Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różane Souveniry wokół Majkowego zielonego domu i ... cz. 2

Post »

Majutek, zawsze czytam o Twoich różach jakbym czytała bajkę o żelaznym wilku - niewiele rozumiem ;:173
Dobierasz tak zaawansowane i wyszukane odmiany, że to mnie onieśmiela :)
Już Ci to wielokrotnie pisałam, ale powtórzę, że marzę by na własne oczy zobaczyć Twoją wspaniałą różankę... i nutkaja :)
Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zakupy. :D
Ja ciągle nie mogę się zdecydować co wybrać ;:223
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to będzie bardzo bogaty ten sezon u Ciebie.
Nie dość, że tyle róż to jeszcze powojniki..... ;:224
Ale roboty to Ci nie zazdroszczę. ;:185
Grażyna.
kogro-linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Tosia mają śliczne sadzonki i to trzeba im przyznać. Sadzisz na balkonie do donic :?: ciekawa jestem jak będą zimować ;:173
Jadziu z reguły do róż zakładam rękawice ale nie żelazne, tym razem oberwałam przy rozpakowywaniu paczki, chwila nieuwagi i cierpienia przez kilka dni bo takiego mikrusa trudno wyłuskać z palca ;:145 ale jakie potem będzie podziwianie ;:oj
Aguś co ja na to poradzę że mnie kręcą róże których nikt nie ma, no prawie nikt ;:306 ;:306
Ja wybieram takie inne róże a Ty inne hortensje czy jakieś inne chabazie i nie ma co się onieśmielać bo nie wszyscy muszą się na wszystkim znać. Ja lubię sobie poczytać tak u Ciebie jak i u innych dziwne dla mnie nazwy i wyszukać od razu w necie co to za istota i czy może mi przypaść do gustu, bo ja bardzo lubię poszerzać swoją wiedzę choć może czasami na trwale nie zapamiętam. :wink:
A do mojego ogrodu furtka zawsze jest otwarta dla wszystkich chętnych i wszyscy są mile widziani ;:162 dlatego serdecznie zapraszam ;:196
Anka jak nie wiesz co wybrać to wybieraj po kolorze albo to co Ci wpada do ;:167
Grażynko kto mógł przypuszczać że wiosna będzie tak późno i od razu będzie prawie lato ;:219
Ja bardzo lubię kopać i sadzić, nigdy nie umiem usiedzieć na d... ;:108

Kilka budzących się nówek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i niebieskiej wiosenki czyli Cebulica syberyjska w pełnym rozkwicie
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Ja też czytam Twoje informacje o różach i powojnikach jak bajkę... :) każdą kolejną odmianę od razu oglądam; piękne te róże Weihraucha - obejrzałam na stronie Schmida ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gruss an Labenz mam w pamięci i na pewno spróbuję kupić jesienią :D Tam zresztą jest róża, na którą się czaiłam i w końcu nie kupiłam (jednak ceny trochę wysokie :?)-Empereur du Maroc, więc zamówienie będzie na pewno.
Zachmurzyło się i jest zimno, nieprzyjemnie będzie sadzić róże.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko Twój ogród w szybkim tempie zamienia się w różano-powojnikowy raj ;:oj Ależ będą widoki jak to wszystko zakwitnie..... za nic nie opuszczę takiego przedstawienia ;:196
Wiosnę masz piękną i taką kolorową.... mnóstwo ślicznego maleńkiego kwiecia :D Muszę koniecznie jesienią nad tym popracować 8-) :lol:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w pochmurną i zimną sobotę :wit
Troszkę zmarzłam przeglądają nowo-jesienne róże ale widoki mnie podbudowały i zagrzały serduszko. Wszystkie powoli lub troszkę szybciej startują, nawet Souvenir de J.B. Guillot która jak się okazało przy rozgarnianiu kopców nie dostała kopca tylko jakiś chabaź obok - jak sypałam kopce drugi raz to leżał śnieg i dokładnie nie widziałam gdzie która rośnie a że była maleńka to prawie cała schowała się pod pierwszym kopczykiem. Dzisiaj dużo czasu poświęciłam żeby odkopać karteczki bo zaczepiłam je dość nisko na tych niziutkich i był problem z wydobyciem. Muszę wymyślić jakiś sposób żeby karteczki zostały nad ziemią a wiatr ich nie porwał, może kijki wbijać a na nich zaczepiać karteczki. Bo pewnie jesienią znowu jakieś ślicznotki nówki będę sadzić. :roll:

Ewy obie Weihraucha różyczki nie dość że są śliczne to i mają sporą wytrzymałość i to podwyższa ich 'wartość ogrodniczą'.
Może jesienią zamówimy sobie Gruss an Labenz. Empereur du Maroc jest jeszcze u Petrovica i też muszę ją zdobyć bo ślicznotka z niej wielka ;:215 http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 618&tab=36
Agnes zmienia się ale raczej w bardzo wolnym tempie bo cóż można zrobić tylko dwiema swoimi rękami :( nie nadążam z pozimowymi porządkami a tu już dawno powinno być opryskane, forsycja zaczyna kwitnąć czyli czas na cięcie róż a potem trawnika a ciągle zaległa robota czeka ;:223
dzisiejsza forsycja
Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No właśnie miałam pisać, że Empereur du Maroc jest u Petrovica, bo jak zamawiałam jesienią, to o mało jej nie zamówiłam...właściwie nie wiem, dlaczego nie :roll: chyba nie miałam pomysłu, gdzie posadzić :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U nas też już w kwieciu Forsycja a róże przycięte .Namyślam sie czy jeszcze niżej nie przyciąć wielkokwiatowych .tylko nie ma juz gdzie wkładać patyczków a wyrzucić szkoda :;230. Takie ochłodzenie i deszczyk to dla moich doniczkowców w sam raz ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa dla takiej ślicznotki zawsze znajdzie się miejsce i nie musisz o nią się starać czy nie zmarznie. ;:215
Jadziu o jakim deszczyku Ty mówisz ;:oj u nas zimno ale ani kropli nie spadło, sama musiałam podlewać :evil:
Prawie skończyłam sadzenie róż, właściwie doniczkowanie, zostały mi dwie co idą na swoje miejscówki. Jutro może wezmę się za cięcie róż. Masz rację że szkoda ciąć i wyrzucać, jak zobaczyłam na jakiej wysokości puściła się Burgund 81 to mnie zatkało ;:oj tyle ile miała zostawione na zimę tyle chce rosnąć czyli jakieś 80cm , no i jak to ciąć ;:219
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:196 Oj, kochana! Natyrasz się bardzo. Kto nie widział tego obszaru, to nawet nie przypuszcza. Ciężka, ale przyjemna praca. Ja swoje już przycięłam. Tylko mała kosmetyka mi została. Dziś u mnie nie padało, a Jadzia pisze o deszczyku. Cały dzień byłam na działce. Buziolki ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dziewczyny wczoraj padało, a dzisiaj jest chłodno .U mnie mokro na ogródku .Deszczyk był drobniutki ,ale skuteczny prawie cały dzień .Ślimorów dzisiaj i wczoraj po południu musiałam mnóstwo usuwać .Upodobały sobie liście tulipanów .Ja opitolilam Emilię Marię co najmniej o połowę .Burgunda nie ruszałam wcale
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Ja miałam też w ten weekend ciąć róże, ale jeszcze poczekam tydzień, bo moja forsycja jeszcze w pączkach.
Brzydko przezimował mi Chopin, muszę go niziutko przyciąć, a reszta różyczek jest chyba w niezłej kondycji po tej długiej zimie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie różyczki też zaczynają ruszać. A ja jeszcze mam 2 róże do przesadzenia. Musze jutro. Z cięciem pewnie jutro nie zdążę. Trudno. Będą cięte za tydzień.
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”