Witajcie
Dziś wpis "na szybko", gdyż wciąż jestem w niedoczasie ....
Na działkę wpadam tylko aby podlać roślinki i pstryknąć kilka zdjęć. W weekend mam nadzieje, że uda mi się posiedzieć dłużej i rozkoszować się urokami czerwca.
Pięknie otworzył się novalis. Zaczyna u mnie trzeci sezon i muszę przyznać, że jestem z tej panny bardzo zadowolona.
I ma mnóstwo pączków
Pierwszą pnącą różą jaką kupiłam była jasmina. Do tej pory nie zachwyciła mnie niczym a w tym roku proszę jaka niespodzianka. Pięknie obsypała się kwiatami i wygląda naprawdę dobrze
Blueberry Te malutkie bratki są świetnie, w dalszym ciągu siedzą na rabatach, bo te "zwykłe" tak się powyciągały, że nie mam już żadnego.
Seba ostróżki kupiłam w zeszłym roku na jesieni i jestem nimi zachwycona, szczególnie tymi białymi, mam jeszcze fioletową, niebieską i ciemnofioletową
ewka36jj moja Blue for You również szybko łapie plamistość. Do tego tej zimy mocno mi przemarzła i bardzo krótko ją cięłam. Teraz jednak wybaczam jej wszystko, gdyż kwitnie pięknie, znów buduje zgrabny, choć nie duży krzaczek i cudownie pachnie. Mogła by być nieco większą.... Szkoda, że Twoja choruje
Poniżej zdjęcie z wczoraj, róża mocno wytargana wiatrem ale ma dużo nowych pąków, więc jeszcze zakwitnie
clem3 Gosiu, warto poświęcić czas i szukać, bo perełki są, tylko trzeba je znaleźć