Górki,pagórki i dolinki też...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Górki,pagórki i dolinki też...

Post »

Nie przejmuj się ,że goryczka nie jest albo...... taka też jest piękna i nietypowa . Gdyby mi taka jasnoniebieska zakwitła to bardzo bym się cieszyła :D
Ależ masz wszędzie wyczyszczone . Takie widoki u mnie tylko w sferze marzeń .
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Jaśku!
Z wielką ciekawością zaglądam do Twojego "jubilerskiego" ogródka.
Nie tylko pokazywane przez Ciebie rośliny wzbudzają zachwyt, ale i podejście do życia i ogrodu.
Bardzo przypadło mi do gustu Twoje stwierdzenie, że rarytasem dla każdego z nas może być całkiem co innego, a zawsze jest nim to, co lubimy najbardziej.

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie - Jagi
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Genia- Gdybym dzielił goryczkę to dopiero pod koniec lata ponieważ w czerwcu mam podróż i nie dopilnuję sadzonek.
Iwonko-Owszem,szczawik ładny.Trzeba stworzyć mu odpowiednie warunki i będzie zdobił górki.
Iwonko Iw- Dobrze,że zawitałaś.Wiem,że przerwę w forumowaniu miałaś.Ja nie uciekam tylko czas ucieka.Mamy go coraz mniej
a powinno być przecież odwrotnie.Te moje dolinki... to trzeba zamknąć oczy i je sobie wyobrazić bo co to za dolinki.Wskazówka,że kamieni nie
ma na całej działce.
Danusia-Goryczka jest ładna tylko pomyłek takich jest dużo.Wydawało mi się,że kupując roślinę w szkółce pod określoną nazwą to na
pewno jest ta.Pokazując coś na forum z błędną nazwą wprowadzamy w błąd inne osoby.Dublujemy też swój stan posiadania.Mam mukdenię
Crimson Fans.Kupiłem ostatnio Karasuba. Teraz okazuje się,że to jest jedno i to samo.Mówisz czysto mam wszędzie.Nie jest tak.
Chwasty rosną teraz za moim pozwoleniem.Zawsze tak robię.W chwaście wykiełkuje czasem coś ciekawego.Teraz znalazłem trzy malutkie
siewki miłka wiosennego.
Jagi-A cześć.Określenie ogródek jubilerskito tak na wyrost bo te perełki to można nabyć za niewielkie pieniądze.I daleko nie trzeba
po nie jeżdzić.Podejście do ogrodu najlepiej mieć takie-on ma oddychać swobodnie i ja w nim też.Niech nic nie stoi na baczność.Rośnie czasem
tam gdzie chce,niech się też przenikają i trochę chwastów też ma być.Sójka jak mi narobiła na głowę to lania też nie dostała.Z podejściem do
życia to w pewnych sprawach ja jestem fajtłapa.Moi znajomi są dzisiaj panami posłami,marszałkami w województwie,dyrektorami w urzędach.
Jeden drugiego ciągnął a ja nie potrafiłem krzyczeć " jeszcze ja,jeszcze ja ale przynajmniej zobowiazań nie mam żadnych.Przylaszczki dzisiaj sobie
kupiłem.I dobrze.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Pewnie,że dobrze :) o niektórych posłach i dyrektorach różnych brzydkich rzeczy się dowiadujemy prawdziwych czy nie ale ...
A Ty szczęśliwy i spokojny kupujesz przylaszczki,pochwal się tylko jakie :)
Jeśli chodzi o chwasty jestem tego samego zdania tak jak bakterii trochę nie zaszkodzi :wink:
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nic wielkiego.Zamówiłem w szkółce częstochowskiej Red Forest i White Forest. Ja już je mam ale chcę mieć z przylaszczek widoczną w ogródku plamę.
Tej ostatniej nie mieli więc dostałem różową chyba tę zwykłą.Jedna sztuka niby Red Forest jest jakaś inna.Ma ciemniejsze liście i grubsze.Muszę ją oznaczyć
bo to może jakiś cudak.Zamówiłem też pierwiosnka marginata w kolorze niebieskim.Też je mam ,niebieskie i czerwone.Powód zamówienia jak wyżej.Te
otrzymane coś mi nie pasują.Liście są jak u czerwonej.Niebieskie są ciemniejsze i z nalotem.A tak w ogóle to są to moje ostatnie zamówienia w szkółkach.Trzeba
kilka razy dzwonić,prosić o wysyłkę i nieważne,że zamówienia składane były w styczniu i natychmiast zapłacone.Jeszcze dwie szkółki mam na tapecie ale oni
udają,że ich nie ma i to mnie bardzo denerwuje.Poczekam do końca maja a póżniej wypnę kuper na rośliny i pieniądze,które wpłaciłem.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

magry pisze:Genia- Gdybym dzielił goryczkę to dopiero pod koniec lata ponieważ w czerwcu mam podróż i nie dopilnuję sadzonek.

Janku wiec znowu zostawiasz swój ogród na lato ?
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie,w czerwcu może na 7-10 dni.Dokładnie nie wiem ponieważ to zależy od letników islandzkich.W lipcu albo w sierpniu wybiorę inny kierunek włóczęgi.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Janku widzę,że jesteś zawiedziony tak jak ja przez parę lat. Z stąd w tym roku mój bojkot. Zamawiać, wpłacać w styczniu a roślin nie ma.A jak przyjdą to nie wszystkie, bo ich brak ,choć w ofercie były. Potem przesyłki dzielone na raty. A jak przyjdą to wiele niezgodności.
Jeśli będę kiedyś kupować to tylko kwitnące i u uczciwych sprzedawców.Niestety chęć zarobku przeważa nad uczciwością. Ja wypowiadam wojnę. Wolę na rynku kupić kwitnące i to u babć za dużo taniej niż w renomowanych szkółkach za dużo większe kwoty i jeszcze płacić za przesyłkę.
Nie wypinaj kufru na nich , bo jak zapłaciłeś to muszą Ci przesłać.Jeśli będzie więcej osób zgłaszających nieprawidłowości to może inne osoby już tam nic nie zamówią.
Trzeba z patologią walczyć. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba będę musiał udać się do nich swoim wozem luksusowym i nakrzyczeć tylko mnie już walczyć się nie chce.Nawalczyłem się w życiu i wystarczy.Zdrowie
ważniejsze a tych biznesmenów będę unikał.Dzisiaj nabyłem po 3 pln/szt. takie coś.Tyz ładne.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No pewnie, że ładne, ale z tymi " biznesmenami" od siedmiu boleści to rozprawić się trzeba, bo tak żerują na ludziskach :evil:, choć z drugiej strony zdrowie ważniejsze, może masz rację ;:108
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A co to jest ? to po 3 zł ?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Okropnie denerwujące, kiedy tak człowieka się traktuje :evil: Jeszcze pół biedy, kiedy szkółka się tłumaczy zaistniałymi okolicznościami, można zrozumieć.
Zimno i wietrznie, zapowiadają u mnie przymrozki-oby nastąpiła pomyłka :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Koniec lamentu.Ponarzekałyśmy i wystarczy a teraz do roboty.Przykryłem włókniną dzisiaj co nieco bo przymrozek ma być.Dorotko,Fragaria variegata.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Pięknie , jak wszystko ślicznie kwitnie ;:oj .
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zauważ,że pokazuję tylko górki.Pozostała część jest bez kwiatów.Jesienią wydawało mi się,że wreszcie jest dobrze.Nic z tego.Znowu będzie przeróbka tylko
koncepcje wyczerpały się.Chyba rzucę się na żurawki.One dają kolor,którego teraz nie ma.

Obrazek
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”