Mój ogród - 2014
- persymona
- 200p

- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - 2014
Przepiękne róże
ach w tym roku muszę sobie zaplanować różaną rabatę
Oprócz tego, że masz piękne kwiaty to aparat całkiem niezły bo zdjęcia wychodzą bardzo dobre, aż miło je przeglądać

lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Mój mały raj- ogród Magdy
- alana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiola chyba zatraciła się w różach i pewnie daje z 15 Aspirin`ami ;)
Wiolu jak pogoda, przestało padać?
Wiolu jak pogoda, przestało padać?
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witajcie. Przywołana przez Alę już jestem. Faktycznie dwa dni sadziłam róże i już wszystko posadzone. Zostało mi tylko wyściółkować rabatę z Aspirynami i tylko czekać na kwiaty
Porobiłam trochę zdjęć, ale nie mogę wgrać na kompa, bo zgubiłam kabel od aparatu
Normalnie wcięło go jak kamień w wodzie, szukam już trzeci dzień i nie ma ....
Dzidziu, Nina, ubiegłoroczny nabytek, też nie jest u mnie zbyt wysoki. Wymarzyłam sobie, że będzie piął się po róży a on zaliczył najniższe piętro. Ale to młodziak, więc dam mu jeszcze szansę
Alu, no ja też doczekać się nie mogę. Róże już posadzone, pozostało wyściółkować, to będzie elegancko wyglądać. Na razie nie będę dosadzać roślin, zobaczę jak to będzie wyglądać w pełni sił Aspiryn. Gdyby były jakieś luki, to myślałam o jarzmiankach. Są takie w podobnej tonacji co buk
Madziu, jak pomidory nie wiążą, to może spróbuj zastosować Betoxon. Daje dobre rezultaty. U nas do wczoraj (z wyjątkiem niedzieli) codziennie padało
Magda, aparat żaden rewelacja, ale staram się wycisnąć z niego co tylko się da.
Ciekawa jestem rabaty różanej
Planuj, planuj ... na jednej pewnie nie poprzestaniesz
Ewa, u Ciebie też to dziadostwo ? Toż to jakaś plaga w tym roku.
Idę dalej szukać kabla
Porobiłam trochę zdjęć, ale nie mogę wgrać na kompa, bo zgubiłam kabel od aparatu
Dzidziu, Nina, ubiegłoroczny nabytek, też nie jest u mnie zbyt wysoki. Wymarzyłam sobie, że będzie piął się po róży a on zaliczył najniższe piętro. Ale to młodziak, więc dam mu jeszcze szansę
Alu, no ja też doczekać się nie mogę. Róże już posadzone, pozostało wyściółkować, to będzie elegancko wyglądać. Na razie nie będę dosadzać roślin, zobaczę jak to będzie wyglądać w pełni sił Aspiryn. Gdyby były jakieś luki, to myślałam o jarzmiankach. Są takie w podobnej tonacji co buk
Madziu, jak pomidory nie wiążą, to może spróbuj zastosować Betoxon. Daje dobre rezultaty. U nas do wczoraj (z wyjątkiem niedzieli) codziennie padało
Magda, aparat żaden rewelacja, ale staram się wycisnąć z niego co tylko się da.
Ciekawa jestem rabaty różanej
Ewa, u Ciebie też to dziadostwo ? Toż to jakaś plaga w tym roku.
Idę dalej szukać kabla
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiolu nie martw się o bodziszki. Trzeba na nie trochę poczekać. W zeszłym roku moje osły bardzo kiepsko i niektóre wcale nie kwitły, a teaz jestem po prostu oszołomiona ich bujnością. Daj im czas.
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Wiolu, a nie skusisz się na jednoroczne ?... ja dosadzam najczęściej niebieskie żeniszki... fajnie to wygląda z Aspirynką.tulipanka pisze: Alu, no ja też doczekać się nie mogę. Róże już posadzone, pozostało wyściółkować, to będzie elegancko wyglądać. Na razie nie będę dosadzać roślin, zobaczę jak to będzie wyglądać w pełni sił Aspiryn. Gdyby były jakieś luki, to myślałam o jarzmiankach. Są takie w podobnej tonacji co buk![]()
Choć prawdę mówiąc w tym roku ich nie mam, ale posadziłam za to szałwię niebieską... też jednoroczną.
Jeśli ślimaki mi je zostawią w spokoju to będzie fajny duet.
- Karolcia
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 paź 2007, o 15:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiolu,pomidory wiążą tylko te małe pomidorki odpadają
Nie wiem czy to kwestia zimna i deszczu,czy może jeszcze coś innego?
Nie wiem czy to kwestia zimna i deszczu,czy może jeszcze coś innego?
Pozdrawiam Magda 
- alana

Wiolu, jarzmianki, tak tak, jak najbardziej popieram
Uwielbiam je w duecie z różami, a jeszcze w Twojej kompozycji, mniodzio!
Jeszcze perspektywa Gabi też jest fajna, szałwie omączone są ładne krzaczaste, tylko to zbyt pracochłonne niestety.
Kabel znajdzie się jak nie będzie potrzebny ;) Znam to od siebie, też ciągle czegoś szukam. Kiedyś na działce posiałam całą duża szpulkę grubego sznurka, jak kamień, myślałam, że jesienią czy zimą odnajdę, ale już kilka lat minęło
Jeszcze perspektywa Gabi też jest fajna, szałwie omączone są ładne krzaczaste, tylko to zbyt pracochłonne niestety.
Kabel znajdzie się jak nie będzie potrzebny ;) Znam to od siebie, też ciągle czegoś szukam. Kiedyś na działce posiałam całą duża szpulkę grubego sznurka, jak kamień, myślałam, że jesienią czy zimą odnajdę, ale już kilka lat minęło
Pozdrawiam, Alicja
Twój ogród jest magiczny
. Nawet nie wiem co chwalić, tak wiele roślin mnie zachwyciło tych które znam i całkiem mi nie znanych. A ile chciejstw się pojawiło w mojej głowie. Będę zaglądała, bo cudny Twój ogród i szalenie inspirujący
.
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Wiolu... dalej szukasz kabla ?... 
- alana

Gabi ubiegłaś mnie, miałam spytać o to samo 
Pozdrawiam, Alicja
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witajcie w upalne poniedziałkowe popołudnie. U nas piekło ... 39*C w słońcu
Kabel do aparatu zaginął na amen. Przeszukałam wszędzie po kilka razy i nie ma
Wybrnęłam jednak z sytuacji i zakupiłam czytnik kart.
Dziś zgrałam na kompa ponad 300 fotek. Jak zaczęłam oglądać, to stwierdziłam, że te z początku ubiegłego tygodnia bardzo nieaktualne i szkoda miejsca na dysku. Wyrzuciłam jeszcze te nie udane ale i tak zostało około 80 więc teraz Was trochę pomęczę
Na początek piwonie. Kwitną już wszystkie. Dobrze że się wypogodziło i wyglądają cudownie
Szkoda że nie kwitną chociaż z jeden miesiąc ....

Kabel do aparatu zaginął na amen. Przeszukałam wszędzie po kilka razy i nie ma
Wybrnęłam jednak z sytuacji i zakupiłam czytnik kart.
Dziś zgrałam na kompa ponad 300 fotek. Jak zaczęłam oglądać, to stwierdziłam, że te z początku ubiegłego tygodnia bardzo nieaktualne i szkoda miejsca na dysku. Wyrzuciłam jeszcze te nie udane ale i tak zostało około 80 więc teraz Was trochę pomęczę
Na początek piwonie. Kwitną już wszystkie. Dobrze że się wypogodziło i wyglądają cudownie

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Wiolu witaj
Dawno mnie u Ciebie nie było ale to i może dobrze bo obejrzałam mnóstwo wspaniałych zdjęć z jeszcze wspanialszymi roślinami
Piwonie masz przepiękne
u mnie ich brakuje dlatego każdy obrazek z ich udziałem cieszy mnie ogromnie.
Pozdrowienia przesyłam
Dawno mnie u Ciebie nie było ale to i może dobrze bo obejrzałam mnóstwo wspaniałych zdjęć z jeszcze wspanialszymi roślinami
Piwonie masz przepiękne
Pozdrowienia przesyłam
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Cudne piwonie....ale masz wspaniały zapach !!!!
Jak się zabezpieczasz przed ich chorobami grzybowymi; w tamtym roku nie doczekałam się ich kwiatów bo musiałam je ściąć żeby ograniczyć szarą pleśń w tym roku ładnie się zapowiadały to grad je zniszczył, te które jeszcze kwitną mają już plamy.
Pozdrawiam Halina.