Nareszcie robię to co lubię
- Gosia123A
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: nareszcie robię to co lubię
Jolciu,jakie masz piękne kąciki z roślinkami.Śliczne alejki

Prześliczne Twoje rośliny. Te liatry, co za rozmiary! I hortensje przepiękne. A nawet zwykłe aksamitki rozrośnięte w takie wielkie kępy robią wrażenie.
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Kochane liatry mają drugi rok. Na wiosnę przesadziłam je, nawet było dość późno, ale im posłużyło. Rosną na pełnym słońcu, mają ciągle sucho, ale cały czas wyglądają bardzo zdrowo. Muszę poszukać białej bo nie mam. pokażę Wam teraz następną moją miłość, czyli fuksje. Mam niestety tylko dwie fotki, ale jak wróci aparat to nadrobię zaległości. proszę abyście udawały że nie widzicie tej komosy

Prześliczne fuksje, tak gęsto obsypane kwiatami. A komosa jest ok, taki mały barwny akcencik w innym odcieniu zieleni... 
- stokrotka_polna
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Jolu, ależ masz zadbany ogródek. Pięknie kwitną kwiaty i nawet kamyczki Cię słuchają i ślicznie dopełniają całości
.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podoba mi się zdjęcie na którym jest ścieżka i bardzo ładnie rozplanowana rabatka. Lubię taki porządeczek. Zarasta Ci ogródek w niesamowitym tempie.
Liatrie śliczne
Bardzo ładne te fuksje, zwłaszcza ta na pniu. Ja choruję na taką co zimuje w gruncie, bo te które próbowałam przezimować w domu jakoś mi padły, nie mam pojęcia dlaczego. Koleżanka podczas pobytu w Anglii zrobiła zdjęcia całych żywopłotów z fuksji, wyglądały nieziemsko!
- rumiankowa
- 100p

- Od: 30 maja 2011, o 16:46
- Kontakt:
- jolcia1212
- 500p

Nie wiem jak Wy, ale ja jestem na zdechu! Upały to coś, co mnie regularnie wykańcza. Nie funkcjonuję w takich temperaturach, mam świadomość upływającego czasu
Linetko, Kleo, Rumiankowa fuksje to moja następna miłość. Ta na pniu ma 2 lata i jest wychodowana przeze mnie. Zimowała w domu, a cały sekret to nie można przesuszyć bryły korzeniowej. Najlepiej wynieść ją do piwnicy, dobrze jak byłoby trochę światła i podlewać ją raz na tydzień lub dwa( zależy od temperatury w piwnicy- im cieplej tym częściej podlewamy). Ja przechowuję ją w kotłowni przy oknie. jest tam ok. 15-17st., trochę za ciepło, ale daje rade. Gubi wszystkie liście a w marcu przenoszę ją do pralni, podlewam intensywniej, robię nowe sadzonki i w kwietniu zaczynam trochę dokarmiać. Potem przycinam i formuję drzewko. W tym roku zamówiłam u Fuksjany fuksję zimującą w gruncie, ale po zimie nie dojechały.
April, Stokrotko kamyczki miały oddzielać rabatkę od trawnika. W rzeczywistości wygląda to tak że trawka na trawniku nie chce rosnąć, ale w kamyczkach i owszem mimo agrotkaniny. Trzeba je zdjąć, usunąć trawkę i ułożyć kamyki od nowa. Zrobię to jednak po upałach, bo na razie nie mam siły.
Teraz trochę lilii, większości już nie ma. Na początek FLORE PLENO reszta to NN

- jolcia1212
- 500p

Klonik ATROPURPUREUM

Clematis PRINCESS DIANA dzielnie daje radę

nachyłek SANGRIA

Floks powtarza kwitnienie, szkoda że nie w całych poduchach...

Pelargonia angielka, jakaś nowa odmiana. Ma małe, karbowane kwiatki. Jestem nią trochę rozczarowana

floks, kupiłam jako ORANGE PERFEKTION...ale ja wiem..., chyba następna zmyłka?

hibiskus na tarasie

RozplenicA Japońska NEMIRA

Begonie, którym w zeszłym sezonie uratowałam życie
- jolcia1212
- 500p

-
mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Piekne widoczki
Śliczny,kwitnący ogród
Pozdrawiam
Pozdrawiam
marzenia się spełniają! Dana
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Dziękuję Jolu za odwiedzinki. Mnie też upał nie służy:( źle znoszę gorąco.
Piękne lilie
- 500p

- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Jolu, dziękuję za odwiedzinki. Z ogromną przyjemnością pooglądałam sobie Twoje foteczki. Ślicznie wygląda ogród z bliska i z dalszej perspektywy
.
Czuje się dbającą o wszystko rękę
. Lilie boskie
.
Czuje się dbającą o wszystko rękę
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
Pozdrawiam Stokrotka
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Witaj Jolu, piękne lilie, szczególnie ta dubeltowa żółta. Nigdy takiej nie widziałam. A Flore Pleno też mam, niestety tylko jedną, kupioną przypadkowo. Będę chciała ją rozmnozyć bo bardzo fajnie wygląda ten wielkolud w kępie
Ciekawe zdjęcia z perspektywy, porządeczek wzorowy. U mnie się tak nie da bo jeszcze ciągle nie zrobiłam podjazdów. Ale za każdym razem jak patrzę na Twoją kosteczkę to utwierdzam się w przekonaniu że chcę coś podobnego zrobić
Ciekawe zdjęcia z perspektywy, porządeczek wzorowy. U mnie się tak nie da bo jeszcze ciągle nie zrobiłam podjazdów. Ale za każdym razem jak patrzę na Twoją kosteczkę to utwierdzam się w przekonaniu że chcę coś podobnego zrobić