Ogródek Lady-r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwciu na wymianę to zawsze jestem chętna o ile mam tylko rozrośnięte roślinki :lol: ale z tym to trochę gorzej bo często się wymieniam i ciągle mam podskubane :wink:
Dorotko cieszę się ,że podoba ci się moja azalia,na tle twoich jasnych kamieni wyglądałaby super :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ostatnie kolorki wyjatkowo piękne! Azalia bardzo oryginalna. Twoja niemała kolekcja powieksza się z dnia na dzień :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Lady-r pisze: tegoroczna tawuła crispa
Obrazek
Ciągle jeszcze u Ciebie kolorowo i nastrojowo... Podziwiam zakupy. Mam taką tawułę (j.w.) i co roku wczesną wiosną przycinam ją "w grzybek" na wys. ok. 10-15cm. Ładnie się wtedy zagęszcza i obficie kwitnie.Zobacz:

Obrazek Obrazek
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie.Też podoba mi się azalia o ciemnych liściach i dopisałam ją do zakupów na wiosnę . Ciągle coś dopisuję i nie wiem gdzie to wszystko wmieszczę :lol:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ino dziękuję,że zajrzałaś do mojego ogródka :lol: też mam problemy ze zmieszczeniem wszystkich "chciejstw" :wink:
Mam zamiar powiększyć ogródek,ale na drodze stoi mi stary kurnik niestety o dość pokaźnych rozmiarach nastawiam się na jego rozbiórkę,ale to trudne zadanie. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aniu, trudne zadanie, to wyzwanie, a wyzwania są po to, zeby je podejmować ;:113
Życzę szybkiego postępu prac! :D
Chciałabym Cie spytać, jak duże jest Twoje gospodarstwo, tzn. jaka jest powierzchnia gruntów, które obejmuje? Od momentu, jak dowiedziałam się, ze jesteś posiadaczką 40 krów, ciekawość mnie zżera ...
Jeszcze mam takie głupie pytanie :oops: : dlaczego gąski są tylko dwie?
I jeszcze jedno, trochę mądrzejsze pytanie :lol: : czy te ciemnoróżowe astry są z tych niskich czy wysokich?
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Izuniu zacznę odpowiadać od końca :lol: astry to mają z 80 cm,gąski są 2 bo nie zdążyłam ich"przerobić" jak były młode i teraz są ozdobą :wink: komunikują też gęganiem jak ktoś idzie (bo gęgają także na swoich) ,a psy wiadomo na obcych :wink: Ziemi nie mamy dużo bo około38 hektarów ,ale na taką rolniczkę "miastową jak ja"to wystarczająco. :lol:
Mój ogródek cz.1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

38 hektarów to nie dużo? :shock: Jesteś rolniczką "całą gębą"! W takim gospodarstwie pracy nigdy nie brakuje, więc godne podziwu jest to, ze znajdujesz czas na tworzenie ogrodu, który przecież prezentuje sie bardzo interesująco, mimo Twoich zastrzeżeń :D Moje uznanie! ;:180 ;:138
A te zstry skoro mają 80cm, to nie są z tych wysokich, więc chyba się nie pokładają?
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

38 hektarów.... :shock:

Ale bym nasadziła.... ;:8
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Alu na tych hektarach to sieje i sadzi, ale mój M, ja mam mało miejsca przy domu niestety :cry:
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Zawsze możesz spróbować coś wynegocjować... :lol:
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

O rety, Aniu to ty jesteś "Panią na włóściach", myślę że M odstąpi Ci do zagospodarowania trochę tych hektarów :?:
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Aniu, masz piękną kolekcję żurawek :D .
Ciekawi mnie ta pratnia - czy to roślina płożąca, zadarniająca czy rośnie w takich kępkach. Przyznam się bez bicia, że nie znam jej, a wygląda bardzo interesująco. Ciekawa jestem też jej kwiatów.
Będę niecierpliwie czekać na przyszłoroczne fotki, nie zapomnij o niej!

38ha, ale gigantyczny obszar!!! ;:154

Aniu, z tego areału ile masz do swej dyspozycji? Patrząc na udane zakupy, to jakby Ci brakło miejsca, mąż na pewno coś odstąpi... Wiesz, to wielka przyjemność taka świadomość, że jakby było mało miejsca, to można ogród powiększyć!
Ja już tylko upycham z trudem znalezione wolniejsze miejsca :(
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Niestety nie mogę powiększyć areału ogrodu :cry: w pobliżu domu ,bo zaraz mam sąsiada i budynki gospodarcze.Hmm...mogłabym najwyżej w drugim miejscu drugi ogród założyć :roll: Mam za budynkami stary sadek dość duży,ale słabo ogrodzony i rośnie tam sporo drzew ,truskawki, warzywa i straszne :twisted: chwasty. :lol:
Co do pratii to mam ją pierwszy rok jest niziutka,cały czas zielona i bardzo ładna kwitła mi nawet paroma kwiatuszkami o takim bladoróżowym kolorze.
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Lady-r pisze: Mam zamiar powiększyć ogródek,ale na drodze stoi mi stary kurnik niestety o dość pokaźnych rozmiarach nastawiam się na jego rozbiórkę,ale to trudne zadanie. :wink:
Aniu, zazdroszczę Ci tego,że masz jeszcze możliwość powiększenia powierzchni przydomowego ogródka...ja już nic nie zrobię :( Ech, gdyby tak wyeksmitować sąsiada...ale to w sumie dobry chłop,więc nie będę taka... Z pewnością rozbiórka kurnika wiąże się ze sporym bałaganem i masą pracy, ale zrób to wiosną ! Ależ będziesz miała miejsca pod nowe rabaty! Tak sobie myślę...w sumie mogłabym rozebrać dom i zamieszkać ... w namiocie :wink:
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”