Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

Marysiu, nie bój się o Grahama, chyba, że nie wyszedł z ziemi. Bo moja sadzonka kupiona w R, nie wyszła. Ja mam już jeden krzak tej róży, ma ponad 10 lat, ale chciałam świeżej krwi ;:306 to i mam ;:222 ;:222
W czerwcu pewnie zrobię nową sadzonkę ze starej róży, mnie też ciekawi jak Ty robisz sadzonki? bo ja tradycyjnie pod butelkę.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zosiu tak ja też pod butelkę, ale w tym roku zostawiłam na zimę tą butelkę i obsypałam kompostem i liśćmi , 3/4 butelki było obsypane i dopiero na wiosnę w kwietniu zdjęłam. Miałam 5 sadzonek , z tego jedna wyschła a jedna ma pączek Obrazek
Mój Graham posadzony był rok temu i na razie rośnie ale zima była lekka!
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Cześć Marysiu! Dawno mnie u Ciebie nie było... :oops:
Twój ogród pięknie się zmienia ;:138
Muszę się pochwalić, że żółty irysek który dostałam od Ciebie w tamtym roku zbiera się do kwitnienia :heja jak tylko pęknie to zrobię mu fotki i wrzucam :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gosiu witam Cię serdecznie, u mnie w tym roku iryski zawzięły się na mnie i żaden nie kwitnie, niby pąki są ale milczą.
Wiem że dostałam od Ciebie hostę i skalniaczki ale już nie pamiętam, które ale i tak wszystko mi pięknie rośnie lepiej niż te kupione :;230
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Marysiu prześliczny avatarek iście wiosenny, a Ty promieniejesz tak trzymaj ;:333 zakupy różane super u mnie niestety na kilku poskręcały się liście kupiłam środki do zwalczania ale pogoda paskudna i nie mogę ich opryskać - 1 raz coś takiego mam na różach dowiedziałam się że to ''zwijka" -lekarzy było wielu czekam na ładniejszą pogodę , bo obrywam liście i jak tak dalej pójdzie to badylki zostaną same - będę u Ciebie podziwiała , u mnie trochę za mało słońca i jeszcze te deszcze - dobrej nocki życzę - Ela ;:196
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Chłodno, ale wstał słoneczny dzień :D Cały czas obrywam różom pędy zaatakowane przez bruzdownicę :evil: Nie ma tego tyle, ile było w zeszłym roku, ale wciąż widzę nowe. Do tej pory padało co jakiś czas, więc nie pryskałam drugi raz, a i mszyce się pojawiły ponownie :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Marysiu ,jak się czujesz po wczorajszym ,główka Cię nie boli ? U mnie dziś świeci słonko i chyba bryknę na ogród wreszcie ;:138 ;:138 ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Czekaj cierpliwie. Irysy zakwitną. U mnie też niemrawe. Zimno im chyba. A te w słoneczku, największe, skropione deszczem złamały się. Tym sposobem mam w domu cięte kwiaty. Czego nie miewam.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu u mnie też się skręcają i widzę już mszyce chociaż już raz pryskałam i nie wiem czy pokrzywówka wystarczy skoro taki rok ;:oj Zaraz lecę do chwaścików, bo rano jak wyszłam to od razu mnie wcięło i odchwaściłam 20 cm kw. z pęsetą trzeba ;:306

Ewuniu jakbym chciała to chodziłabym tydzień z bolącą głową, bo okazja w domu jest od 26 - 29 ;:304 kończę imprezować w ten weekend ;:4
Naprawdę nie będzie Twoje wątku? ;:196 ;:180

Aniu jestem cierpliwa nie mam innego wyjścia, ale tak piszę bo wszędzie festiwal irysów a u mnie nic i nawet wczoraj jak jechałam do K. przy drodze głównej jest dom przed którym rosną irysy (dużo) i co,..... pączki, mimo że do słońca cały czas i od drogi cieplej.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu już ma być cieplutko, więc Twoje iryski lada chwila zakwitną :D U mnie też nie wszystkie jeszcze kwitną, część odmian jeszcze w pąkach.....
Awatar użytkownika
ogla
500p
500p
Od: 27 kwie 2010, o 15:50

Post »

Marysiu będziesz nas kuła kwitnącymi irysami po oczach jak nasze już skończą. To jest właśnie fajne, że można zobaczyć co kwitnie na drugim krańcu Polski i jak duże są czasami różnice we wzroście roślin.
Za to na pociechę napiszę, że róże mamy na podobnym etapie rozwoju :wink:
akl62
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 cze 2011, o 19:53

Post »

Fajnie jest jechać jednego dnia, przez całą Polskę z południa nad morze. Zwłaszcza wiosną. Widać jak zmienia się klimat. Wyjeżdżasz z miejsca, gdzie np. akacje przekwitają, a przyjeżdżasz tam, gdzie mają dopiero nabrzmiałe pąki.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Masko-irysy jeszcze Ci zakwitną,gdzie indziej śladu po kwiatach nie będzie,a U Ciebie będą,zobaczysz,czego w ten słoneczny dzień Ci życzę.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko dzisiaj było nader upalnie - bardzo duchowaty dzień, kilka razy padał deszcz, pierwszy dość intensywny a kolejne takie z jednej chmury :lol:
Olgo Droga wiem, wiem ! często jak jadę do Zakopanego czy w ogóle w góry to u nas już wiosna w pełni a tam dopiero kwitną bzy :lol:
Aniu niby nieduży kraj a takie różnice! większe różnice są z zachodu na wschód :lol:
Ewo z Krakowa Bardzo chciałabym ładnej pogody na weekend, bo mam kilka wizyt a bez pogody byłoby smutno. Przecież muszę Pat zaprezentować mój ogród z jak najlepszej strony ;:3 dziękuję za życzenia, Tobie też życzę wspaniałęgo wypoczynku, a jutro pewnie będzie burza ;:306
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jak masz gości na weekend to zamawiam pogodę dla Ciebie, trzymam chmurzyska aby nie leciały w w kierunku pięknych okolic ;:3
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”