Moje marzenia -maniusika część IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje marzenia -maniusika część IV

Post »

Janeczko....a u mnie wczoraj była piękna słoneczna pogoda. :heja Tak jak radziłaś przycięłam lawendę i już się ukorzenia. Jak z jedna, dwie się przyjmą i tak będę się cieszyć. ;:oj . U ciebie pewnie mimo to cieplej, u mnie żonkile ;:185 . A deszcz...oj bardzo by się przydał. :roll:
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krokuski śmiało wyglądają do słonka. :)
U nas pogoda fajna, dziś nawet nie było przymrozku. Od razu lepiej :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję rozsiewającej się lawendy ;:333 Mi nie tylko się nie rozsiewała ale padła ta, którą posadziłem. Ale to przed paroma laty, gdy zimy były cięższe.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Jacku rozsiała się na skalniaku bo ją nie ścinałam .. Chyba lawenda lubi moje piaski bo i na nowym ogrodzie mam już ładne krzaczki ..
U mnie dzisiaj też było pięknie , Podsypałam kwasoluby ,przycięłam hortensje , trochę wyrwałam zeschłych badyli , posiałam też trochę nasionek w szklarni . Myślę że już mrozu nie będzie .. U mnie na razie jeszcze wilgotno i jak jutro będzie tak pięknie to posieję marchewkę i pietruszkę .. Dzisiaj trochę się narobiłam a jeszcze wnusio ciągnął mnie na spacer wokół ogrodu . Nogi nie powiem gdzie mi wlazły a on jeszcze lata po podwórku z mamą .. Ma maluch kondycję , taki Jasio wędrowniczek ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Janusz100
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 2 paź 2011, o 06:05

Post »

Wiosna nie tyle do mnie przyszła, co ja do niej. Całą sobotę zrzucałem śnieg ze skalniaka i zdejmowałem okrycie. Pod śniegiem większość wczesnowiosennych miała już pąki, a część z nich zaczęła się krzywić pod ciężarem okrywy. Nie mogłem doczekać się wiosny więc ją wywołałem na siłę. Odnośnie zawilców, masz całkowitą rację, zbyt wcześnie kończą wegetację i są niewidoczne. Z śniegiem zrobiłem porządek, a resztę mam nadzieję dokończy wiosna. U Ciebie za to wiosna w pełni, podobają mi się te ogromne połacie krokusów.
Na moim skalniaku nie mam dla nich tyle miejsca, ale za to po drugiej stronie drogi mam naturalne pole pełne krokusów spiskich, ale też jeszcze nie kwitną, bo leży na nim śnieg.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Janeczko czytam jakie prace masz za sobą i jestem zdziwiona ... sporo tego. Powoli - szanuj siebie bo po zimie nie mamy zbyt wielkiej kondycji i łatwo sobie zaszkodzić :D
Mąż dwa dni temu zawziął się aby wygrabić cały trawnik bo chciał już posypać nawozem a wieczorem ... ledwo sie ruszał tak go wszystko bolało.
Alina662
1000p
1000p
Od: 9 lis 2009, o 19:26
Kontakt:

Post »

Janeczko znalazłam Cię,jak dawno Cię nie widziałam jak zwykle zalatana,to tak jak ja.Brak czasu na wszystko . ;:196 ;:196 ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wykorzystałam słoneczne dni i trochę uporządkowałam ogródek po zimie .. Zdążyłam przed złą pogodą . U mnie znowu pada deszcze śniegiem ,wieje i znowu przymusowy odpoczynek . Może dobrze bo się trochę podziębiłam w domu a nie w ogrodzie . Teraz z wnusiem siedzimy w domu a córka sprząta . Lepiej by było aby można było pochodzić po dworze bo wnusio też chce sprzątać ..
Wczoraj zrobiłam trochę zdjęć, mimo zimna wszystko ładnie zaczyna rosnąc ..

Obrazek

Obrazek

moje ciemierniki wreszcie też zakwitły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

sasanki też już próbują kwitnąc ..

Obrazek

fiołki pięknie kwitną i pachną ,zapach ich rozchodzi się po całym ogrodzie bo wszędzie ich pełno ..

Obrazek

hiacynty tez już pomału pokazują swoje kwiaty , tez pachną ale mniej od fiołków ..

Alinko ja mam dużo czasu tylko wnusio mi go zabiera , za rękę babcię i na spacer , Strasznie lubi wędrować a mnie nogi odmawiają posłuszeństwa aby z nim wędrować po całym ogrodzie . Dobrze że pogoda trochę nas przytrzymała w domu ..
Krysiu ja robię pomalutku ,trochę odpocznę na tarasie ,trochę pogadam przy drodze ze znajomymi i robota pomału upływa . Tylko jeden dzień co chciałam oczyścić nowy ogród tak się napracowałam że ledwie wróciłam do domu , trochę wlazło w plecy i nogi ..

Janusz to ty masz ogród w jakiejś kotlinie że wszystek śnieg zatrzymuje się u ciebie ale jak przyjdzie ciepło to wszystko u ciebie będzie kwitło całymi łanami ..
Mój album
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Janeczko..aż dziw że roślinki mimo zimna pchają się na powierznie i brawo im za to. ;:333 Oby po świętach nareszcie była piękna pogoda bo jak na razie u mnie podobnie, śnieg, deszcz, przechodziły także wichury. :wink: . Nawet nie wiem czy u mnie na działce po tych wichurach wszystko ok. Życzę ci Janeczko zdrowych , pogodnych świąt. ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

U mnie też leje, a chciałam choć na chwilkę pójść do ogrodu :(
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Hiacyntów mniej to i zapach mniej intensywny ale na pewno równie przyjemny :wit
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wreszcie ciepło ,słonecznie i bez wiatru , Można się napracować porządnie tym bardziej że zięć mi podrzucił trochę kamienia do obłożenia rabatek .. Piesek nadal rogrzebywał rabaty i trzeba bylo ich zabezpieczyć.

Obrazek

teraz wyglądają ładniej ale znowu mi trochę zabrakło ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

już ładnie kwitną tulipany i pachnące fiołki

Obrazek

to chyba głodek na wionę pojawia się kwitnie i znika aż do następnej wiosny

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

moje przylaszczki też wreszcie pięknie kwitną a wśród nich znalazła się nawet liliowa kokorycz

Obrazek

znalazła się również między żółtymi zawilcami
Piękna pogoda może obsuszy trochę warzywnik i po niedzieli będę mogła posiać warzywa ..
Mój album
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

JANECZKO żółtych zawilców to jeszcze nie widziałam i jaki intensywny kolor.
Ja też mam kamienie ale trochę większe, w sobotę mi dostarczono więc zajęcie na dwa tygodnie murowane.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Oj piesek to chyba po tych kamieniach tez pójdzie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu może i piesek pójdzie ale najważniejsze że już nie kopie rabatek ,chyba kamienie ograniczyły mu psotowanie ..
Krysiu ja swoje już ułożyłam jeszcze trochę mi brakuje ,teraz znowu muszę czekać aż gdzieś zięć będzie musiał ich usuwać to znowu mi podrzuci na rabatki .. Zawilce żółte dostałam od ogrodniczki z forum i ładnie mi się rozrastają a białe same mi wyrosły na trawniku więc ich też przeniosłam ..
Pogoda piękna tylko ten wiatr mocno u mnie wieje alei tak ubyło mi sporo pracy w ogrodzie Przesadziłam część truskawek i poziomki , poprzesadzałam siewki prymulek w jedno miejsce aby podrosły i poruszam ziemię bo zielsko zaczyna sobie ładnie rosnąć .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna być kolorowo w ogrodzie ..
Mój album
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”