Piękny Powojnik
Mój mały, piękny świat
- Paulii
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój mały, piękny świat
Piękny Powojnik
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Amara
- 1000p

- Od: 13 maja 2013, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dosiu zapewne aura pokrzyżowała twoje plany rabatkowe ale nie ma tego złego,bo ....... dokupisz róż i będzie jeszcze piękniej
Rabatka prezentuje się cudnie
Rabatka prezentuje się cudnie
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Rabat prezentuje się
Mam nadzieje że woda różom nie zaszkodzi i przyjmą się bez problemu
Kręcenie miodu...to by dopiero była fotorelacja
Kręcenie miodu...to by dopiero była fotorelacja
Aniu, rabatka powstała i będzie jeszcze rozbudowywana i to na wniosek samego Pana Męża
Dziękuję Ci Pauli, cieszę się że nareszcie chociaż częściowo mogłam ją dokończyć. Dzisiaj znowu pada
Amaro, dokładnie tak jak mówisz. Jeszcze mogę dokupić różyczek i rozbudować rabatkę. A wybieranie i kupowanie roślinek to jest to, co tygryski lubią najbardziej
Cześć Aga. Ja też mam nadzieję, że woda różom nie zaszkodzi. A widziałam, że Ty też jakieś różyczki posiadasz
Ponieważ u mnie zimno i deszcz pada idę się ogrzać do Waszych ogrodów
Dziękuję Ci Pauli, cieszę się że nareszcie chociaż częściowo mogłam ją dokończyć. Dzisiaj znowu pada
Amaro, dokładnie tak jak mówisz. Jeszcze mogę dokupić różyczek i rozbudować rabatkę. A wybieranie i kupowanie roślinek to jest to, co tygryski lubią najbardziej
Cześć Aga. Ja też mam nadzieję, że woda różom nie zaszkodzi. A widziałam, że Ty też jakieś różyczki posiadasz
Ponieważ u mnie zimno i deszcz pada idę się ogrzać do Waszych ogrodów
Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Dosiu, Anabell to hortensja krzewiasta, na pewno wiesz tylko te nazwy sa do siebie bardzo podobne i rzucając skroty myślowe można pomylić roslinki
Powojniki sa prawie niezawodne, uwielbiam kiedy kwitna, mam ich trochę i podziwiam każdego z osobna. Rozana rabatke skończysz ani się obejrzysz. Niestety czas leci na leb na szyje. Dopiero czekalysmy na pierwsze roślinki, a tu już lipiec za pasem(nomen omen siedze przy rozpalonym kominku
). Dobrze, ze u was pogoda się poprawila, bo w wa-wie pochmurno przez caly dzień było. Udalo mi się liznąć odrobine slonka, bo musiałam rano na chwile czmychnąć do miasta Lodz, a tam promyczki byly podkręcone na caly zycher
.
Chyba jestem zmeczona, bo doczytałam, ze wcale się pogoda nie poprawila
Zakrecona jestem jak sloik dzemu 
Powojniki sa prawie niezawodne, uwielbiam kiedy kwitna, mam ich trochę i podziwiam każdego z osobna. Rozana rabatke skończysz ani się obejrzysz. Niestety czas leci na leb na szyje. Dopiero czekalysmy na pierwsze roślinki, a tu już lipiec za pasem(nomen omen siedze przy rozpalonym kominku
Chyba jestem zmeczona, bo doczytałam, ze wcale się pogoda nie poprawila
Cześć Madziu
Ja też jestem zakręcona bo przecież kupowałam w tym roku hortensję drzewiastą Annabelle
W opisie podano, że wytrzyma każdą ilość wody no ale w moim przypadku to się kompletnie nie sprawdziło. Po pierwszej ulewie, po której rzeka płynęła moim ogrodem jako pierwsza padła właśnie Annabelle.
Też lubię powojniki ale tylko raz doczekałam się takiego kwitnienia jakie lubię, czyli całego powojnika obsypanego kwieciem. No nic, ciągle się staram.
Też lubię powojniki ale tylko raz doczekałam się takiego kwitnienia jakie lubię, czyli całego powojnika obsypanego kwieciem. No nic, ciągle się staram.
Pozdrawiam - Dosia
- aage

Róże mam sztuk 3
Co do powojników mamy takie samo zdanie....nie wiem dlaczego u mnie te wielkokwiatowe tak słabo kwitną
Co do powojników mamy takie samo zdanie....nie wiem dlaczego u mnie te wielkokwiatowe tak słabo kwitną
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Aguś ja mam to samo
Nie chcą rosnąć pomimo mojej solidnej opieki 
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale cudna rabata
Wszystkie kompozycje są urocze
Mój powojnik wsadzony ok. miesiąc temu wyzionął ducha
- uwiąd. Zostały 4, które sobie na razie radzą, pryskam je teraz zapobiegawczo.
Wszystkie kompozycje są urocze
Mój powojnik wsadzony ok. miesiąc temu wyzionął ducha
- pratellina
- 200p

- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Dosiu też chcę taką różaną rabatkę! Jak tak patrzę na Twoją...
strasznie fajnie się zapowiada 
Nie wiem kiedy minął czas? już prawie lipiec!!! Czy Wam też czas tak szybko leci?!?!
Mam tyle planów ogrodowych. Dzisiaj zamówiłam kolejne róże na dokończenie rabaty przy ścieżce oraz bylinki, które chcę posadzić wraz z kilkoma różami. Muszę jeszcze dokończyć rabatę przed domem, przesadzić kilka roślin, znowu wypielić cały ogród? A tu już lipiec!!! Szkoda, że czas tak szybko leci.
Dzisiaj byłam na imprezie z okazji odejścia kolegi na emeryturę i może stąd ta dygresja na temat mijającego czasu?
Aguś, Grazko, Aniu i Gosiu ? dziękuję, że do mnie przyszłyście. Życzę nam wszystkim aby jutro był dzień bez deszczu i abyśmy mogły popracować w naszych ogródkach. Dobranoc dziewczyny!
Mam tyle planów ogrodowych. Dzisiaj zamówiłam kolejne róże na dokończenie rabaty przy ścieżce oraz bylinki, które chcę posadzić wraz z kilkoma różami. Muszę jeszcze dokończyć rabatę przed domem, przesadzić kilka roślin, znowu wypielić cały ogród? A tu już lipiec!!! Szkoda, że czas tak szybko leci.
Dzisiaj byłam na imprezie z okazji odejścia kolegi na emeryturę i może stąd ta dygresja na temat mijającego czasu?
Aguś, Grazko, Aniu i Gosiu ? dziękuję, że do mnie przyszłyście. Życzę nam wszystkim aby jutro był dzień bez deszczu i abyśmy mogły popracować w naszych ogródkach. Dobranoc dziewczyny!
Pozdrawiam - Dosia
- aage

Upływający czas,,, nieodzownie tykający zegar życia. Każdy z nas ma chwilę zadumy nad sensem istnienia....lubię jednak takie chwile
chyba to wypływa z potrzeby mojej romantycznej natury.
Uda Ci się zrealizować wszystkie plany nie w tym to w następnym sezonie...zabawa w ogród trwa
Uda Ci się zrealizować wszystkie plany nie w tym to w następnym sezonie...zabawa w ogród trwa
Aguś, jeśli chodzi o plany ogrodowe to nawet się cieszę, że je mam i nie martwię się czy uda mi się je wszystkie zrealizować w tym sezonie. Nawet lepiej jak coś zostaje na "zaś"
W życiu warto mieć plany i marzenia. Bardziej zastanawiam się nad tym czy zdążę w życiu zrobić to co chcę. Czy zdążę przeżyć to życie na maksa, czyli tak jak lubię. Na podróżach i chwilach wspólnych z rodziną i przyjaciółmi. Delektuję się każdą chwilą mojego życia. Wczuwam się w każdą kroplę życia. I chciałabym tak trwać bez końca...
Pozdrawiam - Dosia
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dosiu, ja dziś od rana chodziłam po forum i siałam defetyzm ze względu na aurę. Wieczorem obejrzałam film pt. "Wyspa" - trochę s-f; bogaci ludzie klonowali siebie za ogromne pieniądze, by potem wykorzystywać organy tych "produktów", które niestety tak samo czuły jak "normalni" ludzie. "Produktom" wmawiano, że na ziemi było skażenie i tylko nieliczni mogą trafić na rajską wyspę. Co jakiś czas organizowana była loteria. Kto wygrał, oznaczało to, że nadszedł jego kres, bo "sponsor" potrzebuje organów... Film kolejny raz przypomniał mi, że świat, w którym żyjemy jest piękny i należy cieszyć się każdym dniem, bez względu na aurę czy inne tak naprawdę niewiele znaczące drobiazgi... Dopóki dookoła nas rosną drzewa, żyją zwierzęta, a my jesteśmy wolni...
No i tak się rozpisałam, że zapomniałam pochwalić Twoje rabatki
Zdradź, jakie róże zamówiłaś? 
No i tak się rozpisałam, że zapomniałam pochwalić Twoje rabatki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Znowu wszędzie pada, tylko nie u mnie
Pogoda zupełnie oszalała w tm roku.
Powojniki wielkokwiatowe (podobnie jak róże
) są bardziej kapryśne niż inne. Najlepiej zachowują się powojniki włoskie-tym nic nie przeszkadza.
Powojniki wielkokwiatowe (podobnie jak róże