Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Witaj Soniu,jak fajnie spaceruje się po Twoim ogrodzie,hortensje cudowne ,ale cała reszta też świetnie i pomysłowo zestawiona,można tak bez końca chodzić i ze szczegółami oglądać Twoje pokazane roślinki,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Soniu, nie wiem czy z tej mąki będzie chleb... ;:306 :;230

Powiedz, dlaczego wykarczowałaś pęcherznice? I jeszcze mam pytanko, jaka odmiana hortensji jest na 7 zdjęciu?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu piękne te hortensje ;:167
Ja może w sobotę pojadę do Starego Pola na targi, to kupię tulipany ;:65
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, co do zmian w ogrodzie, masz całkowitą rację. Nic nie jest tak stałe, jak zmiany :D
Hortensje z cyniami rzeczywiście tworzą niezły duet. I do tego długo kwitną, warto je wysiewać. Widzę, że rusza cebulkowe szaleństwo. Moje biedronkowe queen of the night pięknie kwitły. Dobry wybór ;:215
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, zauroczyła mnie cudna czerwona róża otoczona wianuszkiem pąków. ;:63 ;:63
Masz rację. Pory roku w tym roku mieszają się jak w mikserze. Trudno zgaść, lato jeszcze (28*), czy jesień już ( rośliny przekwitają)?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję za pamięć. ;:180 Dziś nie miałam czasu na ogród, ale wczoraj miejsce zmieniły lilie rosnące w gruncie. Orientalne i kilka azjatek powędrowały na różankę na skarpie. To już historyczne zdjęcie, bo werbena i cynie w większości wyrwane. Młode bukszpany mocno zacienione, złapały chorobę grzybową i chyba nie przeżyją. ;:174

Obrazek

Martuś dziękuję. ;:196 Podobnie jak ty lubię pracę w ogrodzie, więc wprowadzam zmiany, żeby mieć zajęcie. :wink: Chyba nigdy nie będę zadowolona, a to gwarancja, że będę stale zmieniać miejsce roślin na rabatach. ;:173

Obrazek

Basiu na mąkę jeszcze starczyło pieniędzy, chleb mamy. :;230 Nie kupuję dużo cebul, bo wykopanych mam kilkadziesiąt, muszę je gdzieś w doniczkach posadzić. ;:108 Hortensja o która pytasz, to Pink Diamond. Kupiłam ją jako Grandiflorę, ale okazało się, że to pomyłka. Jest równie ładna, ale ma sztywniejsze pędy, nigdy się nie pokłada. Wykarczowałam jedną pęcherznicę Luteus i jedną Diablo. Były posadzone w odstępie 70 cm, już tak się rozrosły, że były poplątane pędami, wychodziły za płot, a ciąć tam było bardzo trudno. Poza tym z dereniem Elegantisima tworzyły wyjątkowo chaotyczny zestaw. Mam jeszcze trzy Diablo, w tym dwie prowadzone na pniu. Wolne miejsce oczywiście zajmą hortensje. :D

Obrazek

Kasiu teraz hortensje wszyscy podziwiamy, bo jednak wyjątkowo zdobią ogród. Szkoda, że w tym roku, tak szybko przekwitają. ;:174 Tulipany wiosną tak poprawiają nastrój po zimie, że warto dużo sadzić. U mnie jednak gryzonie tak grasują, że do gruntu już nie posadzę. ;:223

Obrazek

Marlenko ja w ubiegłym roku posadziłam QN z Claudią, ale nie zgrały się z kwitnieniem. Teraz chyba będą samotne w donicy. ;:108 Eksperyment z bordowymi cyniami przy hortensjach udał się, więc w przyszłym roku pewnie powtórzę. Miejsca tam niewiele, więc tylko pojedynczy szpaler się mieści, ale ładnie rozbija monotonię bieli. Szykuję się już na wiosenne siewy białych i oliwkowych cynii. :wink: Zmiany są konieczne, żeby nie wpaść w rutynę i ćwiczyć umysł. :uszy

Obrazek

Lucynko to róża okrywowa Heidtraum. Kwitnie prawie bez przerwy od czerwca. W tym oku dokupiłam drugą, bo wyjątkowo jestem z niej zadowolona. :tan Kwitnie wielkimi kiściami, podobnie jak Artemis.

Obrazek

Obrazek

Róże okrywowe są niezawodne. ;:215

Obrazek

Inne też. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ptaki pożywiały się na trawniku całym stadem, ale mój aparat lubi bliskie kadry.

Obrazek

Zdjęcia z dedykacją dla Ali. ;:180 Przyjęły się. ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już trzy kokorycze kwitną.

Obrazek

Teraz zagadka, nie mam pojęcia co to za roślina.

Obrazek

Poranne pajęczyny.

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Soniu, masz ogród jak z katalogu, takiego pięknego, albumowego wydania... ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ladys
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 maja 2016, o 22:03

Post »

Przychodzę z rewizytą i zaraz na wstępie mnie zauroczyły moje ulubione hortensie bukietowe. Niby tak młody ogród a już tak bardzo rozrośnięte hortensie. Piękna fotka z pajęczyną, która zwiastuje jesień najpiękniejszą porę roku. ;:7
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Soniu 5 zdjęcie bajka ;:180 taki porządek tylko u Ciebie :D
Zdjęcie z pajęczyną super, chociaż nie chciałabym w taką wejść ;:185
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,nie mogę się napatrzyć na Twoje ułożone rabaty,świetnie to wygląda,hortensje masz cudowne i jeżówki takie zdobne,,świetnie wszystko dopasowane,pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Soniu, ja co dzień zaplątuję się w pajęcze sieci. ;:145
Zanim przejdę alejką do altanki, spotykam się z kilkoma atakami pająkowych pułapek.

Piękne hortensje! ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

cyma2704 pisze:
Obrazek
Soniu lejesz balsam na mą duszę tymi widokami. Cudownie Ci wyszło to zestawienie.
Moje hortensje nie mają zostawione po dwa metry. :shock: już zaczynam się bać. ;:202 Choć znów u mnie rosną dość słabo więc jeszcze trochę czasu minie nim zacznę mieć problem. :roll:
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Oznaczam swoją wizytę...Zostawiam buziaki. ;:196
Twój ogród w dalszym ciągu kipi kolorami...Pięknie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Witam wszystkich serdecznie. ;:4 Zapał do zmian na rabatach znikł. ;:174 Upał i susza skutecznie odstraszyły mnie od przesadzania. Na poprawę humoru kupiłam dwadzieścia krokusów i dziesięć cebulic. :tan

Basiu miła jesteś. ;:196 Niektóre rabaty trochę uporządkowane, ale większość to spontaniczne nasadzenia. Jak nie mam wizji danego miejsca, to sadzę cokolwiek, byle tylko chwasty nie rosły. ;:108 Mimo tego lubię swój ogród.

Obrazek

Obrazek

Ladys dziękuję za wizytę. ;:196 Hortensje posadziłam jeszcze w trakcie wykańczania domu. Spodobała im się pewnie moja kwaśna gleba. ;:218 Pewnie u ciebie na pogórzu jesień ładna, ja tam lubię lato i ciepło. :)

Obrazek

Obrazek

Kasiu w pajęczyny zaplątuję się za każdym razem, jak jestem w ogrodzie, już ich wszędzie pełno. :wink: Ta rabata co roku jest inna. ;:173 W przyszłym będzie kolejna zmiana, tylko bukszpany i klon są tam od początku.

Obrazek

Obrazek

Martuś miło, że zaglądasz i skrobniesz słowo, mimo tylu obowiązków. ;:196 Podziwiam cię za ogarnianie wszystkiego. ;:180

Obrazek

Obrazek

Lucynko czekam na deszcz, żeby sadzić kolejne ukorzenione hortensje, które czekają w doniczkach. ;:65 Mnie denerwują pajęczyny na twarzy, innych nie zauważam. ;:224

Obrazek

Aniu ta rabata już tylko kosmetyczne zmiany przejdzie, lubię ją. Na rogu była jeszcze jedna hosta, ale chyba miała wirusa, więc wykopałam. Chyba azalię tam posadzę. ;:218 Zanim hortensje się rozkręcą azalia przekwitnie. Twoje hortensje też kiedyś będą wielkie, tylko teraz wydaje się to odległa przyszłość. ;:173

Obrazek

Obrazek

Olu wiosną mało kolorów, tylko tulipany widać. Jesienią jakoś mój ogród co roku bardziej kolorowy. ;:215

Obrazek

Piórkówki teraz mają swoje pięć minut.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Klip Dagga.

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Podziwiam trawy m.in. u Ciebie. ;:63 ;:63
Mój "ogród" za mały na takie fanaberie, więc będę w dalszym ciągu podglądać je na cudzych rabatach. ;:108

Dobrego tygodnia, Soniu. ;:196
Może trochę deszczu dla urozmaicenia... ;:47
Pozdrawiam. Lucyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”