Mój piękny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój piękny ogród

Post »

Witaj Kari :wit
przebiegłam po Waszym ogrodzie... aleście stworzyli uroczysko ;:138 Aż się wierzyć nie chce, że to możliwe... dobrze, że robiłaś dokumentację fotograficzną :lol:
Muszę tu jeszcze wrócić i na spokojnie wszystko oglądnąć :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Karinko ;:167 popodziwiałam Twój piękny ogród i Ciebie też ;:138 ;:138 ;:138

Powiedz, proszę, jak nazywają się te cudne pomarańczowe kwiatuszki :?:

Obrazek

Melduję, że dzisiaj odwiedziłam trzy sklepy ogrodnicze i kupiłam, znowu :oops: , trochę nasion, między innymi "Tykwę pospolitą", hihihi ... pozazdrościłam Ci ;:196
Na opakowaniu pisze, że to: "ciepłolubna roślina jednoroczna ... wysiew w kwietniu pod osłoną lub w maju wprost do gruntu".
Nooo, to teraz poproszę Cię o radę, czy lepiej w kwietniu, ale wtedy doniczki muszą być na budowie, od strony południowej; czy bezpośrednio do gruntu w maju ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Bardzo mi się spodobał ten pełen powojnik, zdjęcia nocą też bardzo ciekawe
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Karino :!: Podziwiam Twój ogród. Podoba mi się to, że wraz z roślinami przybywa trafnych pomysłów architektonicznych. Czytam, że to zasługa również Twojego M. Brawo ;:63 Świetnie wykorzystujecie elementy z rozbiórki (kolumny granitowe - rewelka :!: ), różne materiały drewniane, kamienne, metalowe. Wszystko to tworzy barwną i różnorodną całość. A przed Tobą pole do popisu w części za stodołą. Długo nie będziesz się nudziła i my też, podziwiając kolejne zmiany :)
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Karinko.
Chwilke mnie nie było, ale już przybiegłam zameldować, że nasionka doszły i bardzo bardzo dziękuję.
Co wejdę w Twój wątek, to nie chcę mi się wychodzić. po prostu cudnie u Ciebie. Pięknie wygladasz w tym kapeluszu przy białych iryskach. Ale sceneria ogrodu zwala mnie z nóg. Nie moge się napatrzeć. Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karinko, cieszę się, że link się przydał :uszy
Stworzyłaś super lampę ;:138
Jak tak dalej pójdzie, to się nie odpędzisz od zamówień na tykwy... ;:224

Piękna kowbojka z Ciebie ;:138
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

Halina Kwak pisze:Karinko ;:167 popodziwiałam Twój piękny ogród i Ciebie też ;:138 ;:138 ;:138

Powiedz, proszę, jak nazywają się te cudne pomarańczowe kwiatuszki :?:

Obrazek

Melduję, że dzisiaj odwiedziłam trzy sklepy ogrodnicze i kupiłam, znowu :oops: , trochę nasion, między innymi "Tykwę pospolitą", hihihi ... pozazdrościłam Ci ;:196
Na opakowaniu pisze, że to: "ciepłolubna roślina jednoroczna ... wysiew w kwietniu pod osłoną lub w maju wprost do gruntu".
Nooo, to teraz poproszę Cię o radę, czy lepiej w kwietniu, ale wtedy doniczki muszą być na budowie, od strony południowej; czy bezpośrednio do gruntu w maju ;:196
Halinko ;:3 ja osobiście polecam,w połowie marca,lub w kwietniu,ja robię tak-nasionka,moczę dobę w zimnej wodzie,i sadzę do małych doniczek po dwa trzy nasionka,i trzymam na parapecie kuchennym(bo tylko tam mam miejsce)owszem dobrze jest je zakryć folią szybciej wykiełkują,a ha tykwę wysadzamy po zimniej zośce,ona lubi bardzo dużo wody,oraz nie żałuj jej nawozu wtedy będzie szybciej rosła,bo ją trzeba zerwać wraz z nadejściem pierwszych mrozów,w maju wysadzona to nam nie zdążyła dojrzeć i niestety pierwsze zbiory nie uchowały się.~~~~Halinko te pomarańczowe kwiatki to maki(jak masz na nie ochotę to będę miała na uwadze w tym sezonie,bo nasionek nie zbierałam one same się wysiewają).Dziękuję za odwiedzinki ;:196 ;:3
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Mag~~~~Przemek~~~~Jacek~~~~Giga~~~~AniaDS~~~~~~Dziękuję wam kochani za odwiedziny i miłe słowa,ale to miła niespodzianka,wstać tak z rana a tu tulu gości u nas było ;:80 bardzo to miłe :)
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Witaj Karinko ,fajnie wyglądają petunie,kolorek ten niebieskawy bardzo oryginalny,
jakoś szczerze mówiąc ich nie doceniałam,ale w tym roku pomyślę.
One rosną nisko,więc do wyższych nasadzeń mogą pasować,bo ja lubię mieszane kompozycje i takie mieszanki wybuchowe będę starała się w tym sezonie zrobić :lol: .
Białe irysy masz cudne ;:138
U mnie słonko,ale na razie -1,miłego dzionka życzę :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Karinkoogród przecudny i kolorowy .
Piękne zdjęcie z iryskami i z Tobą .
Genia :wit
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Witaj Halinko ;:3 o ja też ich nie doceniałam a wiesz co się okazało one są zwykłe(najbardziej popularne)i najdłużej mi się trzymały i jako jedne z tych co kupiłam ,pachniały,teraz już wiemy żeby nie kupować tych krzyżówek ,tylko zwykłe i tak samo z surfiniami mieliśmy .
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

:wit Dziękuję Geniu ;:196
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Piękne są te kolumny z donicami agawy,zresztą mnóstwo uroczych zakątków pokazujesz... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

maryla73ab pisze:Piękne są te kolumny z donicami agawy,zresztą mnóstwo uroczych zakątków pokazujesz... :D
:wit Dziękuję Marylu,te kolumny to z odzysku po zburzonej stajni,były strasznie ciężkie do ustawienia,zostały tylko troszkę przesunięte,mój M z sąsiadem coś tak wymodzili :lol: ,a agawki biedne czekają na lato są w kiepskim stanie,bo zimują na korytarzu ,no ale jakoś dadzą rade Obrazek
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 Karinko rzuciłaś mnie na kolana i nie wiem czy kiedykolwiek sie podniosę .Piękne jest Wasze ranczo .Parę rzeczy ,mam w swoim ogrodzie podobnych.A już wykorzystanie maszyn -poezja.Miastowa jestem jak najbardziej ale może wiekowa i dlatego je znam .Mojego M nie namówiłabym na kupno sieczkarnia ,maglownica może ale pozostałe.aha jako bruk dobrze spisują się klocki akacji tylko okorowane dłużej wytrzymują.
Kocham wszystko co ma duszę,a starocie to jest to.Piszę nieco bezładnie ale nadal klęczę ,gratuluję i witam ja też jestem tu od niedawna .Ci wszyscy ludzie są niesamowici ,przywracają wiarę w człowieka. :wit
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”