Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

:wit
Ania mam nadzieję, że się otworzyły ;:173 czasami tak jest ja u Miłeczki też nie mogę oglądać, mam tylko kafelki ;:145
Aniu, a jakiego koloru róż szukasz? czy ciepłych żółtych odcieni?

Iwonka widziałam ją kwitnącą, oczu nie mogłam oderwać, pogłaskałam kwiatuszki :heja :heja one są cudne i ten kolor, a krzaczek zdrowy ... ja też sobie zamówiłam i jeszcze Fall in love againto i to aż 3 krzaczki ;:333
Brakowało mi takich zdecydowanych kolorów na rabacie.... długo szukałam... :heja :heja

Obiecanych wczoraj zdjęć nie mogę wstawić... Imageshack nie działa ;:185 ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Swoją różankę dopiero będę tworzyć :tan Nie wiem, czy nie stworzę totalnego misz-maszu ;:306 Jak mi się nie spodoba, to za rok będę przesadzać,albo zostawię tak jak stworzyłam ;:108 W końcu to będzie mój kawałek ogrodu :;230 i to przede wszystkim ja mam być nim zachwycona ;:167
Mój ogródek maleńki i nie mogę sobie pozwolić na kilka sztuk tej samej róży ;:145, ale w następnym sezonie na pewno jeszcze kilka piękności wcisnę ;:112
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Majka, żółta rabata powoli się zapełnia. Zostało tam może ze cztery miejscówki, a już coś zamówiłam.
Podjęłam decyzję o eksmisji Summer Song, u mnie ona nie daje rady. Muszę jej tylko znaleźć lepszy dom z lepszą glebą.
Ale na FO mało osób lubi takie kolory ;:306
Bardzo chciałam zobaczyć Twoją Mary Ann w jesiennej odsłonie. Moja zakwitła w bardzo mocnym różu, bez dodatku pomarańczowego.
Teraz biorę się za różową rabatę.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1 pisze:Swoją różankę dopiero będę tworzyć :tan Nie wiem, czy nie stworzę totalnego misz-maszu ;:306 Jak mi się nie spodoba, to za rok będę przesadzać,albo zostawię tak jak stworzyłam ;:108 W końcu to będzie mój kawałek ogrodu :;230 i to przede wszystkim ja mam być nim zachwycona ;:167
Mój ogródek maleńki i nie mogę sobie pozwolić na kilka sztuk tej samej róży ;:145, ale w następnym sezonie na pewno jeszcze kilka piękności wcisnę ;:112

Iwonko jestem ciekawa jaki to misz-masz będzie :;230 ja tak lubię.... ;:112
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nena08 pisze:Majka, żółta rabata powoli się zapełnia. Zostało tam może ze cztery miejscówki, a już coś zamówiłam.
Podjęłam decyzję o eksmisji Summer Song, u mnie ona nie daje rady. Muszę jej tylko znaleźć lepszy dom z lepszą glebą.
Ale na FO mało osób lubi takie kolory ;:306
Bardzo chciałam zobaczyć Twoją Mary Ann w jesiennej odsłonie. Moja zakwitła w bardzo mocnym różu, bez dodatku pomarańczowego.
Teraz biorę się za różową rabatę.

Ania Summer Song :D kolor jest ciekawy, ale opadający kwiat mi się nie podoba :wink:
a, kolor na FO to tylko kwestia mody ;:306
Mary Ann przesadziłam do donic, muszą się lepiej rozrosnąć.... coś im nie pasuje w mojej glebie. Sprawdzałaś pH, ja muszę to zrobić.

Ja dziś zaliczyłam pierszy przymrozek..... 2 m ponad gruntem było -3*, a na trawie szron.
W dzień sprawdzę co z różami :(
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Drugi raz Summer Song bym nie kupiła ;:222
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ania to tak jak ja... w tym kolorze można wybierać ;:170
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majeczka możesz mi napisać czego mogę się spodziewać po Genevieve Orsi i Ventilo.
I do jakich rozmiarów mogą urosnąć. Jak wiesz zamówiłam je i teraz chciałabym prawidłowo je posadzić.
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Annes 77 pisze:Drugi raz Summer Song bym nie kupiła ;:222
Ja też nie. Myślałam, że słabo rośnie, bo jakiś nornik zaczął się do niej "przytulać", ale jak słyszę, to u was też szału nie zrobiła. Chyba ją komuś oddam.
Ula
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

]
Ewa7 pisze:Majka,jak zawsze cudeńka pokazujesz :-)i kusisz:-)
[/size]
Ewa ;:196 wypatrzyłam nowe cudeńka. :;230[/quote]

Majka ,miejsce mi się kurczy a chciejstwa Nowe się pojawiają :-)

-- 1 paź 2015, o 09:30 --

Fotki jak zawsze bajka :-) Dieter i Lacre śliczna, mam nadzieję że spodoba im się u mnie :-)
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

jestem ciekawa jaki to misz-masz będzie
A któż to wie ;:306 ? To raczej będzie dzieło przypadku ;:108 Niby notuję kolory i rozmiary ale sama nie wiem co z tego wyniknie. Może stworzę potwora :;230 ?
Te różyczki mają cieszyć moje serce i oko. Jeszcze ich nie mam a już nie mogę się doczekać, kiedy zakwitną ;:100
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Zamówiłam Ventilo :D
Zrobiłaś jej niezła reklamę, wiec chyba jest tego warta ;:224
Kiedy ścinasz róże, Majeczko? Zawsze jak to nastąpi, to wiem, że już prawdziwa jesień. A ja chcę jeszcze z murkiem zdążyć w tym roku :roll: Podobno zapowiadane są juz pierwsze nocne przymrozki ;:222
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewunia7 pisze::wit
Majeczka możesz mi napisać czego mogę się spodziewać po Genevieve Orsi i Ventilo.
I do jakich rozmiarów mogą urosnąć. Jak wiesz zamówiłam je i teraz chciałabym prawidłowo je posadzić.

Ewuniu Genevieve Orsi urosła mi na 60, 70 cm, ładnie się krzewi.
Ventilo jest niską różyczką u mnie i u Alexi ma wysokość ok 20 cm :D , gałązki mają tendencję pokładania się na boki.
Ja każdą gałązkę podpierałam i dzięki temu Ventilo miał wysokość ok 40 cm. ;:108

rikkuu pisze:
Annes 77 pisze:Drugi raz Summer Song bym nie kupiła ;:222

Ja też nie. Myślałam, że słabo rośnie, bo jakiś nornik zaczął się do niej "przytulać", ale jak słyszę, to u was też szału nie zrobiła. Chyba ją komuś oddam.

Ula dobry pomysł :D

Majka ,miejsce mi się kurczy a chciejstwa Nowe się pojawiają :-)
Fotki jak zawsze bajka :-) Dieter i Lacre śliczna, mam nadzieję że spodoba im się u mnie :-)

Ewa nic nowego.... :;230 ja też mam zawrót głowy, bo nowości jest bardzo dużo.... :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka1 pisze:
jestem ciekawa jaki to misz-masz będzie

A któż to wie ;:306 ? To raczej będzie dzieło przypadku ;:108 Niby notuję kolory i rozmiary ale sama nie wiem co z tego wyniknie. Może stworzę potwora :;230 ?
Te różyczki mają cieszyć moje serce i oko. Jeszcze ich nie mam a już nie mogę się doczekać, kiedy zakwitną ;:100

Iwonka dobrze napisałaś one maję Ciebie cieszyć.... ;:215 skąd ja to znam.... hihihihi... przebierać
nóżkami będziesz do wiosny :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alania pisze:Zamówiłam Ventilo :D
Zrobiłaś jej niezła reklamę, wiec chyba jest tego warta ;:224
Kiedy ścinasz róże, Majeczko? Zawsze jak to nastąpi, to wiem, że już prawdziwa jesień. A ja chcę jeszcze z murkiem zdążyć w tym roku :roll: Podobno zapowiadane są juz pierwsze nocne przymrozki ;:222

Monika :;230 śmiem zauważyć, że pierwsza z reklamą Ventilo była nasza
koleżanka Alexia hihihihi... to ona ja odkryła ;:108 Rozkochała mnie w tych szafirowych listeczkach i pięknych
kwiatach w kolorze sałatki z czerwonej kapusty :;230 tak.... to jest najlepiej określony kolor kwiatów Ventilo ;:333
Wiesz, że u mnie było już -3C ... ale róże nie ucierpiały... kwitną sobie dalej.... aż miło popatrzeć, bo mam je zdrowe ;:168
Tradycyjnie, to w pierwszej dekadzie października mam pierwszy spory mrozek ... nawet do -9C i po takiej nocy będę musiała
zrobić porządek na rabacie różanej. Też spieszę się z pracami w ogrodzie.... lubię je pokończyć przed zimą.

Kolejny raz próbuję wstawić zdjęcia przez Imageshack.... nie mogę.
Na ich stronie przeczytałam, że do końca tygodnia powinni uporać się z problemami :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”