Moje czasoumilacze :)
- rapunzel
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje czasoumilacze :)
socurku, szkoda roślinek, ale perspektywa nowych zawsze pomaga złagodzić ból, przynajmniej mnie. 

- APe
- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ozłociłaś się kobietko-gratulację 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Teraz dopiero dojrzałam, że jesteś ozłocona.
Gratulacje.

Gratulacje.

- socurek
- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Aniu, StokrotkAniu, Basiu dziękuję.
Jagódko, mnie też trochę to pociesza, że zawsze w to miejsce można inne chciejstwo postawić... ale i irytujące jest, że coś nam nie chce rosnąć i nie wykazuje chęci współpracy, a wręcz przeciwnie- ostentacyjnie demonstruje swoje niezadowolenie...
A teraz trochę obiecanych zdjęć

_aeschynantus_- aeshynantus

piękna nowa sansewierka

fittonia kupiona ostatnio w kauflandzie
Reszta wkrótce... jak tylko znajdę trochę czasu
Jagódko, mnie też trochę to pociesza, że zawsze w to miejsce można inne chciejstwo postawić... ale i irytujące jest, że coś nam nie chce rosnąć i nie wykazuje chęci współpracy, a wręcz przeciwnie- ostentacyjnie demonstruje swoje niezadowolenie...
A teraz trochę obiecanych zdjęć

_aeschynantus_- aeshynantus

piękna nowa sansewierka

fittonia kupiona ostatnio w kauflandzie
Reszta wkrótce... jak tylko znajdę trochę czasu

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Karolinko i ja przyłączam się do gratulacji z okazji ozłocenia
Nowości śliczne
Niech zdrowo rosną. 

Nowości śliczne

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Fittonka ma piękne kolorowe listeczki, a ta pierwsza psianka
Ah i te Twoje sansewiery masz je takie śliczne widać masz do nich rękę, nową też pochwalę niech CI rośnie

- rapunzel
Ta psianka wygląda całkiem jak moja peperomia pereskiifolia
, zresztą ostatnio widziałam u kogoś eschynantusa, którego tez wzięłam za tę peperomię, czy ja mam jakąś obsesję? 
Sansewieria i fittonia śliczne, oby dobrze się chowały i pięknie na kwietniku prezentowały.

Sansewieria i fittonia śliczne, oby dobrze się chowały i pięknie na kwietniku prezentowały.

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01

Karolinko na pierwszym zdięciu jest _aeschynantus_, czyli Aeschynantus

- socurek

- rapunzel
Chrapko, tak mi się właśnie wydawało, że to u ciebie był ten eschynantus, ale przyznam, że nie chciało mi się wątków wertować.
socurku, nie przejmuj się, co prawda mnie od razu wydawało się, że to do psianki wcale niepodobne, ale napisałaś to z taką pewnością, że zwątpiłam w swoje wiadomości.
Ja dwa razy kupiłam w ramach zielonego miksu peperomię będąc pewna, że to trzykrotka, choć teraz, kiedy już mam trzykrotkę, to nie wiem, jak mogłam się tak pomylić i to aż dwa razy.
Najważniejsze jednak, ze to nie obsesja, tylko po prostu ten eschynantus jest podobny.

socurku, nie przejmuj się, co prawda mnie od razu wydawało się, że to do psianki wcale niepodobne, ale napisałaś to z taką pewnością, że zwątpiłam w swoje wiadomości.

Ja dwa razy kupiłam w ramach zielonego miksu peperomię będąc pewna, że to trzykrotka, choć teraz, kiedy już mam trzykrotkę, to nie wiem, jak mogłam się tak pomylić i to aż dwa razy.

Najważniejsze jednak, ze to nie obsesja, tylko po prostu ten eschynantus jest podobny.

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Karolinko a czy te psianki w ogóle przeżyły? Były tam dwie takie malutkie...? One dość delikatne i o nie się trochę martwiłam 

-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
No to i ja się przykulałam pooglądać ! Fajne roślinki !! Nowości super . Szkoda hoji australis bo śliczna była !!Ale i tak ślicznie Ci rośnie .! 

Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
- socurek
Yyyyyy... Basiu... nie wiem
w paczce był _aeschynantus_ (którego z psianką pomyliłam), był tam oxalis i jeszcze coś... co chyba w takim układzie wydaje mi się, że musi być psianką... ale małe to nie jest
Basiu........ nie mów, że coś wywaliłam...

-
- 200p
- Od: 27 lis 2011, o 19:36
Piękna fittonia.
_aeschynantus_ cudny. Trzymam kciuki za sansevierkę.