Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III

Post »

Sylwiś dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sylwuś, ja tak na dzień dobry ;:196 :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Ja z oślizgiem z tymi wpisami, ale... świetne tuje - fajny widoczek się zapowiada, gdy ci się takie kuleczki przy chodniku zasiedzą :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sylwuś ,wpadłam na chwilkę , u nas nareszcie porządny deszcz pada,jestem bardzo zadowolona :heja miłego weekendu
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Właśnie wróciłam Sylwuś z wekendowej objazdówy po Dolnym Śląsku - arboretum Wojsławice (zjawiskowe olbrzymie rodusie w ilości :shock: ), Niemcza, Kłodzko (rynek, twierdza, zabytkowy most niczym most Karola w Pradze i śliczna zabudowa ) :tan :tan :tan
Wstaje 4:50 do pracy więc mykam szczęśliwa ale i padnięta ... w pracy odpocznę jak zawsze :;230

Udanego tygodnia i spokojnego poniedziałku ;:196 :roll:

PS Już nie ma w Niemczy tego ohydnego sklepu obok zabytków ;:138
deszczowymaj
200p
200p
Od: 9 sty 2013, o 21:42

Post »

Witaj Sylwuś :wit
Udało mi się zakupić parę roślinek na balkon :D Pelargonie kaskadową,lobelie,bacopę,liatry,powojnika,krzewuszkę (zdechlaczek z B) canne , różanecznika.Coś tam jeszcze chyba było.. ;:14 A ogródek u babci..no cóż moja rabatka,pomalutku się powiększa a i jestem w trakcie zakładania skromnego (na razie) warzywnika.
Sylwuś jestem ciekawa jaką masz pogodę ? Bo Gdynia od tygodnia gustuje w czysto angielskiej pogodzie :roll: deszcz..deszcz..na przemian ze słoneczkiem i znowu deszcz.
Joanna
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Sylwunia - miłych prac w ogrodzie :D Tylko pokaż fotki :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Sylwuniu bardzo fajna aleja obsadzona Thują natomiast takiego świerka nie widziałam ;:131 a wygląda interesująco.
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Witam :wit
Jak ja lubię takie wejścia , konsekwentne !!!
Iglaki są wdzięczne cały rok i tworzą taką bazę dla kwitnących ślicznotek u ciebie przepięknie to wygląda ;:138
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witajcie, postanowiłam dzisiaj zajrzeć do siebie bo dawno nic nie napisałam i nie wstawiłam.
Nie wiem jak u Was ale dzisiaj pierwszy dzień kiedy nic z nieba nie padało. Słoneczko co prawda świeciło ale za ciepło to nie było. Zastawaniam sie czy całe lato takie będzie?
Po tygodniu pracy na 7 rano( od poniedziałkiu do piątku) nastał znowu czas chodzenia na 9. Ciężko jest mi się przestawić. Od kolejnego tygodnia znowu mam na 7, bo koleżanka idzie na urlop. Wolę jednak pracę na 7 mimo ze trzeba rano wstać to jednak później nie stoi się w korkach. A co w ogrodzie, rabatka koło skalniaka ukończona , woda w oczku jest, kaczuszki pływają :), róże na pniu posadzone , kwiatki rosną, kret nadal kopie :(. W mojej kolekcji zwierzątek pojawiły się dwa ptaki nad oczkiem, ale o tym później.

e-babcia-Jadziu ja ostatnio musze się przyznać nic w ogrodzie nie robię. W sobotę wypieliłam miejsce pod dynie i jutro planuję urwać pokrzywy na gnojówkę bo dzisiaj juz nie daję rady. Z pracy przychodze zmęczona i nic mi się nie chce. Jedynie marzę o łóżeczku. Czuję że się nie wysypiam. Mam nadzieję ze to przejściowe i jak tylko pogoda zrobi się lepsza to i ja będę mieć wiecej siły i wigoru. Misia biega po ogrodzie jak szalona i nie patrzy co ma przed sobą tylko aby prosto przed siebie. Cóż parę gałązek złamała ale coż ja mogę zrobić, jedynie krzyczę że żle zrobiła.
wiewioreczka-Anetko ale wspaniałą wycieczkę miałaś, mam nadzieje że pogoda dopisała i wyjazd się udał. Cudnie jest tak zwiedzać Polskie zakątki. Mam nadzieję że w przysżłości uda mi się pojechać w góry bo nigdy nie byłam a przy okazji zachaczę jakieś szkółki ;:306. Nowy zakup rododendrona o takim ślicznym kolorze kwiatów bardzo cieszy. Kolekcja sie powieksza i chyba na tej ilości nie skończysz :)
alicjad31-Alu ostatnio kiepsko śpię w nocy, budzę się często i czuje sie nie wyspana. Mam nadzieję ze to przejściowe. A do pracy to tak mi się nie chce chodzić ale brać urlop w taką pogodę to nawet sensu nie ma. Jak dobrze pójdzie ( tzn pogodą dopisze) to tak może na poczatku czerwca by się troszkę odpoczeło.
iwona0042-Iwonko dobry dzień się przydaje i bardzo za niego dziękuję ;:168
athshe-Aguś kuleczki już są teraz tylko brakuje oświetlenia i krawężników. Ciągle nie wiem na co się zdecydować jakie oświetlenie wybrać. Czy jechać do Nomi i kupić to co jest czy zamawiać przez internet. Jestem w tej kwestii bardzo nie zdecydowana. Marzyłam o tujach kuleczkach przy chodniku.
gracha-Grażynko deszczyk sie przydał ale już może nie padać. U mnie wystarczy. Sobota minęła na pracach w ogrodzie. Miałam taką werbę ze mogłam wszystko robić, aż sama sobie sie dziwiłam ale już od niedzieli ;:222
deszczowymaj-Joasiu to już pierwszych zakupów poczyniłaś. a krzewuszka na jaki kolorek będzie kwitła tak samo rh? Jak nic zdjecia warzywnika by sie przydały i rabatki u Babci. O nowych zakupach nie wspomnę :) może jednak dasz się namówić na wątek :D Pogoda u mnie nie wiele rózni się od tej co u Ciebie. Dzisiaj wytrzymało i nie padało. Zobaczę jak będzie jutro.
jonatanka-Joasiu ten świerk może być jodłą ;:306 . podobno wolno rośnie i nie wiadomo czy wypuści przewodnik i bezie jako drzewo czy moze pozostać krzaczkiem ( z czego bym sie bardzo cieszyła :) ) Joasiu jeszcze bedą berberysy kolorowe ale to na samym końcu. Teraz piorytet to oświetlenie.
gosiaczek12a11-Gosiu, dziękuję zastanawiałm sie co mogłabym tam posadzić tzn jakie kwiatki niskie. Jedynie koloru dodadzą berberysy niskie, które planuję spopniowo dokupować od przyszłego miesiąca.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

A teraz kilka fotek z ogrodu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czy może znacie tą roślinkę? Mam z niej zrobiony żywopłot i nie wiem co to jest? Czy ktoś z forumowiczów zna jej nazwę? Byłabym wdzięczna za pomoc.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Piękne zdjęcia. Bez i skalnica cudownie się prezentują. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Sylwuś jak ja Cię rozumie z tym spaniem ;:168 Ja jeszcze po pracy mam albo zumbę albo ang albo areobik i jeszcze chwile działkę czasem... i siadają mi bateria gęsto ostatnio. A od wczoraj mam takie zakwasy na nogach, od wycieczkowego biegania ;:223 Jednak niesamowicie udany wypad, dużo słońca ale bez upału, 0 deszczu ;:138 M ma talent do znajdywania bajecznych miasteczek z duszą - Kłodzko ;:167 Jak skończę wstawiać Wojsławice to dam Kłodzko :wink:

Piszę ale już net mi ucieka co chwila .... ;:223

Pozdrawiam ciepło,miłego wieczorka ;:196

edit... wyleciało ;:223 Ale napisałam jeszcze raz i jest ;:138

To chyba Tawuła van Houttea biała.... ale sama nie wiem :oops:

Piękny ten bez, jak ja uwielbiam ten zapach ;:167
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Przy skalniaku:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Truskaweczki
Obrazek

Różyczki (może mało widoczne ale jest ich 4 sztuki- dwie zwisające i dwie kopułowe)
Obrazek

Oczko i dwa nowe nabytki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam wszystkich ;:168
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Robercie, dziękuję , uwielbiam bez nie tylko ze względu na cudowny zapach ale właśnie za te przepiekne kwiatostany. Skalnicę mam jeszcze biała ale jest mniejsza i zapomniałam zrobić jej zdjecie.
Anetko ja o ćwiczeniach nawet nie pomyślę. Leń jak nic bo jak to nazwać. Dziękuję za pomoc w identyfikacji roślinki, również pozrawiam i miłego wieczoru życzę. Bez ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”