Początek przygody część 2

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Początek przygody część 2

Post »

Kolekcja rośnie, aż miło :)

Kasia, czy Twoje Masdevallie trafią latem do chłodnej piwnicy?
A może masz inny pomysł na obniżenie temperatury ... :?

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marta dzięki - David Lim ma niesamowicie grube woskowe kwiaty, nie mogę się na niego napatrzeć :wink:

Kasiu ;:180 Asconopsis teraz ma już dużo jaśniejsze kwiaty niż w momencie rozwijania pąków - wtedy są dużo ciemniejsze i bardziej wpadające w pomarańcz.

Dusiu cieszę się, że Ci się podobają - ja także widzę je po raz pierwszy na żywo.

Justynko Arletko dziękuję ;:196

Marto ten biały z pomarańczową warżką to Phalaenopsis Mini Mark oraz jego forma peloric.

Sylwio Asiu Dorotko Agatko Celinko dziękuję ;:196

Asiu dziękuję Ci, można spotkać mini - cymbidia. Widziałam niedawno bardzo kompaktowe o ładnie zwisających pędach z małymi kwiatami.

Ewelino właśnie się mocno nad tym zastanawiam: ponieważ nie dysponuję domem i piwnicą z prawdziwego zdarzenia w letnie dni będą stały na północnym parapecie, który jest z kamienia więc naturalnie chłodny. Gdyby się zdarzyło, że temp. są jednak za wysokie wyniosę je do tzw. komórki lokatorskiej :wink: i będę doświetlać odpowiednią ilość godzin. Na dzień dzisiejszy nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Można jeszcze uruchomić produkcję lodu :;230
Awatar użytkownika
aniger
50p
50p
Od: 27 lip 2010, o 17:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witaj Kasiu :!: Gratuluję udanych zakupów - jest co podziwiać.Życzę dużo ;:3 - bo my i nasze pociechy chyba już mają dosyć tej zimy- a kysz. a kysz - uciekaj :!: :!: :!:
Pozdrawiam- Regina
Awatar użytkownika
JoasiaM
200p
200p
Od: 13 wrz 2010, o 21:46

Post »

Kasiu mini cymbidia? O rety to byłoby to czego bym chciała, ja mam do dyspozycji jedynie LM, w którym znajdowałam już dendrobia, miltonie, cambrie i oncidia, ale cymbidium jeszcze nie, ale nie tracę nadziei. ;:196 :tan
Pozdrawiam serdecznie. Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Kasiu piekne kwitnienia u Ciebie :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

kasiunieczka_32 pisze: Ewelino właśnie się mocno nad tym zastanawiam: ponieważ nie dysponuję domem i piwnicą z prawdziwego zdarzenia w letnie dni będą stały na północnym parapecie, który jest z kamienia więc naturalnie chłodny. Gdyby się zdarzyło, że temp. są jednak za wysokie wyniosę je do tzw. komórki lokatorskiej :wink: i będę doświetlać odpowiednią ilość godzin. Na dzień dzisiejszy nic lepszego nie przychodzi mi do głowy. Można jeszcze uruchomić produkcję lodu :;230
Otóż to :)
Piwnicą również nie dysponuję, albo inaczej ...
Dysponuję, podobno nawet okno ma, ale z różnych względów nie sprawdzałam :roll:

Kamienne parapety znam, latem są jedynie chłodne ...
Pozostaje produkcja lodu, o której napisałaś :)

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Minął tydzień i cymbidium pięknie rozkwitło,nowości piękne a David Lim po prostu cudo.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Popłaczę się za chwilę ;:144 chyba nigdy nie wyjdę z podziwu dla Ciebie i Twojej cudownej kolekcji ;:180
nawet nie mogę napisać, który to mój ulubieniec, bo musiałabym wymienić wszystkie :lol:
Uwielbiam wracać do Twego wątku ;:167
reniab7
50p
50p
Od: 12 paź 2010, o 18:30

Post »

Ale piękności! Chyba najbardziej podobają mi się kwiaty masdevalii- ze względu na oryginalny kształt, z drugiej strony doprowadzić do kwitnienia cymbidium to nie lada sztuka!
Renia
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu przepiękny "zastrzyk" w twojej kolekcji, ale masdewallie dla mnie są Nr 1 :!: ;:63 ;:224
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Kasiu, to Cymbidium jest przepiękne. Niesamowicie wybarwione. ;:138 ;:138 ;:138
Nowości rewelacja. Zazdroszczę zapachu pH. David Lim. Ja na swój poczekam jesszcze kilka lat. ;:224
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale skąd wzięłaś te cudeńka? To jedne z moich bardzo licznych marzeń... Jak kiedyś będe mieć więcej miejsca, to na pewno takie się znajdą w mojej kolekcji, jak tylko spotkam...
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Kasiu cymbidium piękne a o tych przecudnych Falenopsisach już nie wspomnę ;:152 ;:152.
Dopiero się będzie działo jak przywieziesz Nowości z Warszawy ;:1
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31

Post »

Regino Moniko Darku Reniu Asiu dziękuję ;:196

Joasiu najważniejsze nie tracić nadziei :uszy ja czasami muszę także trochę poczekać aby znaleźć takiego, jaki mi się zamarzył, ale w końcu się udaje - wtedy radość jest wielka :P

Ewelino i teraz żałuję, że nie mam lodówki z kostkarką :;230 No nic, jakoś poradzimy, a Ty będziesz miała pretekst aby odwiedzić pierwszy raz swoją piwniczkę :wink:

Kasiu bardzo mi miło i dziękuję Ci za tak miłe słowa ;:196

Marku dla mnie w tym momencie także są one Nr 1 :uszy

Dusiu po prostu kupiłam, niestety ja nie liczę na to, że "gdzieś spotkam" i sama szukam i szukam, aż w końcu się udaje :uszy Wiesz dobrze, że u nas w sklepach nawet ogrodniczych nie ma storczyków botanicznych lub ciekawych hybryd - trzeba się troszkę postarać, żeby je zdobyć ale era internetu czyni cuda.

Julitko dziękuję Ci, ale co do zakupów na wystawie będę musiała się ograniczyć i raczej jakiś spektakularnych nie planuję :(

A dziś z rana troszkę masdevalliowo ;:3
Ponieważ moje nowości przeżyły szok, nie tylko przez zmianę warunków ale i podział, nie liczyłam, że pąki z jakimi je kupiłam zechcą się u mnie rozwinąć. A jednak ... postanowiły sprawić mi niespodziankę, i dziś jeszcze nie w pełni rozwinięta Masdevallia XXX x striatella o niesamowitym kolorze i cudownym zapachu:
Obrazek

Kolejne rozwijające się pączki na wielokwiatowej Masdevallia polysticta x barleana
Obrazek

I niezmiennie piękna Masdevallia peristeria x coccinea harryana
Obrazek

Jestem w nich zakochana i mogłabym bez ustanku podziwiać ich delikatność i piękno ....
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Kasiu, cuda pokazujesz. :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”