calathejka cudnie wygląda !
Kwiaty Patrycji
Re: Kwiaty Patrycji
4 paczuszki
o rety ! ale znając Twoje możliwości to zmontujesz jakąś nową półeczkę
- Wiktoria_W
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Śliczna i rozrośnięta ta kalatejka
.
Wspaniała i jakie ma listki 
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Patrycjo ja zachorowałam na taką odmianę eszka, bardzo mi się podobają zarówno jego kwiaty jak i listeczkiFiligranowa27 pisze:kasialb1dziękuję
nowika mój _aeschynantus_ na bank jest eszkiem a odmiana jego to bell:)) to wiem
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
no co Ty opowiadasz? 4 paczki?
koniecznie musisz mi pokazać co tam kupiłaś ciekawego
kalatejka na bardzo zdrową wygląda, dbasz o nią
a co do storczyka rosnącego bokiem to myślę, że dobrze, że rośnie, łiii tam, że bokiem
kalatejka na bardzo zdrową wygląda, dbasz o nią
a co do storczyka rosnącego bokiem to myślę, że dobrze, że rośnie, łiii tam, że bokiem
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
W końcu dotarłam i przed komputerek:) Czekałam dzisiaj na 4 przesyłeczki. Przyszły 3 a 1 jest w drodze.
Zaczynam prezentację nowości:D .Znaczy się moich kolejnych chciejstw:)
Najpierw przyszła paczuszka od Julitki20 i Marzenki63
Trzykrotki po kąpieli:) Z braku doniczek wsadzone chwilowo wszystkie do jednej

Begonia koralowa.Kocham jej kwiaty:) Moja przygoda zaczęła się z tym kwiatkiem w maju. Zobaczyłam go u chrzesnej i wziełam szczepkę 1 listkową. Dzisiaj ma juz 3 listeczki. Później znalazłam taką begonię przy śmietniku ale jej liście bardziej wybarwione były na czerwono. Więc ją zaadoptowałam. Następnie zamówiłam piękną zieloną szczepeczkę u Marzenki 63. A dziś mnie odwiedziła koleżanka i przyniosła również tą begonkę w mega rozmiarze od swojej babci, bo wiedziała,że ona tak mi się podoba:)
I teraz okazuje się, że mam 4 egzemplarze mojego ulubionego kwiatka i jestem
od Marzenki63

I od razu pokazuję w jakim domku zamieszkała

Od koleżanki

Hoja serpens i lacunosa

Sekretsja czy jakos tak się zwie ten fioletowiec:)

I tu drugie ogromne moje chciejstwo:) Dzięki Anjja się spełniło i zamieszkało u mnie:)
Hojka multiflorka

I jak mnie wzrok nie myli to widzę na niej parę pączusi kwiatowych

I kolejny Antek u mnei zamieszkał:) Dziękuję, że taki malutki, bo nie wiem gdzie bym pomieściła większego

Pokażę wam miejsce, gdzie stał niedawno jeszcze kwietniczek.Mała zmiana, ale oceńcie sami:)

Ten kwiat tez przestawiłam jakiś czas temu i się zaczął rozrastać:) Widzę, że mu bardzo miejsce pasuje, bo podniósł swoje gałązki do góry i nie jest już taki oklapnięty:).

A tu kolejny, który został przywieziony od chrzesnej, puścił w końcu korzonki i zamieszkał w zastępczej doniczce:)

Ale żebym nie miała za lekko to jeszcze myślałam, gdzie coś popodwieszać do półek aby jakies kwiatki tam pozmieszczać i pokombinowałam i przestawiłam biurko:). Szafka spod biurka oczywiście posłużyła za stojak pod kwiatuchy:) Umiesciłam na niej storczyki, które aktualnie przekwitły i sobie odpoczywają. Zmieścił się tez tam 1 fiołek, który był wcześniej odstawiony w kąt, bo nic mu się już nie chciało. I dziś zauważyłam, że wypuszcza malutkiego pączusia z 1 kwiatuszkiem:)

Storczusie znikły z parapetu już prawie wszystki i mała zmiana dekoracji:)

Oj ale się rozpisałam
Zaczynam prezentację nowości:D .Znaczy się moich kolejnych chciejstw:)
Najpierw przyszła paczuszka od Julitki20 i Marzenki63
Trzykrotki po kąpieli:) Z braku doniczek wsadzone chwilowo wszystkie do jednej

Begonia koralowa.Kocham jej kwiaty:) Moja przygoda zaczęła się z tym kwiatkiem w maju. Zobaczyłam go u chrzesnej i wziełam szczepkę 1 listkową. Dzisiaj ma juz 3 listeczki. Później znalazłam taką begonię przy śmietniku ale jej liście bardziej wybarwione były na czerwono. Więc ją zaadoptowałam. Następnie zamówiłam piękną zieloną szczepeczkę u Marzenki 63. A dziś mnie odwiedziła koleżanka i przyniosła również tą begonkę w mega rozmiarze od swojej babci, bo wiedziała,że ona tak mi się podoba:)
I teraz okazuje się, że mam 4 egzemplarze mojego ulubionego kwiatka i jestem
od Marzenki63

I od razu pokazuję w jakim domku zamieszkała

Od koleżanki

Hoja serpens i lacunosa

Sekretsja czy jakos tak się zwie ten fioletowiec:)

I tu drugie ogromne moje chciejstwo:) Dzięki Anjja się spełniło i zamieszkało u mnie:)
Hojka multiflorka

I jak mnie wzrok nie myli to widzę na niej parę pączusi kwiatowych

I kolejny Antek u mnei zamieszkał:) Dziękuję, że taki malutki, bo nie wiem gdzie bym pomieściła większego

Pokażę wam miejsce, gdzie stał niedawno jeszcze kwietniczek.Mała zmiana, ale oceńcie sami:)

Ten kwiat tez przestawiłam jakiś czas temu i się zaczął rozrastać:) Widzę, że mu bardzo miejsce pasuje, bo podniósł swoje gałązki do góry i nie jest już taki oklapnięty:).

A tu kolejny, który został przywieziony od chrzesnej, puścił w końcu korzonki i zamieszkał w zastępczej doniczce:)

Ale żebym nie miała za lekko to jeszcze myślałam, gdzie coś popodwieszać do półek aby jakies kwiatki tam pozmieszczać i pokombinowałam i przestawiłam biurko:). Szafka spod biurka oczywiście posłużyła za stojak pod kwiatuchy:) Umiesciłam na niej storczyki, które aktualnie przekwitły i sobie odpoczywają. Zmieścił się tez tam 1 fiołek, który był wcześniej odstawiony w kąt, bo nic mu się już nie chciało. I dziś zauważyłam, że wypuszcza malutkiego pączusia z 1 kwiatuszkiem:)

Storczusie znikły z parapetu już prawie wszystki i mała zmiana dekoracji:)

Oj ale się rozpisałam
Patrycjo, faktycznie masz ciasno na parapetach... Ale nie tylko na parapetach, bo i na półkach, i na podłodze...
Ale dla takich okazów warto jest wygospodarować jakiś skrawek przestrzeni 
- nuta23
- 1000p

- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Nowości świetne i Multiflora z pączkami
niech zdrowo rosną. Kąciki kwiatowe bardzo bogate i pięknie wyglądają.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Patrycjo jestem zachwycona wszystkim, co pokazałaś w "rozgadanym" poście
Hojka faktycznie ma mnóstwo pączków, ale jakoś mnie to nie dziwi, bo Ania nasza kochana ma rękę do kwiatów
Begonie uwielbiam pasjami, więc rozumie Twoje oczarowanie tą ślicznotką.
Hojka faktycznie ma mnóstwo pączków, ale jakoś mnie to nie dziwi, bo Ania nasza kochana ma rękę do kwiatów
Begonie uwielbiam pasjami, więc rozumie Twoje oczarowanie tą ślicznotką.
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Patrycjo cóż ja moge pochwalic?- oczywiście Begonie.
Ta przyniesiona przez koleżankę jest cudna i jest nieco inna od tej mojej, więc wiesz ja chętnie kiedyś w przyszłości
Szczepeczki od Marzenki też śliczne no i to całkiem inna odmiana, bo to koralowa pienna 'Tamaya'.
Ta przyniesiona przez koleżankę jest cudna i jest nieco inna od tej mojej, więc wiesz ja chętnie kiedyś w przyszłości
Szczepeczki od Marzenki też śliczne no i to całkiem inna odmiana, bo to koralowa pienna 'Tamaya'.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
mroofka wiem wiem, że ciasno u mnie z miejscem na kwiatuchy, dlatego 1/3 kolekcji jest do babci wywieziona:D:D. I co ja poradze na to że tak kocham zielone:))
nuta23,heliofitka Dziękuję
elcia1974 nie ma problemu jak chcesz odnóżke to ciachnę dla ciebie:)
nuta23,heliofitka Dziękuję
elcia1974 nie ma problemu jak chcesz odnóżke to ciachnę dla ciebie:)
Ty to masz dobrze 4 paczuszki ahh, wszystkie kwiaty super i widzę że masz nawet setkreaze 
Rozumiem Cię doskonale! Ja nie dość, że ciągle przynoszę do domu nowe zieleńce, to jeszcze wszystkie te, które mam, rozmnażam na potęgę! Tak sobie niby tylko z nimi eksperymentuję, próbuję, czy wypuszczą korzonki, czy się przyjmą... I doniczek przybywa 
- mika181
- 500p

- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no i sie chyba zaczynam zakochiwac w hojach
a u ciebie jak zwykle mega zielono

- Wiktoria_W

- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to wcale się nie dziwię, że masz ciasno - tyle nowych roślinek na raz
. I to jeszcze jakie duże
.
Widzę, że anturium trzymasz w hydroponice?
W kąciku masz istną dżunglę - bardzo mi się podoba
.
Widzę, że anturium trzymasz w hydroponice?
W kąciku masz istną dżunglę - bardzo mi się podoba