U Ciebie pięknie niezależnie od pory roku, chociaż teraz najbardziej kolorowo. Każde roślinki zadbane i dopieszczone. Ewelinko wiem że masz w swoim ogrodzie sosnę himalajską, czy mogłabyś mi poradzić co mam zrobić z moją? Jest u mnie drugi sezon, ma ok.30cm i 3 malusie szyszeczki na przyrostach. Mam zdjęcie w moim wątku na 15 stronie, gdybyś mogła zerknąć...boję się że te szyszki mogą osłabić drzewko, z drugiej strony to natura, więc może wie co robi?
Ogród w cieniu sosen - cz.6.
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród w cieniu sosen - cz.6.
U Ciebie pięknie niezależnie od pory roku, chociaż teraz najbardziej kolorowo. Każde roślinki zadbane i dopieszczone. Ewelinko wiem że masz w swoim ogrodzie sosnę himalajską, czy mogłabyś mi poradzić co mam zrobić z moją? Jest u mnie drugi sezon, ma ok.30cm i 3 malusie szyszeczki na przyrostach. Mam zdjęcie w moim wątku na 15 stronie, gdybyś mogła zerknąć...boję się że te szyszki mogą osłabić drzewko, z drugiej strony to natura, więc może wie co robi?
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładny widok na całość. Latałaś jak ptak?
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Latałam , latał i fotografowałam jak widaćSosenki4 pisze:Ładny widok na całość. Latałaś jak ptak?
Dziś jest tak piękny dzień ,że mimo szczerych chęci i zabrania do ogrodu laptopa ,moje lenistwo wygrało !!! Taka "majowa kanikuła", słonecznie , bezwietrznie , cichutko... "Dolce far niente"po prostu.
Ślicznie, bajecznie, tajemniczo! A jaki porządek
W takim dużym ogrodzie to ekstremalny wyczyn, żeby mieć TAKI porządek
Pogoda dzisiaj śliczna, to prawda! Ja też troszkę posiedziałam w ogródku, żeby się zagrzać na słoneczku
Pogoda dzisiaj śliczna, to prawda! Ja też troszkę posiedziałam w ogródku, żeby się zagrzać na słoneczku
- PiotrekP

- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Ale u Ciebie bajecznie , pięknie i ten cień 
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Tak , cienia jest u mnie sporo,bo jak widać w ogrodzie rośnie kilka dużych drzew o rozłożystych koronach.W sumie latem jest to bardzo korzystne , bo w ogrodzie "da się żyć" nawet w upalne dni.
Słońce mam na tarasie mniej więcej do 12.00 i pod wieczór , gdzieś od 18.00.Gdy chce powygrzewać kości po południu przenoszę leżak bądź krzesełka na środek trawnika
Słońce mam na tarasie mniej więcej do 12.00 i pod wieczór , gdzieś od 18.00.Gdy chce powygrzewać kości po południu przenoszę leżak bądź krzesełka na środek trawnika
Ewelino, jestem ogromnie szczęśliwa, że mogę oglądać Twój ogród - choćby tylko na zdjęciach... udało Ci się stworzyć zakątek o niezwykłym klimacie - gratuluję... z wielką przyjemnością do Ciebie zaglądam...
Ewelino, wszystko u Ciebie jak zawsze dopieszczone i piekne, tylko nie wiem dlaczego nie podobaja mi się poduchy na fotele. Te dzisiejsze już i tak sa lepsze od tych niebieskich, ale też mi jakoś nie pasują
O obrusie juz nie wspomnę
Wszystko inne u Ciebie idealnie dopsowane...
A z góry dopiero widać ile masz tej posiadłości...
A z góry dopiero widać ile masz tej posiadłości...
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ewelinko dziękuję za odwiedziny u mnie. Jak widziałaś jestem na początku ogrodowej przygody. Chciałabym za naście lat osiągnąć efekt jak u Ciebie, ale już na starcie widzę, że będzie to bardzo trudne i raczej niewykonalne.
Powiedz proszę co masz posadzone zaraz przy samym tarasie, tawułę? Tworzy ona taką zieloną ramę tarasu i wyznacza granicę. Muszę to podpatrzeć u Ciebie i zrobić podobnie, czy pozwolisz?
Powiedz proszę co masz posadzone zaraz przy samym tarasie, tawułę? Tworzy ona taką zieloną ramę tarasu i wyznacza granicę. Muszę to podpatrzeć u Ciebie i zrobić podobnie, czy pozwolisz?
Pięknie
.....kiedy u mnie taki ogród będzie..... miłego wieczoru Ewelinko
-
adrian90
- 100p

- Od: 16 paź 2010, o 16:42
ach ach ach i jeszcze raz och! Co za enigmatyczny zakątek
Również posiadam ogród w cieniu sosen, więc jeśli pozwolisz będę czerpał od Ciebie inspiracje