Czekam na fotki dendrobium w pełnym rozkwicie
Storczyki Katarzynki cz.II
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Katarzynki cz.II
Kasiu gratuluję zakupu upragnionej "krówki"
zostawiam
i zmykam spać 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Ale cudna krówka
ja jeszcze o takiej marzę
widać że Twoim storczykom dogadzasz bo wszystkie ci super idą do przodu 
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Arletko ,Celinko

- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
A czy Walentynka ma u spodu liści takie maciupkie, czarne kropeczki?
Kasiu, ślicznie u Ciebie - czekam na pełny rozkwit dendrobium 
-
katarzynka575
- 1000p

Basiu Walentynka od spodu ma też żółte plami to chyba te same które są na wierzchu i ma lepiące kropelki, co je wytrę to pojawiają się z powrotem
tak to wygląda, a plamki już są na każdym listku
drobne plamki, na brzegach liści rozlewają się w całość
Czy jest dla niego jakaś szansa
Monisiu jak tylko pączki dendrobium się otworzą to zaraz pokażę jego piękne kwiaty
tak to wygląda, a plamki już są na każdym listku
drobne plamki, na brzegach liści rozlewają się w całość Monisiu jak tylko pączki dendrobium się otworzą to zaraz pokażę jego piękne kwiaty
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Kasiu może je coś wysysa??
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
Kasiu te kropeczki na liściach to może być naturalne zjawisko , u moich są takie kropeczki jakby rosy ale to jest normalne, wyleciało mi z głowy jak to zjawisko się nazywa, związane jest te wzmożonym wzrostem, w ten sposób storczyk pozbywa się zbędnych składników których nie jest w stanie wykorzystać a już wiem to gutacja, no chyba że są jakieś szkodniki
co do tych kropeczek to jakieś opryski by się przydały, umycie listków wodą z płynem do naczyń też nie zaszkodzi, listki umyj z obu stron
co do tych kropeczek to jakieś opryski by się przydały, umycie listków wodą z płynem do naczyń też nie zaszkodzi, listki umyj z obu stron
-
katarzynka575
- 1000p

Oglądałam Jagódko z każdej strony i do środka liścia sercowego jak mogłam
daleko wzrokiem sięgnąć i nic nie widzę .Może go wyjmę z podłoża, może tu przyczyna siedzi i opryskam go tym specyfikiem o którym Iwonka pisała
Iwonko zrobię wszystko co piszesz bo nie chciałabym go stracić choć mam mieszane uczucia co do jego żywotności
Iwonko zrobię wszystko co piszesz bo nie chciałabym go stracić choć mam mieszane uczucia co do jego żywotności
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Będzie dobrze Kasiu!!Opryski nie zaszkodzą i przemycie go.Trzymam kciuki za jego zdrowie 
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Kasiu, widzę, że już upolowałaś krówkę
Cieszę się razem z Tobą
Cieszę się razem z Tobą
-
katarzynka575
- 1000p

Wiolu ja też się cieszę bardzo
, teraz jak już mam swoją to w moim Tesco jest ich kilka ,ale już nie takie ładnie jak Twoja i oczywiście moja
Dzisiaj podczas zraszania zauważyłam maleńki wyglądający listeczek .To maleństwo to listeczek Calineczki ale się ucieszyłam przedłużenia i teraz to
widzicie jak nieśmiało wygląda
Walentynka wypucowana i odstawiona od reszty ,mogę powiedzieć że jest szczęściarą ma wakacje na balkonie i tylko ona
Dzisiaj podczas zraszania zauważyłam maleńki wyglądający listeczek .To maleństwo to listeczek Calineczki ale się ucieszyłam przedłużenia i teraz to
widzicie jak nieśmiało wygląda Walentynka wypucowana i odstawiona od reszty ,mogę powiedzieć że jest szczęściarą ma wakacje na balkonie i tylko ona
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
No, może ozdrowieje od tego byczenia się w sanatorium na balkonie. ;) A przynajmniej nie będzie "prątkować" na inne storczyki. 
superancka krówka gratuluję zakupu
widzę, że moje chrześniaczki mają się dobrze....
co to tej takiej rosy na spodzie liści to ja też mam na kilku storczykach - czytałam, że to naturalne zjawisko (czasami jest to atak jakiś paskud)
widzę, że moje chrześniaczki mają się dobrze....
co to tej takiej rosy na spodzie liści to ja też mam na kilku storczykach - czytałam, że to naturalne zjawisko (czasami jest to atak jakiś paskud)
-
katarzynka575
- 1000p

Gosiu- Calineczka szaleje ze wszystkim niedawno ucieszyłam się z przedłużenia potem z nowego listeczka a dzisiaj zauważyłam że idzie nowy korzonek ,ze starego wygląda
Ponieważ Calineczka stoi bez osłonki i tak dobrze się rozwija ,więc dzisiaj wszystkie wyjęłam z doniczuszek .Widocznie korzonki jak mają dostęp do światła to dobrze na całą kondycję maluszków wpływa .I tu przypomina mi się doświadczenie Leszka o którym pisał u siebie w wątku .Wychodzi na to że jednak niektóre storczyki lepiej rosną bez osłonek i mnie mini miniaturki
Walentynka na razie traci swoje kwiatki
ale może dla tego że jednak zmieniło jej się otoczenia .Zobaczymy.
Ponieważ Calineczka stoi bez osłonki i tak dobrze się rozwija ,więc dzisiaj wszystkie wyjęłam z doniczuszek .Widocznie korzonki jak mają dostęp do światła to dobrze na całą kondycję maluszków wpływa .I tu przypomina mi się doświadczenie Leszka o którym pisał u siebie w wątku .Wychodzi na to że jednak niektóre storczyki lepiej rosną bez osłonek i mnie mini miniaturki
Walentynka na razie traci swoje kwiatki