Moja działka jest między Bocheńcem a Małogoszczem - tak blisko byłaś , szkoda że się nie znałyśmy , więc teraz zapraszam serdecznie
Jesień maluje wiejski ogród
- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jesień maluje wiejski ogród
Marysiu bardzo się cieszę i dziękuję za zaproszenie
Moja działka jest między Bocheńcem a Małogoszczem - tak blisko byłaś , szkoda że się nie znałyśmy , więc teraz zapraszam serdecznie
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu ja mam dwa kłosowce złoty i biały. Złoty mi zeszłą zimę przezimował, był przykryty gałązkami, na temat białego nie powiem nic. Mam go pierwszy sezon, a nasionka pozyskałam z akcji wymianowej.
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu pod parasolem to nie oglądanie ogrodu a tymbardziej spacer po okolicznych polach
teraz to na bank nie powiem kiedy się wybieram, jeszcze Irenkę muszę jesienią odwiedzić i mogę zakończyć rok w oigrodzie 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Tereniu to było 26 lat temu
więc ja nawet nie miałam widoków na ogród już nie wspomnę tym wynalazku z którego korzystamy. Zbierałam w Bocheńcu dużo grzybów. Pojechaliśmy tam po latach chyba ok. 9 lat temu i nie przywieźliśmy żadnego grzyba
Dorotko no to tego złotego mam od Emila i zimował nawet bez okrycie (ale wiemy jaka była ostatnia zima) a z akcji miała nasiona co prawda pisało złoty ale złoty był chyba jeden czy dwa a reszta zielona z niebieskimi kwiatuszkami. Bardzo mi się podoba i nie chciałabym go stracić, chyba jeszcze zbiorę nasiona na wszelki wypadek
Marysiu tak jak się umawiałyśmy nic nie mówimy wcześniej - patrz jutro ma być chłodno ale ładnie
Widzę że trudności netowe pokonane!
Dorotko no to tego złotego mam od Emila i zimował nawet bez okrycie (ale wiemy jaka była ostatnia zima) a z akcji miała nasiona co prawda pisało złoty ale złoty był chyba jeden czy dwa a reszta zielona z niebieskimi kwiatuszkami. Bardzo mi się podoba i nie chciałabym go stracić, chyba jeszcze zbiorę nasiona na wszelki wypadek
Marysiu tak jak się umawiałyśmy nic nie mówimy wcześniej - patrz jutro ma być chłodno ale ładnie
Widzę że trudności netowe pokonane!
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu - rzeczywiście śliczna ta czerwona róża okrywowa i ma też ciekawy kształt kwiatów. Ostatnio pod wpływem Majki-edulkot zaczęłam się zachwycać pustaczkami różanymi - ta chyba tez do nich należy. Czy można prosić o sesję zdjęciową tej różyczki?
A wiesz, oglądałam dzisiaj Twoją-moją Elżbietkę i wygląda obiecująco
A wiesz, oglądałam dzisiaj Twoją-moją Elżbietkę i wygląda obiecująco
- Maska

- Kontakt:
Małgosiu może się zlituje nam nami i przyjmie się. Ja swoje trzy razy przesadzałam i przyjmowały się więc jest nadzieja
Muszę poszukać zdjęć okrywowej a jak nie znajdę to zrobię stanu obecnego. Pustaczki lubię od początku i coś powinno już w przyszłym roku zakwitnąć, bo na razie idą w gałązki i liście
Muszę poszukać zdjęć okrywowej a jak nie znajdę to zrobię stanu obecnego. Pustaczki lubię od początku i coś powinno już w przyszłym roku zakwitnąć, bo na razie idą w gałązki i liście
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu pospacerowałam po Twoim ogrodzie
piękną masz jesień
Masz wiele ślicznych kwiatów i krzewów
ale ja ostatnio coś mnie różyczka bierze
i tak przyglądałam się Twoim cudnym różom
trudno mi było oczu oderwać .
I wpadła mi w oko trawka - nie wiem czy dobrze pamiętam : dmuszek czy jakoś tak - czy ona jest wieloletnia ???
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Masz wiele ślicznych kwiatów i krzewów
I wpadła mi w oko trawka - nie wiem czy dobrze pamiętam : dmuszek czy jakoś tak - czy ona jest wieloletnia ???
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
- Maska

- Kontakt:
Tereniu nie dmuszka kupiłam nasiona wiosną i jak pisało na opakowaniu trawka jednoroczna. Zebrałam nasionka i może coś wyjdzie na wiosnę tylko dzisiaj właśnie wytrzepywałam nasionka, ale te co wcześniej zebrałam są inne i już zgłupiałam, które są właściwe.
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem moich roślinek
.Byłam u Ciebie jak Ty po moim ogrodzie buszowałaś 
Bardzo dziękuję za miłe słowa pod adresem moich roślinek
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Pisałam, że stałaś się mistrzynią fotografii. Teraz rzuciłaś mnie na kolana.
Nie wiem, albo muszę kupić nowy aparat, albo wynająć fotografa.
Ta róża okrywowa NN jest super. U mnie zawsze najładniej kwitną NN-ki.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska

- Kontakt:
Helenko Droga zawstydzasz mnie
. Tylko robienie dużej liczby zdjęć daje dobre efekty, bo ja zrobisz dziesięć ujęć czegoś i potem żadne nie nadaje się po publikacje, to analizujesz jakie błędy popełniłaś i jak jeszcze uda Ci się to zapamiętać to jest cały sukces
Dziękuję
Kilka razy pokazywałam nn i do tej pory była nie zauważona
Helenko dziękuję za wypasioną paczkę
. Tylko robienie dużej liczby zdjęć daje dobre efekty, bo ja zrobisz dziesięć ujęć czegoś i potem żadne nie nadaje się po publikacje, to analizujesz jakie błędy popełniłaś i jak jeszcze uda Ci się to zapamiętać to jest cały sukces Helenko dziękuję za wypasioną paczkę
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,zapylasz ze swoim wątkiem,że odrzutowiec to pikuś przy tobie.Zdjęcia fantastyczne,ale ile jeszcze kwiatów u ciebie 
- jonatanka

- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Marysiu paczuszka wspaniała i tyle fajnych roślinek.U Ciebie jeszcze tyle kwitnących roślin.Ja przegapiłam bo nie pomyślałam o jesieni .o tym żeby coś kwitło o tej porze.Dlatego u mnie pusto ,szaro buro . 
- Maska

- Kontakt:
Malgosiu
Dziękuję i cieszę się że się podobają
Joasiu kup parę doniczek chryzantem i wrzosów i już będzie kolorowo. Ja też dzięki FO zaczęłam dbać o ciągłość kwitnienia, a róż nie masz?
Joasiu kup parę doniczek chryzantem i wrzosów i już będzie kolorowo. Ja też dzięki FO zaczęłam dbać o ciągłość kwitnienia, a róż nie masz?
Marysiu, witam we czwartek, który całkiem miło się zapowiada 
Podzielam opinię, że stałaś się miszczem fotografii, w związku z tym proszę Cię o więcej zdjęć Twojej jesieni
Podzielam opinię, że stałaś się miszczem fotografii, w związku z tym proszę Cię o więcej zdjęć Twojej jesieni
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Spotkajcie się u mnie, mieszkam między WamiTerDob pisze:Marysiu bardzo się cieszę i dziękuję za zaproszenie![]()