Genia- Gdybym dzielił goryczkę to dopiero pod koniec lata ponieważ  w czerwcu mam podróż i nie dopilnuję sadzonek.

Iwonko-Owszem,szczawik ładny.Trzeba stworzyć mu odpowiednie warunki i będzie zdobił górki.

Iwonko Iw- Dobrze,że zawitałaś.Wiem,że przerwę 
w forumowaniu miałaś.Ja nie uciekam tylko czas ucieka.Mamy go coraz mniej
 a powinno być przecież odwrotnie.Te moje dolinki... to trzeba zamknąć oczy i je sobie wyobrazić bo co to za dolinki.Wskazówka,że kamieni nie
 ma na całej działce.

Danusia-Goryczka jest ładna tylko pomyłek takich jest dużo.Wydawało mi się,że kupując roślinę w szkółce pod określoną nazwą to na
 pewno jest ta.Pokazując coś na forum z błędną nazwą wprowadzamy w błąd inne osoby.Dublujemy też swój stan posiadania.Mam mukdenię

Crimson Fans.Kupiłem ostatnio 
Karasuba. Teraz okazuje się,że to jest jedno i to samo.Mówisz czysto mam wszędzie.Nie jest tak.
 Chwasty rosną teraz za moim pozwoleniem.Zawsze tak robię.W chwaście wykiełkuje czasem coś ciekawego.Teraz znalazłem trzy malutkie
 siewki miłka wiosennego.

Jagi-A cześć.Określenie 
ogródek jubilerskito tak na wyrost bo te perełki to można nabyć za niewielkie pieniądze.I daleko nie trzeba
 po nie jeżdzić.Podejście do ogrodu najlepiej mieć takie-on ma oddychać swobodnie i ja w nim też.Niech nic nie stoi na baczność.Rośnie czasem 
 tam gdzie chce,niech się też przenikają i trochę chwastów też ma być.Sójka jak mi narobiła na głowę to lania też nie dostała.Z podejściem do
 życia to w pewnych sprawach ja jestem fajtłapa.Moi znajomi są dzisiaj panami posłami,marszałkami w województwie,dyrektorami w urzędach.
 Jeden drugiego ciągnął a ja nie potrafiłem krzyczeć " jeszcze ja,jeszcze ja ale przynajmniej zobowiazań nie mam żadnych.Przylaszczki dzisiaj sobie
 kupiłem.I dobrze.