Ogród (z) PESTKI@

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród (z) PESTKI@

Post »

Pestko, obejrzałam twój ogródek masz bardzo ładne kwiaty :D. Czosnek gigant super, a tulipany, irysy tez ładne. Tamris taki duży, mam nadzieje ze mój tez będzie taki ładny jak twój.

Widziałam w wątku o Francji ze byłaś w Regionie Pays de la Loire, jeśli wrócisz do tego regionu i interesujesz się różami (nie widziałam ich w twoim wątku), polecam ci gorąco odwiedzić park poświęcony wyłącznie różom w Doué la Fontaine. Na 4 hektarch maja 15 tys.roz ! ho ho to jest coś, podobno miejsce które zapiera dech w piersiach hi hi. Od Nantes jest to ok 1.5 godz jazdy.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Dziękuję Gosiu za podpowiedż :wink: Wracam w te rejony w sierpniu więc ta informacja bardzo mi się przyda.Co do róż w moim ogrodzie to mam ich kilkanaście,nie wstawiłam fotek ,bo na tym etapie wzrostu każdy ma takie same.Pochwalę sie jak zakwitną.To najwdzięczniejsze kwiaty w ogrodzie :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aldonko powojnik śliczności :D u osób zakochanych w kwiatach ciągle pojawiają się nowe miłości :wink: 8-) :lol:
Co do storczyków to jestem na nie obrażona :evil: od roku już walczę z wełnowcem, w jakiejś roślince przyniosłam ze sklepu i rozlazły się po wszystkich 40 :evil: Wielokrotnie myłam wszystkie drinkiem alkoholowym, przy takiej ilości, każde mycie to 3-4 dni, a wystarczy, że zostaną jakieś jajeczka w korze i po 2 tygodniach wszystkie znowu oblepione tym dziadostwem. Teraz mam już dość, powycinałam wszystkie gałązki z kwiatami i pąkami, a było ich ogrom, bo mimo zarobaczenia kwitną ciągle jak szalone, wyrzuciłam je na dwór pod zadaszenie i potraktuję chemią, bo mam już dosyć, zagazuję to paskudztwo :evil: bo już nie mam siły na ciągłe mycie, co i tak okazuje się bezcelowe ;:223
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej [Agnieszko/b]tak mi przykro.Rzeczywoście masz problem.Powiem Ci ,że swoje storczyki zaniedbuje od dłuższego czasu;wole w ogrodzie spędzać czas ,a kiedy wracam do domu to nawet mi sie nie chce spojrzeć na nie ,ale one i tak pięknie kwitną.Dwa storczyki kompletnie zapomniane wypuściły pęd kwiatowy tak gruby z,drowy i dorodny ,ze jeszcze takiego nie widziałam,do tego rozgałeziają sie na każdym oczku :shock:
Clematiski szykują sie do kwitnienia,większość jest kupiona w tym sezonie wiec nie bedzie olbrzymich przyrostów ale na zeszłorocznej NIOBE jest ich masa i zrobił sie ogromny krzak ;:138
Nabyłam od forumowiczki ukorzenine szczepki oleandra variegata. ;:138 strasznie się cieszę.Dziś przyszły paczką i są śliczne :heja
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szałwie kupowałam po 1,50 to jeszcze nie tak drogo.Nie jestem jakoś bardzo nimi zachwycona,ale to fajny czerwony akcent zwłaszcza wsród trawy i póżno kwitnących.Nie mam gdzie się bawić w wysiewanie roślin .Na parapetach stoją storczyki a w piwnicy zimują inne.
Żeby szałwie długo kwitły i tworzyły krzaczki pamiętaj aby uszczykiwać przekwitnięte kwiatostany.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aldonko ładny kolor powojnika Ci zakwitł. Tamaryszek również ładnie kwitnie i jaki już rozrośnięty,
mój krzaczek jeszcze jest małych rozmiarów , ale co rok wiekszy . Nowo nabyty
oleader variegata jaki będzie kolor ?, będzie kwitł w tym roku czy to jeszcze mała sadzonka ?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adasiukolor niewiadomy (niech będzie niespodzianką) Sadzonki są takiej wielkości ,ze mogą zakwitnąć w tym roku ;:138
Posiadam już oleandra różowego o pełnych kwiatach,dużych zielonych liściach.Bardzo wdzięczne kwiaty tarasowe.Wczesną wiosną przyciełam go i miałam szczepki do wydania,co też zrobiłam.Poleciały do forumowiczów :P
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aldonko, mówisz szałwie .....no pomyślę :;230 u mnie to dużo jeszcze miejsca, może na wzniesioną rabatkę jako tło dla iglaków ;:224
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sezon balkonowy otwarty ;:167 Obrazek
..a to następny kwiat żółtej magnolii ;:138 Obrazek
tu widać jakie duże jest drzewko magnolii :D Obrazek
Mój nowy zakup,magnolia SUZAN z pączkiem

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Powojnik PRESIDEN Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
NIOBE Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
MULTI BLE Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

piękna ta niobe ;:138
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytkowitaj miło ;:196 W rzeczywistości jest jeszcze piękniejsza ;:138
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Aldonko pięknie zakwitły Ci powojniki ;:138 , u mnie też zaczynają , ale nie są
takie bujne jak Twoje . Ile jeszcze Twoich clematisów czeka na swój pokaz ?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aldonko, mój President jeszcze w pąkach ;:224 ale przetrzymał morozy na szczęście.
Nawoziłaś może czymś powojniki?
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Adam S. pisze:Aldonko pięknie zakwitły Ci powojniki ;:138 , u mnie też zaczynają , ale nie są
takie bujne jak Twoje . Ile jeszcze Twoich clematisów czeka na swój pokaz ?
Czekają nowo posadzone;ASAO,PROTEUS,NELLY MOSER,JACKMANII i BŁĘKITNY ANIOŁ(niby)
pamelka pisze:Aldonko, mój President jeszcze w pąkach ;:224 ale przetrzymał morozy na szczęście.
Nawoziłaś może czymś powojniki?
Dwa powojniki President i Niobe podlewam raz w tygodniu rozcieńczoną woda z obornika,a na wiosne dostały pierzynke z obornika przerobionego.Reszty nie nawożę,bo są posadzone w tym roku i mają obornik i nową dobrą ziemię od ogrodnika.Na ten rok powinno im to wystarczyć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”