Megi - Gosiu - do piwonii mam ogromny sentyment
 Pamiętam je z dzieciństwa, zawsze szalenie podobał mi się ich zapach. Rodzice mieli piwonie w ogrodzie przez długi czas
 Pamiętam je z dzieciństwa, zawsze szalenie podobał mi się ich zapach. Rodzice mieli piwonie w ogrodzie przez długi czas   Potem jakoś piwonie zniknęły, więc jak się doczekałam swojego zielonego zakątka, to wiedziałam że piwonia być musi
 Potem jakoś piwonie zniknęły, więc jak się doczekałam swojego zielonego zakątka, to wiedziałam że piwonia być musi   Ta ma byc różowa - zobaczymy już niedługo, czy nie było pomyłki.
 Ta ma byc różowa - zobaczymy już niedługo, czy nie było pomyłki.Cieszę się bardzo że i twoja piwonia zakwitnie - zwłaszcza ta uratowana z budowy !!! Będzie przepiękna niespodzianka ! Też jestem ciekawa w jakim kolorku

Iza - dziękuję. Wiosna w tym roku faktycznie szybko dotarła na wyspy. Zwłaszcza marzec był niespotykanie ciepły ! Teraz co prawda temperatury nas nie rozpieszczają, ale i przymrozków nie ma, więc rośliny rosną i kwitną

Piotr - fajnie że zajrzałeś
 Też ostatnio podglądałam wiosnę u ciebie, ale tak cichaczem i wpisu nie zostawiłam
 Też ostatnio podglądałam wiosnę u ciebie, ale tak cichaczem i wpisu nie zostawiłam   
 Zimy w tym roku nie było, to i wiosna wcześniej przyszła

no bo sami zobaczcie: zajrzałam wczoraj tylko na chwilkę do marketu w którym jest i dział z kwiatami.... no .... no i poległam..... kupiłam hortensję. Sliczna, i niedrogo, wiem że podpędzona....... ale te kwiaty
  no bo sami zobaczcie: zajrzałam wczoraj tylko na chwilkę do marketu w którym jest i dział z kwiatami.... no .... no i poległam..... kupiłam hortensję. Sliczna, i niedrogo, wiem że podpędzona....... ale te kwiaty   

U mnie ogrodowe przemarzają i też kupuję na rok.
 U mnie ogrodowe przemarzają i też kupuję na rok. 

Trawniczka ubywa ale kwiatki są ładniejsze jak trawka. Jestem cikawa jak będzie Ci rosła czereśnia
 Trawniczka ubywa ale kwiatki są ładniejsze jak trawka. Jestem cikawa jak będzie Ci rosła czereśnia