz jak tylko drzwi nie są na klucz zamknięte to same je otwierają i już są w domu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, moje też więcej w domu siedzą, niż dawniej. Może zmiany klimatu tak na nie działaja? :?
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak jakby coś wisiało w powietrzu, jak to mówią.
A koty przecież doskonale wyczuwają co i jak.
Może szykuje się jakaś większa lub głębsza zmiana?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wszystkie wróżby i proroctwa zapowiadają jakieś wielkie zmiany, ale dopiero w 2012 ;)
Chyba są zmęczone tymi "wariacjami" pogody... Tak myślę :?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

chatte pisze:Wszystkie wróżby i proroctwa zapowiadają jakieś wielkie zmiany, ale dopiero w 2012 ;)
Izuś błagam... majowie się pomylili :)

a jeśli o facetów chodzi to jest to mój ulubiony temat ... mój M. jakoś jeszcze nei dorósł..za to syna(14 lat) pilnuje i od urodzenia pomaga mi we wszystkim.... nie będę sie przed synową wstydziła... Za to córunia(16 lat) jest księżniczką hihhi ale i za nią się ostatnio zabrałam...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuś, ale to nie tylko Majowie! :;230

Ja za bardzo na temat moich chłopców mówić nie lubię, bo mój M juz nie dorośnie, a na synów mam też słabe widoki :(
Ciekawi mnie za to, jak Ty to zrobiłaś, ze córkę rozpusciłaś, a syna krótko trzymasz? ;) :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

chatte pisze:Izuś, ale to nie tylko Majowie! :;230

Ja za bardzo na temat moich chłopców mówić nie lubię, bo mój M już nie dorośnie, a na synów mam też słabe widoki :(
Ciekawi mnie za to, jak Ty to zrobiłaś, ze córkę rozpusciłaś, a syna krótko trzymasz? ;) :lol:
Izunia nie wiem :) Oboje są inni.. córka pracuje na sukces (oceny)... wiec jej nie ciągnę nigdzie ... a syn? ... jeszcze go z książką nie widziałam... czyli nudzi się... to może pomóc :) hihihihih

oboje szóstkowi

Izunia ja podatna na przepowiednie jestem. ... dlatego omijam takie tematy... Oglądałaś Zeitgeist?
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

To mniej więcej rozumiem ;)

Zeitgeist nie oglądałam, ale na pewno obejrzę. Tylko już nie dziś.
A jak chodzi o przepowiednie, to fascynujące jest to, że wszystkie (egipskie, Nostradamusa i wielu innych wizjonerów) wskazują na rok 2012, jako rok szczególnych zmian, katastrof itp..
Coś w tym musi byc...

A teraz zyczę wszystkim miłych snów (na rok 2009 ;) )
i dobrej nocy!
;:100
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

chatte pisze:20 lat i ma czas? :shock: W/g mnie to czas najwyższy! :lol:

Konstanty rozkoszny :D A propos: w jakim jest wieku? Czy to już dorosły kot, czy jeszcze młodzieniec?
Chłopcy kończą rozwój fizyczny w wieku zdaje się 21 lat.A psychiczny-przeor ma 46 i jeszcze chyba się rozwija, dużo chłopca w nim....a pasierb ma 27 i wydaje się być całkiem dorosły i odpowiedzialny.
Kocio ma 5 lat, a syberyjskie"wolno się rozwijają" czyli doszedł do dorosłości.Nadal chętnie się bawi.Jest ciekawski i wszystko musi sprawdzić organoleptycznie.A wypoczywać kocha.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wiem, wiem, Ewo :lol: Różnie to u różnych chłopców przebiega ;)

Zauważyłam, ze koty lubią zabawę niezależnie od wieku. Moja nieodżałowana Kleo mając 9 lat często bawiła się jak mały kotek, chociaż zdecydowanie więcej wypoczywała, niz w młodym wieku.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widzę, że koleżanki na temat przepowiedni zeszły. :wink:
A mnie się wydaje, że świat tak szybko się zmienia, że już sami za nim nie nadążamy. Ten pęd do nowoczesności już zaczyna powoli nas przerastać a dóbr konsumpcyjnych mamy tyle, że też nie nadążamy z wszystkiego korzystać.
I tu święci się przełom.
Kiedyś najważniejsze było być, teraz jest mieć.
Tylko że to mieć nie daje poczucia bycia, istnienia w pełni, realizacji siebie.
Stale za czymś gonimy, ciągle czegoś chcemy, ciągle realizujemy czyjeś wizje i programy, stale coś gromadzimy aż w pewnym momencie zdajemy sobie sprawę z tego, że nie o to chodzi w życiu.
Tylko o co ? - i tu wszyscy mają problem.
Bo tak na dobrą sprawę to nikt nie wie o co.
Zmęczeni, zabiegani, zestresowani w stałym napięciu nie mamy czasu na okazywanie uczuć, kontakty bezpośrednie, przemyślenia, radość z istnienia, realizację swojego wnętrza, na bycie sobą tu i teraz.
Powoli wszyscy mają tego dosyć i wewnętrznie to czują.
Poszukują nowego modelu życia, która da satysfakcję i radość z życia. Da poczucie bycia kochanym i pozwoli kochać tak jak się to czuje, bez zakłamania, oczekiwania, odgrywania jakiejś roli.
Tylko kiedy taki czas nadejdzie ..... ???????? ;:24
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Izulek, wpadłam posłuchać o czym pogaduchy :) ale jak zobaczyłam roślinki w ogródku.... Masz nowe odmiany - wszystkie zimozielone, szczególnie róże - oj, będzie kolejka po odnóżki wiosn, tych cudów co to w zimie kwitną i liści nie tracą ;:2
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ewuś, jak przeczytałam o nowych odmianach, to pomyślałam, ze pomyliłam wątki i u Liski jestem :;230 a Ty o moich różach mówisz! :lol:
Jakoś się trzymają, bo ciągle ciepło. Dziś było tak wiosennie, że znów zbierałam opadłe liście i wycinałam, czego wcześniej jeszcze nie zdążyłam.
Gdyby byli chętni na sadzonki róż, to nie ma sprawy! :lol: Tzn. na razie gałązki, bo z braku miejsca sama sadzonek nie robiłam.

kogra pisze:...Powoli wszyscy mają tego dosyć i wewnętrznie to czują.
Poszukują nowego modelu życia, która da satysfakcję i radość z życia. Da poczucie bycia kochanym i pozwoli kochać tak jak się to czuje, bez zakłamania, oczekiwania, odgrywania jakiejś roli.
Tylko kiedy taki czas nadejdzie ..... ????????
Grażynko, mnie się wydaje, ze taki czas już nadszedł ;) Ludzie coraz bardziej cenią spokój, bliskość innych ludzi i natury. Kiedyś była tendencja do uciekania ze wsi do miasta. Tam było zycie i wszystko, za czym warto tęsknić. Teraz jest odwrotnie, kto żyw ucieka z miasta na wieś, jeśli tylko ma taką możliwość. Coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać, co jest ważne :D

Widzę, że Cię wzięło na bardzo poważne przemyslenia... To może coś dla rozrywki? Na poprawę nastroju? ;:109
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”