Pięknie kwitnące rośliny wiosenne. Zwłaszcza pobobają się mi irysiki.
Ogrodowe marzenia
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe marzenia
Witaj ZYTO!
- Grzesiu
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Zyto....wszystko pięknie kwitnie u Ciebie już....
wiosna...
życzę dużo zdrowia....
wiosna...
życzę dużo zdrowia....
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Zytko kochana witaj. Jak fajnie, że znów jesteś z nami. Wiosna u Ciebie wesoło rozkwitła. Piękne zdjęcia. Pozdrawiam - buziaki 
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witam Odwiedzających moje "Ogrodowe marzenia".
Moniś Byłam przekonana że te zwały śniegu zalegać będą do maja a po tygodniu nic nie zostało. Kwitną cztery miniaturowe tulipanki, te które dostałam od Ciebie i kupiłam mają już pąki.
Gorsza sytuacja jest z kilkuletnimi cebulami które dwa lata temu wykopałam do wysuszenia i posortowania... - koty sąsiada bawiąc się w nich wymieszały mi kolory tak że nie mogłam je już oddzielić. W ubiegłym roku słabo kwitły a teraz mają przeważnie po jednym liściu.
U nas pogoda dopisała, wczoraj nawet pierwszy dzień popracowałam w ogrodzie, tyle sił nabrałam że M się dziwił - skąd po takim leniuchowaniu.
Zeniu te irysy kupiłam w ubiegłym roku. U Ciebie kwitną już hiacynty, podobają mi się też te niebieskie kwiatuszki z jednym białym kwiatem... nie wiem co to za roślinka.
A Twoja wnusia Basieńka znikła mi z horyzontu.
Krysiu goryczkowa irysy kupiłam w ubiegłym roku. Moje skromne rośliny wiosenne, trudno jest porównać do Twoich pięknie kwitnących kompozycji kwiatowych, działki hiacyntowej i kwitnącej dorodnej magnolii. Moje małe a jedna z nich nie zakwitnie, rh też zmarniały pod śniegiem nie jestem pewna co z nim będzie.
Grzesiu cieszę się że odwiedzasz mnie już kolejny raz zostawiając ślad.
To oznacza że nie czujesz się przeze mnie szantażowany. Wiesz mi że nigdy tego nie robiłam i nie zamierzam robić.
Kwitnie u mnie mało kwiatów, nadzieja na więcej - duża bo pąków przybywa, a wiosna później do nas przybywa, nie mam czyn zaskoczyć. Ty już to zrobiłeś - piękną kolekcją róż - 70 sztuk w wątku różanym. A Twoje fotki z ogrodu obiecane jutro - powalą z nóg.
Giguś Dziękuję.
Widziałam że nóżki sobie już opalałaś w tym roku pracując w ogrodzie, u nas nie było jeszcze takiego ciepełka.
Życzę Tobie i Darkowi też dużo zdrowia bo to najważniejsze.
Prymulkę kupiłam a jak mnie zabrakło to wszystko zmarniało bo M zapomniał podlewać....
i biedne zioła....

Świątecznie...

Moniś Byłam przekonana że te zwały śniegu zalegać będą do maja a po tygodniu nic nie zostało. Kwitną cztery miniaturowe tulipanki, te które dostałam od Ciebie i kupiłam mają już pąki.
Gorsza sytuacja jest z kilkuletnimi cebulami które dwa lata temu wykopałam do wysuszenia i posortowania... - koty sąsiada bawiąc się w nich wymieszały mi kolory tak że nie mogłam je już oddzielić. W ubiegłym roku słabo kwitły a teraz mają przeważnie po jednym liściu.
U nas pogoda dopisała, wczoraj nawet pierwszy dzień popracowałam w ogrodzie, tyle sił nabrałam że M się dziwił - skąd po takim leniuchowaniu.
Zeniu te irysy kupiłam w ubiegłym roku. U Ciebie kwitną już hiacynty, podobają mi się też te niebieskie kwiatuszki z jednym białym kwiatem... nie wiem co to za roślinka.
A Twoja wnusia Basieńka znikła mi z horyzontu.
Krysiu goryczkowa irysy kupiłam w ubiegłym roku. Moje skromne rośliny wiosenne, trudno jest porównać do Twoich pięknie kwitnących kompozycji kwiatowych, działki hiacyntowej i kwitnącej dorodnej magnolii. Moje małe a jedna z nich nie zakwitnie, rh też zmarniały pod śniegiem nie jestem pewna co z nim będzie.
Grzesiu cieszę się że odwiedzasz mnie już kolejny raz zostawiając ślad.
To oznacza że nie czujesz się przeze mnie szantażowany. Wiesz mi że nigdy tego nie robiłam i nie zamierzam robić.
Kwitnie u mnie mało kwiatów, nadzieja na więcej - duża bo pąków przybywa, a wiosna później do nas przybywa, nie mam czyn zaskoczyć. Ty już to zrobiłeś - piękną kolekcją róż - 70 sztuk w wątku różanym. A Twoje fotki z ogrodu obiecane jutro - powalą z nóg.
Giguś Dziękuję.
Widziałam że nóżki sobie już opalałaś w tym roku pracując w ogrodzie, u nas nie było jeszcze takiego ciepełka.
Życzę Tobie i Darkowi też dużo zdrowia bo to najważniejsze.
Prymulkę kupiłam a jak mnie zabrakło to wszystko zmarniało bo M zapomniał podlewać....
i biedne zioła....

Świątecznie...

- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zytuś, zmieniłaś się po tych chorobach
Zeszczuplałaś?
Elegancko i fajnie wyglądasz
Zeszczuplałaś?
Elegancko i fajnie wyglądasz
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Zytuś...wpadłam się przywitać, choć jestem dziś padnięta. Byłam na swojej działeczce...piękne słoneczko. Aż chciało się popracować, tylko teraz wyłazi ze mnie zmęczenie ale to nic. Najważniejsze że wiosna, kwiatki kwitną...dalej u mnie hiacyntowo choć i tulipanki zaczynają kwitnąć. U ciebie także dojrzałam bardzo ładne kwiatki...pewnie to niskie iryski.
. Czekam Zytuś na fotki, co tam u ciebie nowego zakwitło. 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Zytko, co u Ciebie? 
- Zyta

- Kontakt:
Witam - Zenuś, Anuś
W ogrodzie kwitną tulipany... prawie wszystkie które kupiłam w ubiegłym roku i te które dostałam od Monisi z Warszawy. Rh marnieją w oczach, a biała magnolia miała tylko 4 kwiaty, fioletowa nie zakwitła. Bodziszek od Kogruni ma się dobrze. Zakwitły też miniaturowe serduszka od Joli
Do niedawna byłam posiadaczką jednej komórki w której gromadziłam swoje skarby i jeszcze trochę komórek w moim organizmie...teraz norma tych drugich została przekroczona. Stan podgorączkowy utrzymuje się, jestem przygotowana do zabiegu operacyjnego, mam wyznaczony termin na 14 maja.
To dla Was wklejam moi Kochani:

W ogrodzie kwitną tulipany... prawie wszystkie które kupiłam w ubiegłym roku i te które dostałam od Monisi z Warszawy. Rh marnieją w oczach, a biała magnolia miała tylko 4 kwiaty, fioletowa nie zakwitła. Bodziszek od Kogruni ma się dobrze. Zakwitły też miniaturowe serduszka od Joli
Do niedawna byłam posiadaczką jednej komórki w której gromadziłam swoje skarby i jeszcze trochę komórek w moim organizmie...teraz norma tych drugich została przekroczona. Stan podgorączkowy utrzymuje się, jestem przygotowana do zabiegu operacyjnego, mam wyznaczony termin na 14 maja.
To dla Was wklejam moi Kochani:

-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zytuś, na pewno wszystko będzie dobrze
Trzymam kciuki!!
Tulipany pięknie kwitną!! Dlaczego marnieją rh?
Tulipany pięknie kwitną!! Dlaczego marnieją rh?
- Zyta

- Kontakt:
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Zytuś, zadzwonię jutro w sprawie rh, nie mam siły już pisać...
Dobrej nocy
Dobrej nocy
- Zenia

- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Zytuś. Miło cię widzieć..nie martw się. Trzymamy mocno kciuki. Wszystko musi być dobrze. Pięknie u ciebie w ogródeczku...tylko te RH.
. Z moimi też nie najlepiej. Pozdrawiam. 
-
tadeusz48

- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Witaj ZYTO miło jest stwierdzić że jesteś z nami na Forum. Piękne kwiaty pokazujesz, coś mi się zdaje że Twoje czarnoziemy wybitnie nie pasują rododendronom, za dobra dla nich ziemia, one wolą ubogie i kwaśne biłgorajskie piaski.
- grazynarosa22

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
O rany Juluś...co ja się Ciebie naszukałam
no ale mam....Zyta...ładnie w ogrodzie się zrobiło...dawaj kochana jeszcze więcej zdjęć 
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witaj Zytko ...pięknie u Ciebie w ogrodzie
Życzę Ci dużo zdrówka
będzie dobrze 
Życzę Ci dużo zdrówka