AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.7
A na dobranoc dla wszystkich zaglądających kilka ujęć z naszego ostatniego weekendowego wypadu do zamku Crathes

- AgaNet

Kilka aktualnych ogrodowych fotek
rozchochrane bukszpany
wiosenne bratki znalazły miejscówke w najmniej atrkacyjnej częsci ogrodu, ale rozświetlają ten zakątek
i czekam ciągle na piwonie...
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga jak przystało na mieszkankę wysp nabyłaś same wyspiarskie róże
nie znam się na angielkach choć mam kilka sztuk
Zmartwiłaś mnie różą You're Beautiful , też ją nabyłam ale mam dość wykładających się krzaczorów pod ciężarem kwiecia
Ogrodowe doposażenie idealnie pasuje do Twojego mini ogródka
Zmartwiłaś mnie różą You're Beautiful , też ją nabyłam ale mam dość wykładających się krzaczorów pod ciężarem kwiecia
Ogrodowe doposażenie idealnie pasuje do Twojego mini ogródka
Witaj Agato jak zwykle jak tylko mam troszeczkę czasu i sił to zaglądam do osób z którymi nawiązałam kontakty bo ciekawi mnie jak rosną roślinki .U mnie 10 czerwca burza gradowa zniszczyła prawie wszystko no cóż siła wyższa trzeba się pogodzić.Dobrze że w zapasie mam zdjęcia które są historią

- AgaNet

Majeczko - ano kupiłam same angielki, bo wśród nich miałam największy wybór
A lubię w sklepie pooglądać, pomacać i wybrać to co mi najbardziej się podoba.
A zeszłoroczna nowość po prostu mnie denerwuje
Miałam nadzieję na ładny okrągły krzaczek, z pędami które będą się mocno trzymały. A tu takie wylegiwanie na ziemi.
Sama zobacz: pędy z pakami strzelają w niebo, a jak tylko rozkwitnie - to bach, i lezy na ziemi

Mario - stratowało ci wszystko ??????????? masakra !!!!!! Współczuję bardzo
A zeszłoroczna nowość po prostu mnie denerwuje
Sama zobacz: pędy z pakami strzelają w niebo, a jak tylko rozkwitnie - to bach, i lezy na ziemi
Mario - stratowało ci wszystko ??????????? masakra !!!!!! Współczuję bardzo
- AgaNet

Lawenda czeka na słońce....

Udanej soboty wszystkim
Udanej soboty wszystkim
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Witaj Aguniu
.
Jestem pod wrażeniem nie tylko miejsca , jakie stworzyłaś na mokrej , szkockiej ziemi , ale i dążeniu do tego , by w krainie deszczowców mieć swoje kwitnące słoneczka , które rozweselają dzień - pomimo deszczu . Zakupy nader udane - włącznie ze spiralnymi tujami - ale pod komplet kawowy przydało by się uszczknąć trawnika - przedłużyć tarasowe wejście w ogród - kolejny , dodatkowy pokój będzie pod chmurką
. A to dlatego , że trawnik się po jakimś czasie zniszczy i zapadną się w mokrą , nasiąkniętą ziemię nogi foteli , prawda?
Aguniu ...widoków menokopsa bukwicolistnego Ci zazdroszczę ...kupiłam ..ale był nadgniły w torfie i reklamowałam ...w naszych warunkach ciężko mu dogodzić - lubi chłód , lekki cień , ale stanowisko w miarę jasne . Jakby jedno przeczyło drugiemu ...a w Himalajach - skąd pochodzi rośnie w najlepsze .
Serdeczności
Jestem pod wrażeniem nie tylko miejsca , jakie stworzyłaś na mokrej , szkockiej ziemi , ale i dążeniu do tego , by w krainie deszczowców mieć swoje kwitnące słoneczka , które rozweselają dzień - pomimo deszczu . Zakupy nader udane - włącznie ze spiralnymi tujami - ale pod komplet kawowy przydało by się uszczknąć trawnika - przedłużyć tarasowe wejście w ogród - kolejny , dodatkowy pokój będzie pod chmurką
Aguniu ...widoków menokopsa bukwicolistnego Ci zazdroszczę ...kupiłam ..ale był nadgniły w torfie i reklamowałam ...w naszych warunkach ciężko mu dogodzić - lubi chłód , lekki cień , ale stanowisko w miarę jasne . Jakby jedno przeczyło drugiemu ...a w Himalajach - skąd pochodzi rośnie w najlepsze .
Serdeczności
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To niesamowite ile można upchnąc na takim malutki skrawku zieleni
Zawsze myślałam, że Twój ogród jest ciut większy!
Co do pierisa. Zamurowało mnie. Cudowny okaz!
Co do pierisa. Zamurowało mnie. Cudowny okaz!
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aga mnie podobnie robi sporo róż, np Barbara Austin wyleguje się pomiędzy innymi roślinami, nowe pędy ma wysokie, chyba z 70-80cm i ciekawa jestem jak utrzyma kwiaty stosunkowo nie za duże.AgaNet pisze:Majeczko - ano kupiłam same angielki, bo wśród nich miałam największy wybórA lubię w sklepie pooglądać, pomacać i wybrać to co mi najbardziej się podoba.
A zeszłoroczna nowość po prostu mnie denerwujeMiałam nadzieję na ładny okrągły krzaczek, z pędami które będą się mocno trzymały. A tu takie wylegiwanie na ziemi.
![]()
Sama zobacz: pędy z pakami strzelają w niebo, a jak tylko rozkwitnie - to bach, i lezy na ziemi![]()
A ta moja nowość to jeszcze maleństwo ale muszę dobrać jej takie miejsce żeby miała się o co oprzeć
Aga dzięki za takie wiadomości bo potem wiemy co którą boli
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Mekonops - cudeńko!
Są jakieś sposoby na te właśnie róże, które sie kładą? Przywiązywanie może nie pomóc...
Piękne masz te róże; w pąkach prezentują się świetnie i dumnie. Potem jak zakwitną też takie być muszą.
U Ciebie Agatko to na 100 %!
Są jakieś sposoby na te właśnie róże, które sie kładą? Przywiązywanie może nie pomóc...
Piękne masz te róże; w pąkach prezentują się świetnie i dumnie. Potem jak zakwitną też takie być muszą.
U Ciebie Agatko to na 100 %!
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Agatko pięknie masz w tym ogródku
Tylko meble plastikowe są trwalsze ale nie prezentują się tak dostojnie jak drewniane
Róże masz piękne a może pokładają się z braku słońca 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Aga, ladne to Twoje malenstwo
nie wiem dlaczego ale takie przejrzyste mi sie wydaje, zawsze mialam wrazenie, ze masz wiecej tloku na tych swoich rabatach. Moze to tylko zludzenie, bo raczej nie pokazywalas mini mini w calosci a raczej kawalkami w zblizeniach.
A co do wykladania sie roz, to ja tego okropnie nie lubie a u mnie wszystkie roczniaki w tym roku sie wykladaja jakos dziwnie. Skladam to na karb tego, ze u mnie w czasie ich wzrostu, slonca nie bylo - ciagle padalo i powyrastalo z nich dosc sporo pedow ale takich cienkich i dlugich z duza iloscia kwiatow. No i jak to pozniej zakwitlo, to sie wylozylo - do tego zauwazylam, ze kwiaty sa w tym roku wieksze niz w zeszlym - Mary Rose, kwiaty miala normalnie wielkosci Abrahama
Dopiero teraz, jak przyszly te sloneczne suche dni, to nowe pedy ktore wypuszczaja - sa grube i sztywne.
A co do wykladania sie roz, to ja tego okropnie nie lubie a u mnie wszystkie roczniaki w tym roku sie wykladaja jakos dziwnie. Skladam to na karb tego, ze u mnie w czasie ich wzrostu, slonca nie bylo - ciagle padalo i powyrastalo z nich dosc sporo pedow ale takich cienkich i dlugich z duza iloscia kwiatow. No i jak to pozniej zakwitlo, to sie wylozylo - do tego zauwazylam, ze kwiaty sa w tym roku wieksze niz w zeszlym - Mary Rose, kwiaty miala normalnie wielkosci Abrahama
- AgaNet

Witaj Jagoda
Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś
dziękuję za przemiłe słowa
Masz rację co do trawnika pod kompletem wypoczynkowym. W tym roku na pewno nic już nie będę zmieniać, a co dalej ? Zobaczymy
Tak naprawdę to mam mieszane uczucia. Bo tak: żeby nie wprowadzać zbyt dużego zamieszania do takiego małego ogrodu taras wypadało by zrobić z płyt które juz tu jako chodnik położył deweloper. A one i mi i eMowi się nie podobają. Wymieniać ich wszystkich tez nie będę
Myslałam, żeby całą ta częśc wysypać granitowymi kamieniami - takie jak są w opasce wokół domu. Sądze ze takie rozwiązanie też by się dobrze sprawdzało przy tutejszych deszczach
No i grilować można na spokojnie
A co do menokopsa - wiedziałam ze można liczyć na twoja fachowa poradę !
Może komus przydadza się takie wskazówki ?

Bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś
dziękuję za przemiłe słowa
Masz rację co do trawnika pod kompletem wypoczynkowym. W tym roku na pewno nic już nie będę zmieniać, a co dalej ? Zobaczymy
Tak naprawdę to mam mieszane uczucia. Bo tak: żeby nie wprowadzać zbyt dużego zamieszania do takiego małego ogrodu taras wypadało by zrobić z płyt które juz tu jako chodnik położył deweloper. A one i mi i eMowi się nie podobają. Wymieniać ich wszystkich tez nie będę
Myslałam, żeby całą ta częśc wysypać granitowymi kamieniami - takie jak są w opasce wokół domu. Sądze ze takie rozwiązanie też by się dobrze sprawdzało przy tutejszych deszczach
A co do menokopsa - wiedziałam ze można liczyć na twoja fachowa poradę !
- AgaNet

Paula - niestety, mój ogród jest naprawdę bardzo mały
Ale upchnęłam tu trochę zieleniny
Ciekawe kiedy przyjdzie mi karczować co nieco
Majeczko - ja sobie tez bardzo cenie takie osobiste opinie forumków, bo tych informacji nie mozna znaleśc nigdzie w necie czy jakichkolwiek opisach
A co do samej róży -licze jedynie, że ona musi sie wzmocnic i w przyszłym sezonie będzie sie prezentowała dużo lepiej !
Jestem tez ciekawa jak sie zachowaja posostale posadzone w tym roku róze? Moze to wylegiwanie i witkie pędy to jednak wina deszczowej pogody ?
Bea - myslę ze niestety podwiązywanie róż niczego nie daje. Podwiązuje jedynie te wysokie, które staram sie prowadzic przy podporach
A krzaczaste musza sie dobrze prezentować same z siebie. U mnie wszytko jak na dłoni, więc dla leżakujących miejsca nie mam
ElleBelle - Elu, to drewno teakowe. Podobno bardzo wytrzymałe na wilgoć. Zobaczymy czy zda szkocki egzamin
A widzisz- zastanawiam się nad przyczynami. Słońca mało, deszczu dużo ... hmmm ... sama już nie wiem co mysleć 
Majeczko - ja sobie tez bardzo cenie takie osobiste opinie forumków, bo tych informacji nie mozna znaleśc nigdzie w necie czy jakichkolwiek opisach
A co do samej róży -licze jedynie, że ona musi sie wzmocnic i w przyszłym sezonie będzie sie prezentowała dużo lepiej !
Jestem tez ciekawa jak sie zachowaja posostale posadzone w tym roku róze? Moze to wylegiwanie i witkie pędy to jednak wina deszczowej pogody ?
Bea - myslę ze niestety podwiązywanie róż niczego nie daje. Podwiązuje jedynie te wysokie, które staram sie prowadzic przy podporach
ElleBelle - Elu, to drewno teakowe. Podobno bardzo wytrzymałe na wilgoć. Zobaczymy czy zda szkocki egzamin
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Dziękuję za dedykację
- dlatego jestem tak zauroczona Twoim pierisem, że miałam kiedyś dawno temu (jeszcze w ROD)
ale takiego bez wyrazu, słabe przyrosty.
Jestem pełna podziwu!
Czyli na razie jakiegoś sposobu na te róże nie ma, cichutko podpytuję tylko
ale takiego bez wyrazu, słabe przyrosty.
Jestem pełna podziwu!
Czyli na razie jakiegoś sposobu na te róże nie ma, cichutko podpytuję tylko