A dokładny szczegółowy opis warunków koniecznych do przechowania przez zimę kann - no kto mi zdradzi jak nie Wy:)
Kanna - paciorecznik - cz.3
Re: Kanna-paciorecznik cz.3
No skoro jeszcze na razie dotychczasowy właściciel miał gdzie z powodzeniem przechować dalie, słoiki od zimna nie pękały to i kanny się więc chyba uda:) a noszenie do piwnicy... od czego ma się M
A dokładny szczegółowy opis warunków koniecznych do przechowania przez zimę kann - no kto mi zdradzi jak nie Wy:)
- drozd
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu. ....i to mi się w Uli podoba. Nie widzi żadnych problemów.
Oby tak dalej.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
I tak będe musiała przez zimę co jakiś czas kontrolować działkę, więc i jak mnie podszkolicie znajdę czas i na kontrolę spania roślinek:D:D Dalii na działce jest naprawdę dużo. A i mieczyki tu też rosną, więc kilka kann dojdzie.............
:D:D
a 3 od końca co to za odmiana? ładna 
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- drozd

Madziu. Z pierwszego zdjęcia kann jest biała z czerwonym akcentem czy żółta? Ta z piątego zdjęcia też ładna. Nie znam ich.
Ewuniu. Jedno i drugie. Intrus na pewno. Wielbiciel tez szczególnie liści wygryzająć jeszcze w zwiniętym liściu otwór.
Ewuniu. Jedno i drugie. Intrus na pewno. Wielbiciel tez szczególnie liści wygryzająć jeszcze w zwiniętym liściu otwór.
MadziuUwijaj się i zapylaj te ślicznoty, plantacja siewek będzie jak malowana
Poważnie nie chce się wierzyć , że wielkość kwiatu tak wiernie powtarza się następnych pokoleniach.
Mnie ta biaława urzekła:)
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- drozd

Claudio. Apchrodita dość dobrze powtarza cechy mateczne jeżeli idzie o kwiat. Liście bywają czasami zielone
To zdjęcie było już publikowane a nowych zdjęć dzisiaj nie robiłem.
http://i55.tinypic.com/2945ifn.jpg
To zdjęcie było już publikowane a nowych zdjęć dzisiaj nie robiłem.
http://i55.tinypic.com/2945ifn.jpg
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

Dzięki. Bardzo się cieszę że ją mam. Jak na razie z tych co mi wyrosły to ona jest dla mnie najpiękniejsza.
A co z nawożeniem, do kiedy się nawozi?
A co z nawożeniem, do kiedy się nawozi?
- drozd

Płynnymi nawozami można co tydzień nawozić. Trudno powiedzieć kiedy będzie pierwszy przymrozek.
Do połowy września śmiało możesz zasilać.
Do połowy września śmiało możesz zasilać.
Zakwitła Klaudio i moja rzekoma kleopatra która oczywiście nią nie jest, ale ma ładny kwiat i duży nawet bardzo, więc zostanie ze mną
a jak wyglądają Wasze durbany? moje robią się coś brzydkie, część liści zasycha blednie, zielenieje albo robią się brązowe plamy jak u przypalonego Stuttgarta
a jak wyglądają Wasze durbany? moje robią się coś brzydkie, część liści zasycha blednie, zielenieje albo robią się brązowe plamy jak u przypalonego Stuttgarta
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

Janusz dzięki. Niedługo wstawię kolejne siewki, coś chyba wolniej już rosną.
Adrian mamy Yellow King Humbert, też ładna ale trochę za wściekle rośnie. Mąż będzie musiał pomagać w przenoszeniu na zimę.
Ewa odezwij się, jakie Ty masz. Od Ciebie oprócz tych nn, kwitnie Tropical Sunrise.
Adrian mamy Yellow King Humbert, też ładna ale trochę za wściekle rośnie. Mąż będzie musiał pomagać w przenoszeniu na zimę.
Ewa odezwij się, jakie Ty masz. Od Ciebie oprócz tych nn, kwitnie Tropical Sunrise.
-
marzenakal98
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 7 wrz 2011, o 10:20
Witam
Na tym forum jestem. Zarejestrowałam się, ponieważ zakładam ogród na nowej działce i chciałam się więcej dowiedzieć o roślinach, krzewach itp.
Chciałabym też na wiosnę wymienić się na Kanny, interesują mnie inne kolory niż te, które mam.
Wcześniej wydawało mi się, że są jeszcze w kolorze pomarańczowym i różowym, ale przed wejściem do tego wątku nigdy nie przypuszczałam, że może być ich tak wiele.
Moje wyglądają tak:

Mam też trochę innych roślin jakby kogoś interesowały na wymianę: hoje, fiołki itp.
Na tym forum jestem. Zarejestrowałam się, ponieważ zakładam ogród na nowej działce i chciałam się więcej dowiedzieć o roślinach, krzewach itp.
Chciałabym też na wiosnę wymienić się na Kanny, interesują mnie inne kolory niż te, które mam.
Wcześniej wydawało mi się, że są jeszcze w kolorze pomarańczowym i różowym, ale przed wejściem do tego wątku nigdy nie przypuszczałam, że może być ich tak wiele.
Moje wyglądają tak:
Mam też trochę innych roślin jakby kogoś interesowały na wymianę: hoje, fiołki itp.