Kwitnie Twój/mój dzielżan choć ma tylko 40cm
W wężowym cz.2
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W wężowym cz.2
Grażynko, budleja każda inna, z innej odmiany. Fajnie Ci się trafiło
Ja tak mam z pysznogłówkami; niby fioletowe czy różowe ale każda w innym odcieniu. To lubię
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Grażynko udało mi się dopiero dzisiaj dopaść na dłużej komputer , deszcz przerwał mi prace ziemne.
Bardzo dziękuję Wam za wizytę u nas i roślinki. Mam nadzieję że nie będzie to ostatnie nasze spotkanie i teraz jak znacie drogę będzie łatwiej i szybciej dojechać , nasz dom jest zawsze otwarty.
Udało mi się posadzić wszystkie roślinki i od razu zostały podlane bo przywiało chmurę i deszcz był bardzo rzęsisty.Proszę Cię jeszcze o nazwy bo oczywiście nie pamiętam.
Bardzo dziękuję Wam za wizytę u nas i roślinki. Mam nadzieję że nie będzie to ostatnie nasze spotkanie i teraz jak znacie drogę będzie łatwiej i szybciej dojechać , nasz dom jest zawsze otwarty.
Udało mi się posadzić wszystkie roślinki i od razu zostały podlane bo przywiało chmurę i deszcz był bardzo rzęsisty.Proszę Cię jeszcze o nazwy bo oczywiście nie pamiętam.
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Przy okazji pobytu w lubelskim odwiedziliśmy ogród Joli1.Gospodarze bardzo sympatyczni a ogród piękny.Dorodne krzewy,drzewa i byliny...wszystko razem tworzy wspaniałą kompozycję
I jeszcze to ukształtowanie terenu... i trawniczek...taki inny dywanowy
Joluś dziękujemy Ci za bardzo miłe przyjęcie
Miło było poznac Twoją sympatyczną rodzinkę i spędzic czas w Waszym pięknym ogrodzie.
Julka ciągle mówi o Sarze...pyta czy jej taką kupię

Gospodarze,my i oczywiście piękna Sara która lubi byc w centrum zainteresowania

moje dzieci były nią zachwycone

ale Natanielowi to chyba jednak trawniczek najbardziej się spodobał

Agatko,Jolu zagadka widzę była łatwa...tak to owoc kany...Tylko ja bym jej nie zgadła bo moje kany nigdy wcześniej nie owocowały
Zosiu miło Cię gościc w moim ogrodzie
Dziękuję...cieszy mnie gdy komuś podobają się moje pomysły.Pozdrawiam i zapraszam częściej.
Martuś dziękuję
Tyle pochwał,aż się zarumieniłam
Kamyczki są zwożone z różnych wyjazdów i wycieczek stąd ta różnorodnośc,ale w połączeniu ze sobą całkiem nieżle wyglądają.
Beatko te żurawki które są na łuczku już ładnie urosły.Szkoda że te przy innych ścieżkach jeszcze takie marne.Ale to świeże nasadzenia więc i one urosną
Dziękuję i cieszę się że Ci się podobają moje nowe twory
Jacku a zapowiadało się że budlejki wszystkie będą jednakowe...cieszę się że nie są.Jednak dwie są identyczne...muszę jedną wymienic.
A jak wygląda ten dzielżan odemnie? Miałam w jednej kępie dwa kolory i nie wiem czy dałam Ci ten który chciałeś bo jeszcze nie kwitły.
Beatko-Saruniu dobrze to ujełaś...mam szczęście tym razem,bo zwykle mam same rozczarowania.Tym razem jestem zadowolona z efektu wysiewu
Joluś to my dziękujemy za miłe przyjęcie i teraz czekamy na Was
Ja roślinki od Ciebie też odrazu posadziłam...tarczownica tarczowata(widzisz pamiętam
)posadzona w cieniu,a bokkonia za altanką.Reszta tam gdzie się miejsce znalazło 
Roślinki odemnie to odętka variegata,słoneczniczek szorstki "lorain sunshine",tojeśc kropkowana variegata,nachyłek...hmmm tylko jaki...,anafalis perłowy,żurawka Rawe On,a odmian floksów i tiarelli nie pomiętam bo nie zapisałam
Joluś dziękujemy Ci za bardzo miłe przyjęcie
Julka ciągle mówi o Sarze...pyta czy jej taką kupię

Gospodarze,my i oczywiście piękna Sara która lubi byc w centrum zainteresowania

moje dzieci były nią zachwycone

ale Natanielowi to chyba jednak trawniczek najbardziej się spodobał

Agatko,Jolu zagadka widzę była łatwa...tak to owoc kany...Tylko ja bym jej nie zgadła bo moje kany nigdy wcześniej nie owocowały
Zosiu miło Cię gościc w moim ogrodzie
Martuś dziękuję
Beatko te żurawki które są na łuczku już ładnie urosły.Szkoda że te przy innych ścieżkach jeszcze takie marne.Ale to świeże nasadzenia więc i one urosną
Dziękuję i cieszę się że Ci się podobają moje nowe twory
Jacku a zapowiadało się że budlejki wszystkie będą jednakowe...cieszę się że nie są.Jednak dwie są identyczne...muszę jedną wymienic.
A jak wygląda ten dzielżan odemnie? Miałam w jednej kępie dwa kolory i nie wiem czy dałam Ci ten który chciałeś bo jeszcze nie kwitły.
Beatko-Saruniu dobrze to ujełaś...mam szczęście tym razem,bo zwykle mam same rozczarowania.Tym razem jestem zadowolona z efektu wysiewu
Joluś to my dziękujemy za miłe przyjęcie i teraz czekamy na Was
Ja roślinki od Ciebie też odrazu posadziłam...tarczownica tarczowata(widzisz pamiętam
Roślinki odemnie to odętka variegata,słoneczniczek szorstki "lorain sunshine",tojeśc kropkowana variegata,nachyłek...hmmm tylko jaki...,anafalis perłowy,żurawka Rawe On,a odmian floksów i tiarelli nie pomiętam bo nie zapisałam
- pamelka

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
E tam, e tam, nie zwróciłaś uwagi zapewneFRAGOLA pisze: zagadka widzę była łatwa...tak to owoc kany...Tylko ja bym jej nie zgadła bo moje kany nigdy wcześniej nie owocowały![]()
I jak tam lubelskie szkółki, udało się znaleźć jakąś godną uwagi
- jola1

Grażynko zapisałam i może zapamiętam.Zdjęcia super szczególnie to jak Sara obwąchuje Nataniela.Sara w przyszłym roku pewnie zostanie mamą więc szczeniaczki będą.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
No tak....Grażka wróciła z wojaży z łupem....ale o koleżance i jej kloniku cudnym zapomniała
Jola też
Jola też
- jola1

I tu Grażynko nie masz racji o kloniku pamiętałyśmy obydwie, ale Grażynka orzekła że ten co u mnie rośnie to nie taki jakiego szukasz a po za tym ten mój znajomy szczepi na wysokim paliku i jest problem z załadowaniem do samochodu osobowego.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Grażynko, chciałem dwukolorowy dzielżan i jest taki
Fajne zdjęcia przywiozłaś z wycieczki. Pierwszy raz widzę Twoją rodzinkę
Fajne zdjęcia przywiozłaś z wycieczki. Pierwszy raz widzę Twoją rodzinkę
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Witajcie kochani
Dziękuję wszystkim za odwiedzinki
Joluś-pamelka za póżno wyjechaliśmy i nie było czasu na szkółking...niestety
Joluś o nie,nie nawet Julce nie wspomnę o szczeniakach które może będą bo by mi do przyszłego roku spokoju nie dała
Grażka nie zapomniałyśmy...było tak jak napisała Jolka
Jacku to bardzo się cieszę że dzielżan jest taki jaki chciałeś
Patryku spotkanko udane a jakże mogło by byc inaczej
Cieszę się z budlejek że mimo (a może i fajnie) że wszystkie są fioletowe to każda w innym odcieniu.
Kany kwitną na tury...częśc już ma owoce a częśc nawet jeszcze pąków nie wytworzyła-ciekawe czy zdążą zakwitnąc
Zbyszku dziękuję
i już to mniej bezimiennych...
Rozkwitły mi dwie piękne pełne lilie...pomarańczowa i różowa(według pani z targu)

a tu coś w moim ulubionym cytrynkowo-limonkowym kolorze
glediczja
klon jesionolistny "Odessanum"-chyba
...tak ja sobie go zidentyfikowałam
żurawka "Electra"
żurawka...jaka

i jeszcze jedna ślicznotka
...u mnie też nienazwana
Joluś-pamelka za póżno wyjechaliśmy i nie było czasu na szkółking...niestety
Joluś o nie,nie nawet Julce nie wspomnę o szczeniakach które może będą bo by mi do przyszłego roku spokoju nie dała
Grażka nie zapomniałyśmy...było tak jak napisała Jolka
Jacku to bardzo się cieszę że dzielżan jest taki jaki chciałeś
Patryku spotkanko udane a jakże mogło by byc inaczej
Cieszę się z budlejek że mimo (a może i fajnie) że wszystkie są fioletowe to każda w innym odcieniu.
Kany kwitną na tury...częśc już ma owoce a częśc nawet jeszcze pąków nie wytworzyła-ciekawe czy zdążą zakwitnąc
Zbyszku dziękuję
Rozkwitły mi dwie piękne pełne lilie...pomarańczowa i różowa(według pani z targu)

a tu coś w moim ulubionym cytrynkowo-limonkowym kolorze
glediczja

klon jesionolistny "Odessanum"-chyba
...tak ja sobie go zidentyfikowałamżurawka "Electra"

żurawka...jaka

i jeszcze jedna ślicznotka
...u mnie też nienazwana- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ta ostatnia to chyba Golden Zebra
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Grażynko
U Ciebie jak zwykle ciekawe okazy
a lilia piękna
U Ciebie jak zwykle ciekawe okazy
a lilia piękna
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Grażynko faktycznie ta pełność i te pomarańczowości i różowości mało widoczne na liliach
....ale za to masz 2 przepiękne , cudnie pachnące Casablanki
Crtrynow-limonkowe drzewka prześliczne....no i żurawki....te to mogę podziwiać bez końca....są wspaniałe
Crtrynow-limonkowe drzewka prześliczne....no i żurawki....te to mogę podziwiać bez końca....są wspaniałe
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Grażynko, druga żurawka to prawdopodobnie Lime rickey, a trzecia to Sanspot.