A penstemon campanulatus - słodziak
Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 2
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przy Piaskowej - ogród Anny cz. 2
Aniu, irysy media piękne, a naj... ten różowo-fioletowy
,
- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Ania czasami się spełniająandowan pisze: Izo - marzenia potrafią się spełniać![]()
Pwoniw drzewiaste pięknie ci kwitną a ta jasna z tymi plamkami w środku śliczna.
- andowan

- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Krysiu- u nas też porządnie lało w nocy i nad ranem. Ale to nie są ciągłe deczcze i mam nadzieję, że Twoje rośliny są bezpieczne
Piotrze - byłam w Twoim wątku i widziałam skalniak. Bardzo pokaźny i malowniczy. Niech no tylko poduszki roślin się rozrosną
Bardzo by się tam przydał i ten penstemon. Szukaj u E.W.
Marto - długo poszukiwałam tego żmijowca ale od zeszłego roku go mam i jestem nim zauroczona
To nie roślinka a duża roślina; zdjęcie nie oddaje całego jej uroku.

Piotrze - byłam w Twoim wątku i widziałam skalniak. Bardzo pokaźny i malowniczy. Niech no tylko poduszki roślin się rozrosną
Marto - długo poszukiwałam tego żmijowca ale od zeszłego roku go mam i jestem nim zauroczona
A ja kocham i irysy i piwonie ( chyba jednak bardziej piwonie ). Irysy pośrednie rosną u mnie i kwitną bardzo obficie i choć te wysokie mają okazalsze kwiaty, to pośrednie nie wymagają podpór i są niezawodne. Ale jak tu oprzeć się piwoniom; spójrz tylko na Sugar'n Spice - zakwitła mi po raz pierwszy. Ma ogromne, zjawiskowe kwiaty.artam pisze:A ja bardziej zachwycam się irysami niż piwoniami, czy tak u Ciebie w ogóle wypada?Te pośrednie, które ostatnio pokazałaś piękne!

- andowan

Beatko
Izo - pewnie, że się spełnią
Rozpoczyna się sezon paproci. Och, one to lubią tyle wilgoci. Rosną jak na przysłowiowych drożdżach.

Izo - pewnie, że się spełnią
Rozpoczyna się sezon paproci. Och, one to lubią tyle wilgoci. Rosną jak na przysłowiowych drożdżach.

-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ANIU!
Jakie cudowne te piwonie

Jakie cudowne te piwonie
- zanna

- Od: 24 maja 2008, o 22:37
A ja się zachwycam irysami. Rzeczywiście media są najlepsze. I bardzo obficie kwitną. Też będę polować na nie. 8 nowych pumilek już zakupiłam ;)
Aniu, a ja sprawdzając tego żmijowca w necie, znalazłam informację, że występuje Na Wyżynie Lubelskiej...Ja też występuję na Wyżynie Lubelskiej
i jakoś nigdy się nie spotkaliśmy
I jeszcze to, że jest rośliną trującą i leczniczą....Ciekawe...Pewnie w małych ilościach leczniczą, w większych trującą, dobrze, że masz tylko jednego
Twoje piwonie są zachwycające, przyznaję to, ale taki spokój przy tym w sercu, nie czuję przemożnej chęci posiadania ich u siebie, och jaki spokój
Ale jak pomyślę o irysach, to już tak nie jest
A najbardziej w tych dwóch ostatnich piwoniach podobają mi się środki, botanicznie mówiąc pręciki? To naprawdę maestria natury!
Twoje piwonie są zachwycające, przyznaję to, ale taki spokój przy tym w sercu, nie czuję przemożnej chęci posiadania ich u siebie, och jaki spokój
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu
piękne masz te piwonie drzewiaste , mnie teraz marzy się jeszcze biała z ciemnym środkiem.Oczywiście jak mam już tę żółtą i pomarańczową bo w tym roku jeszcze mi nie zakwitły .
Aniu Twoje iryski NISKIE już przekwitły ? Moje kończą kwitnienie .
Genia
Aniu Twoje iryski NISKIE już przekwitły ? Moje kończą kwitnienie .
Genia
- andowan

Igorze - piwonie dopiero zaczynają a irysy kończą kwitnienie. Jeszcze mi właściwie zostały w pąkach te wysokie, których mam na szczęście mało .
Krysiu - wiesz, że to moje ulubione rośliny
Aniu - ja też zrobiłam zamówienie na nowe odmiany maluszków. Ciekawe, czy uda mi się je dostać.
Marto - ten żmijowiec nie jest częstą rośliną i dlatego jest pod ochroną. Koleżanka zakupiła mi w ubiegłym roku trzy sadzonki ale zanim trafiły do mnie, jej mąż tak je podlewał, że dwie niestety padły. Ale ta jedna pokazała, jaka może być piękna. Myślę też, że w naturze , kiedy rośnie w gęstwinie innych łąkowych, nie jest to okazała roślina i pewnie trudno ją zauważyć
Geniu - tak i u mnie kończą kwitnienie. Napisałam do Ciebie na priva ale poczta znowu mi się zablokowała i wiadomość nie została wysłana. Odblokuje się może za dwa-trzy tygodnie.
Krysiu - wiesz, że to moje ulubione rośliny
Aniu - ja też zrobiłam zamówienie na nowe odmiany maluszków. Ciekawe, czy uda mi się je dostać.
Marto - ten żmijowiec nie jest częstą rośliną i dlatego jest pod ochroną. Koleżanka zakupiła mi w ubiegłym roku trzy sadzonki ale zanim trafiły do mnie, jej mąż tak je podlewał, że dwie niestety padły. Ale ta jedna pokazała, jaka może być piękna. Myślę też, że w naturze , kiedy rośnie w gęstwinie innych łąkowych, nie jest to okazała roślina i pewnie trudno ją zauważyć
Geniu - tak i u mnie kończą kwitnienie. Napisałam do Ciebie na priva ale poczta znowu mi się zablokowała i wiadomość nie została wysłana. Odblokuje się może za dwa-trzy tygodnie.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Aniu co się dzieje z Twoją pocztą
Nie wiedziałam że się blokuje p.w ?
Czyżbyś za dużo pisała
Genia
Nie wiedziałam że się blokuje p.w ?
Czyżbyś za dużo pisała
Genia
- andowan

Geniu-do mnie wiadomości przychodzą tylko ja nie mogę ich wysyłać. Mam ten problem z przerwami już od około 1/2 roku. Administrator bezradny; przestał nawet reagować na moje maile. Najlepiej wyślij mi swój adres e-mail.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, czy żmijowiec już u Ciebie zimował? Nie ma z tym problemu? 
- andowan

Maju- zimował ( mam go od ubiegłego roku ) i muszę Ci powiedzieć, że zaskoczył mnie swoimi rozmiarami w tym roku. Bo kupiłam piętnastocentymetrową roślnkę a zakwitł ponad półmertrowy olbrzym.
-
marysia2009
- 50p

- Od: 13 lis 2009, o 21:34
Aniu,
Rośliny piękne, szczególnie piwonie, ale czemu Ty masz takiego przygnębiającego avatarka?
Rośliny piękne, szczególnie piwonie, ale czemu Ty masz takiego przygnębiającego avatarka?
Marysia
Aniu! Irysy faktycznie masz piękne .U mnie tez trochę chorują, ale zawsze coś kwitnie ,Na południu Polski znajomym irysiarzom w ogóle nie zakwitły i wynoszą koszami zgniłe pędy.
Piwonie.......boskie, ale na moim piasku nie chcą rosnąć
Piwonie.......boskie, ale na moim piasku nie chcą rosnąć
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F