Aniu, zobaczymy co z niego będzie w tym sezonie. Tego irysa kupiłam dwa lata temu, ale pierwsza miejscówka była kiepska bo jakoś mi trochę marniał - chyba ciut mało słońca tam docierało. Przesadziłam go zeszłej wiosny, odbił, ale nie zakwitł. Sama jestem ciekawa co będzie w tym roku...
Rudominkowe kolory
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Rudominkowe kolory
Aniu, zobaczymy co z niego będzie w tym sezonie. Tego irysa kupiłam dwa lata temu, ale pierwsza miejscówka była kiepska bo jakoś mi trochę marniał - chyba ciut mało słońca tam docierało. Przesadziłam go zeszłej wiosny, odbił, ale nie zakwitł. Sama jestem ciekawa co będzie w tym roku...
-
akl62

- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Miałam dobre intencje z różami, lawenda i forsycją. Ale nie wytrzymałąm. przycięłam. Budleje też.
Fajnie, że ciemiernik, który podobno nie lubi przesadzania, przeżył i mu sie podoba.
Fajnie, że ciemiernik, który podobno nie lubi przesadzania, przeżył i mu sie podoba.
To dobrze, że nie wiedziałam, że ciemiernik nie lubi przesadzania, może mój egzemplarz też nie miał tej świadomości
Ja róże też przycięłam, lawenda jeszcze czeka, ale forsycje już rozkwitają u nas we wsi, więc czekam na sensowną pogodę i tnę tnę tnę
Budleje już dawno ciachnięte, próbuję ukorzenić to co odcięłam, bo nie przemarzło. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale 3 patyczki mają się całkiem nieźle.
Eksperymentuję też z hortensją Vanille Fraise - wypuściła listki, pokazały się zaczątki korzonków - ją trzymam w wodzie.
Ja róże też przycięłam, lawenda jeszcze czeka, ale forsycje już rozkwitają u nas we wsi, więc czekam na sensowną pogodę i tnę tnę tnę
Budleje już dawno ciachnięte, próbuję ukorzenić to co odcięłam, bo nie przemarzło. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale 3 patyczki mają się całkiem nieźle.
Eksperymentuję też z hortensją Vanille Fraise - wypuściła listki, pokazały się zaczątki korzonków - ją trzymam w wodzie.
- AgaNet

Ja już pociachałam w ogrodzie to co wymagało cięcia
Trzymam kciuki za sadzonki
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Aniu ja swoją hortensję Vanilkę też ukorzeniam z patyczków , wsadziłam prosto do ziemi ,już ma ładne listki ,teraz muszę się dowiedzieć kiedy ją wsadza się do gruntu 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Piękne te iryski, przechodziłam dzisiaj obok takich i nie kupiłam, no .. 
Aniu, musisz nadrobić to niedopatrzenie, one są przepiękne i nawet ostatnie deszcze i wichury im nie zaszkodziły 
Grażynko, ja ukorzeniam w wodzie - taki sposób znalazłam tu na forum i próbuję. A jak dostanę nowe patyczki to podzielę i część będzie w wodzie, a część w ziemi - zobaczymy jaki będzie efekt.
Wiosna rozwija się coraz intensywniej:
kwitną sasanki, rozkwitł irys harmony i wyczekiwane przeze mnie forsycje - oczywiście natychmiast ciachnęłam lawende

Grażynko, ja ukorzeniam w wodzie - taki sposób znalazłam tu na forum i próbuję. A jak dostanę nowe patyczki to podzielę i część będzie w wodzie, a część w ziemi - zobaczymy jaki będzie efekt.
Wiosna rozwija się coraz intensywniej:
kwitną sasanki, rozkwitł irys harmony i wyczekiwane przeze mnie forsycje - oczywiście natychmiast ciachnęłam lawende
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
U mnie tydzień do tyłu!
Anemony powoli wychodzą z naciskiem na "powoli". Forsycja nie ma żółtych pąków, ale może dlatego, ze to jakiś wymyślny gatunek. Sasanki urocze! U mnie jedna listki pokazała. Nie wiem, czy pozostałe w ogóle wypuszczą
Szafirków jeszcze nie mam, tulipanków też! Więc się ciesz!
Szafirków jeszcze nie mam, tulipanków też! Więc się ciesz!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- AgaNet

Aniu, wiosna u ciebie mocno przyspieszyła
-
akl62

Co ma takie czerwone liście za irysami ?
moje forsycje są i tak zacofane w stosunku do innych we wsi
anemon już od jesieni rozkwitał, bałam się że przemarznie. A za iryskami jest bergenia coś tam ruby, później dokładnie sprawdzę.
-
akl62

Pewnie: Bergenia 'Bressingham Ruby'
Zakochałam się.
Zakochałam się.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Anemony to kolejna grupa roślin, które kocham i ... kolekcjonuje

Aniu (akl62) tak to właśnie ta. Kupiłam ją jesienią, zobaczymy jak się będzie sprawować...
Aniu (sweety) witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
To jest mój jedyny anemon z dwudziestu paru cebulek. Ale dopiero teraz doczytałam, że trzeba je przed sadzeniem namoczyć
Więc kupiłam kolejną paczuszkę, namoczyłam i posadziłam wczoraj. Ale z kolei nie wiedziałam gdzie one mają górę i dół, więc trochę losowo je wkładałam
To chyba nie dla mnie roślinki, choć szalenie mi się podobają...
Aniu (sweety) witam Cię serdecznie w moim ogrodzie
Aniu, ja też nie mogłam się dochować anemonów, to posadziłam do doniczek, przynajmniej będą pod kontrolą. Twoja córcia jest cudowna.
Ogród w budowie nieustającej ,pozdrawiam Krysia