Przyszedł czas na bruzdownice dziś na jednym krzaku znalazłam pęd skróciłam rozgniotłam a w środku co siedzi sobie ta paskuda róże miedzianem pryskałam substrala również dostały ehhhhhhhhhhh i mszyce standardowo te paskudy na żółtej rózy siedzą
Mati pierwsze to działanie skoczka trzeba zawieszać tablice nie miałbyś tego kłopotu na liściach, a drugie mączniak rzekomy albo tylko jakieś uszkodzenie.Poczekaj na więcej oznak i po prostu jeśli Cię drażni zerwij liść ja tak robię i dokładnie sprawdź pod spodem czy jest tam jakaś grzybnia
Grzegorz czasem takie cuda się zdarzają po prostu jest niewykształcony do końca pąk, bo przecież drugi pąk jest normalny
Mam mszyce Czy mogę dziś spryskać agrecolem na mszyce choć nie ma tam w dawkowaniu wymienionych róż? Raczej drzewa owocowe, truskawki i takie tam? Po inny środek moge pojechać dopiero jutro I czy powinnam oberwać te najbardziej zajęte wierzchołki? Tylko, że wszystkie nowe przyrosty są właściwie oblepione...
A tu taki żart wobec rad, żeby w ramach profilaktyki przed mszycami sadzić róże w okolicy czosnku ozdobnego...