W czerwcu pewnie zrobię nową sadzonkę ze starej róży, mnie też ciekawi jak Ty robisz sadzonki? bo ja tradycyjnie pod butelkę.
Zieleń w wiejskim ogrodzie
- zwkwiat
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie
Marysiu, nie bój się o Grahama, chyba, że nie wyszedł z ziemi. Bo moja sadzonka kupiona w R, nie wyszła. Ja mam już jeden krzak tej róży, ma ponad 10 lat, ale chciałam świeżej krwi
to i mam
W czerwcu pewnie zrobię nową sadzonkę ze starej róży, mnie też ciekawi jak Ty robisz sadzonki? bo ja tradycyjnie pod butelkę.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zosiu tak ja też pod butelkę, ale w tym roku zostawiłam na zimę tą butelkę i obsypałam kompostem i liśćmi , 3/4 butelki było obsypane i dopiero na wiosnę w kwietniu zdjęłam. Miałam 5 sadzonek , z tego jedna wyschła a jedna ma pączek 
Mój Graham posadzony był rok temu i na razie rośnie ale zima była lekka!

Mój Graham posadzony był rok temu i na razie rośnie ale zima była lekka!
- pratellina
- 200p

- Od: 23 kwie 2012, o 19:49
- Kontakt:
Cześć Marysiu! Dawno mnie u Ciebie nie było...
Twój ogród pięknie się zmienia
Muszę się pochwalić, że żółty irysek który dostałam od Ciebie w tamtym roku zbiera się do kwitnienia
jak tylko pęknie to zrobię mu fotki i wrzucam 
Twój ogród pięknie się zmienia
Muszę się pochwalić, że żółty irysek który dostałam od Ciebie w tamtym roku zbiera się do kwitnienia
- Maska

- Kontakt:
Gosiu witam Cię serdecznie, u mnie w tym roku iryski zawzięły się na mnie i żaden nie kwitnie, niby pąki są ale milczą.
Wiem że dostałam od Ciebie hostę i skalniaczki ale już nie pamiętam, które ale i tak wszystko mi pięknie rośnie lepiej niż te kupione
Wiem że dostałam od Ciebie hostę i skalniaczki ale już nie pamiętam, które ale i tak wszystko mi pięknie rośnie lepiej niż te kupione
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu prześliczny avatarek iście wiosenny, a Ty promieniejesz tak trzymaj
zakupy różane super u mnie niestety na kilku poskręcały się liście kupiłam środki do zwalczania ale pogoda paskudna i nie mogę ich opryskać - 1 raz coś takiego mam na różach dowiedziałam się że to ''zwijka" -lekarzy było wielu czekam na ładniejszą pogodę , bo obrywam liście i jak tak dalej pójdzie to badylki zostaną same - będę u Ciebie podziwiała , u mnie trochę za mało słońca i jeszcze te deszcze - dobrej nocki życzę - Ela 
pozdrawiam Ela
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Chłodno, ale wstał słoneczny dzień
Cały czas obrywam różom pędy zaatakowane przez bruzdownicę
Nie ma tego tyle, ile było w zeszłym roku, ale wciąż widzę nowe. Do tej pory padało co jakiś czas, więc nie pryskałam drugi raz, a i mszyce się pojawiły ponownie 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Marysiu ,jak się czujesz po wczorajszym ,główka Cię nie boli ? U mnie dziś świeci słonko i chyba bryknę na ogród wreszcie

-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Czekaj cierpliwie. Irysy zakwitną. U mnie też niemrawe. Zimno im chyba. A te w słoneczku, największe, skropione deszczem złamały się. Tym sposobem mam w domu cięte kwiaty. Czego nie miewam.
- Maska

- Kontakt:
Elu u mnie też się skręcają i widzę już mszyce chociaż już raz pryskałam i nie wiem czy pokrzywówka wystarczy skoro taki rok
Zaraz lecę do chwaścików, bo rano jak wyszłam to od razu mnie wcięło i odchwaściłam 20 cm kw. z pęsetą trzeba
Ewuniu jakbym chciała to chodziłabym tydzień z bolącą głową, bo okazja w domu jest od 26 - 29
kończę imprezować w ten weekend
Naprawdę nie będzie Twoje wątku?
Aniu jestem cierpliwa nie mam innego wyjścia, ale tak piszę bo wszędzie festiwal irysów a u mnie nic i nawet wczoraj jak jechałam do K. przy drodze głównej jest dom przed którym rosną irysy (dużo) i co,..... pączki, mimo że do słońca cały czas i od drogi cieplej.
Ewuniu jakbym chciała to chodziłabym tydzień z bolącą głową, bo okazja w domu jest od 26 - 29
Naprawdę nie będzie Twoje wątku?
Aniu jestem cierpliwa nie mam innego wyjścia, ale tak piszę bo wszędzie festiwal irysów a u mnie nic i nawet wczoraj jak jechałam do K. przy drodze głównej jest dom przed którym rosną irysy (dużo) i co,..... pączki, mimo że do słońca cały czas i od drogi cieplej.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu już ma być cieplutko, więc Twoje iryski lada chwila zakwitną
U mnie też nie wszystkie jeszcze kwitną, część odmian jeszcze w pąkach.....
Marysiu będziesz nas kuła kwitnącymi irysami po oczach jak nasze już skończą. To jest właśnie fajne, że można zobaczyć co kwitnie na drugim krańcu Polski i jak duże są czasami różnice we wzroście roślin.
Za to na pociechę napiszę, że róże mamy na podobnym etapie rozwoju
Za to na pociechę napiszę, że róże mamy na podobnym etapie rozwoju
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Fajnie jest jechać jednego dnia, przez całą Polskę z południa nad morze. Zwłaszcza wiosną. Widać jak zmienia się klimat. Wyjeżdżasz z miejsca, gdzie np. akacje przekwitają, a przyjeżdżasz tam, gdzie mają dopiero nabrzmiałe pąki.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Masko-irysy jeszcze Ci zakwitną,gdzie indziej śladu po kwiatach nie będzie,a U Ciebie będą,zobaczysz,czego w ten słoneczny dzień Ci życzę.
- Maska

- Kontakt:
Agnieszko dzisiaj było nader upalnie - bardzo duchowaty dzień, kilka razy padał deszcz, pierwszy dość intensywny a kolejne takie z jednej chmury
Olgo Droga wiem, wiem ! często jak jadę do Zakopanego czy w ogóle w góry to u nas już wiosna w pełni a tam dopiero kwitną bzy
Aniu niby nieduży kraj a takie różnice! większe różnice są z zachodu na wschód
Ewo z Krakowa Bardzo chciałabym ładnej pogody na weekend, bo mam kilka wizyt a bez pogody byłoby smutno. Przecież muszę Pat zaprezentować mój ogród z jak najlepszej strony
dziękuję za życzenia, Tobie też życzę wspaniałęgo wypoczynku, a jutro pewnie będzie burza 
Olgo Droga wiem, wiem ! często jak jadę do Zakopanego czy w ogóle w góry to u nas już wiosna w pełni a tam dopiero kwitną bzy
Aniu niby nieduży kraj a takie różnice! większe różnice są z zachodu na wschód
Ewo z Krakowa Bardzo chciałabym ładnej pogody na weekend, bo mam kilka wizyt a bez pogody byłoby smutno. Przecież muszę Pat zaprezentować mój ogród z jak najlepszej strony
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jak masz gości na weekend to zamawiam pogodę dla Ciebie, trzymam chmurzyska aby nie leciały w w kierunku pięknych okolic 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny