Leśny ogród Moni68 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniko-Cieszę się,ze jesteście z Pawełkiem już w domu i że udało Ci się tak szybko opanować zaległości.Musisz być bardzo zorganizowaną i stanowczą osobą.Krokusy piękne!Przepis na poduszeczki z sera brie w ziołach i szynce parmeńskiej świetny,wielkie dzięki!
Bogusia2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko bardzo się ciesze, że jesteś już w domu z Pawełkiem. Zdjęcia z ogrodu prześliczne.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moniś, przepiękne masz krokusy, tyle gatunków :shock: i znasz nazwy :shock: chylę czoła, ja mam tylko 5 gatunków, ale znam tylko 1 nazwę :oops: Ale teraz już będę zwracała uwagę nie tylko na wygląd, ale będę też spisywała nazwy :oops: :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Kochane, witam serdecznie :D :D

Bardzo Wam dziękuję za wszystkie miłe słowa ;:97 ;:97 Ogród już niemalże wysprzątany i cieszę się z tego bardzo, bo nie mogłam na ten śmietnik patrzeć :cry: Poza tym szkoda było mi roślin, większość była poprzykrywana grubą warstwą liści, a nagle zrobiło się bardzo ciepło. Tyram jeszcze tylko do środy włącznie, bo nie tylko ogród, ale i dom trzeba generalnie wysprzątać. Powiem Wam szczerze, że nie pamiętam, kiedy ostatnio tak długo spałam :lol: :lol: Padam jak niemowlę zaraz po wieczornej prognozie pogody, wstaję przed 6.00 i do roboty :lol: :lol: Na szczęście widzę już jej koniec i to mnie przy życiu trzyma :lol: Od czwartku będę przygotowywać Święta i uczestniczyć w Triduum Paschalnym, bo bardzo lubię te nabożeństwa. I nareszcie w spokoju ducha poodwiedzam Wasze piękne ogrody :)
Nie wiem, jak u Was, ale u mnie jest potwornie sucho i chyba będę musiała zacząć podlewać. Piasek przesypuje się jak na plaży :lol:

Witam Cię, Irenko, serdecznie :) Jestem ciekawa, jak wiosna w Twoim pieknym ogrodzie?

Aduś, cieszę się, że chociaż Ty widzisz ten błękit, ja jakoś nie mogłam się dopatrzeć :lol: Ale i tak mi się podobają :) Jeszcze niedawno podziwiałam pierwsze wiosenne kwiaty w Waszych ogrodach, a teraz u mnie kwitną :)

Jacku, bardzo dziękuję :D Zeszyt z roślinami zaczęłam prowadzić parę lat temu, jak zaczęto pytać mnie o rośliny, a ja nie bardzo potrafiłam odpowiedzieć :lol:

Joluś, Alu, Taro, bardzo dziękuję ;:167

Iduś, musi się ułożyć, nie ma innego wyjścia :) Dobrze, że jest słońce i ono bardzo optymistycznie nastraja :) Krokusy bardzo lubię i co roku staram się dosadzić jakieś nowe odmiany- pierwsze u mnie cieszą oczy :) Jestem ciekawa, jaki tulipan zakwitł, bo moje botaniczne jeszcze pąków nie mają.

Ewuniu, dziękuję ;:167 Masz rację z tymi wirusami, chorowało dużo osób, nie tylko dzieci w wieku przedszkolnym. Mam nadzieję, że nasze już teraz nie będą :)

Majko, musiałam się zabrać z zapałem, bo nikt tego za mnie nie zrobi :lol: Pawełkowi apetyt dopisuje, mam nadzieję, że szybko dojdzie do formy. Tęskni za kolegami, ale nie chcę Go na razie wysyłać do przedszkola.

Ewo Janino, bardzo dziękuję ;:167 Nie wszystko jeszcze opanowane, ale zmierza w dobrym kierunku :) To przepis Tess, niestety, nie miałam jeszcze okazji wypróbować...ale na pewno pyszne!!

Bogusiu, dziękuję ;:167

Halinko Kochana, dziękuję ;:167 O dziwo chwasty jeszcze nie rosną, usunęłam dopiero kilka. Faktem jest, że nie mam ich za wiele, bo posadziłam sporo roślin zadarniających.

Aguś, dziękuję ;:167 Nie martw się, zanim się obejrzysz, będziesz znała wszystkie nazwy :D Jeszcze parę lat temu rozpoznawałam tylko podstawowe rośliny, a o odmianach w ogóle nie miałam pojęcia :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze kilka zdjęć :)

Crocus Ruby Giant
Obrazek

Crocus purpureus grandiflorus
Obrazek

Crocus Golden Yellow
Obrazek

Kosaćce żyłkowane- iris reticulata NN
Obrazek

Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Monika no i nareszcie masz i wiosnę, i Pawełka w domu :) Oby już tylko słoneczko i żadnych wirusów!
U mnie krokusy już przekwitają. Białe od Ciebie (Joanna d'Arc ? ) były cudną kępą. Iryski powyłaziły i chyba też lada moment wypuszczą pąki. Coś nie widzę tego szczawika, który mi wysłałaś ale... jak siebie znam, to nie pamiętam gdzie go wetknęłam i zrobi mi piękną niespodziankę któregoś dnia :D Reszta cebulowych już ruszyła pełną parą i za kilka dni będzie kolorowo :)
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ależ masz masę cudnych krokusów! Już mam postanowione, że dokupię w tym roku kolejne odmiany. Chociaż moje tulipany jeszcze nie zakwitły to mam już kilka odmian zapisanych do kupienia.
Cieszę się, że już jesteś! Życzę Tobie i Pawełkowi duuużo zdrówka!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uleńko, mam nadzieję, że już będzie dobrze :) Te białe krokusy to na pewno Jeanne d`Arc :) Na szczawika to chyba jeszcze za wcześnie...jeśli chcesz, to mogę dosłać, bo jeszcze nie posadziłam do doniczki :)
Miałam dzisiaj do Ciebie dzwonić, czy to trzęsienie ziemi Was nie dotknęło...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia, nie dosyłaj :D Tyle sysulek mi przysłałaś, że na 100% wylezie :D Tylko pewnie jeszcze zbyt wcześnie no i nie jestem pewna, gdzie wylezie :D Wczoraj odgrzebałam coś (wielkie, różowe kiełki) przy usuwaniu milinu i za diabła nie mogłam sobie przypomnieć co to... a wieczorem olśnienie: piwonia! :D
Trzęsienie było u nas wyraźnie odczuwalne, ale na szczęście obyło się bez strat. Obudził nas hałas, ale myśleliśmy, że to wiatr uderza takim metalowym daszkiem nad kominem. Albo że jakaś kuna szaleje na dachu. Do strefy najsilniejszych wstrząsów mamy jednak te ponad 100 km czy więcej i nawet nie pomyśleliśmy, że to może być trzęsienie. Rano zastaliśmy przekręcony żyrandol w jadalni, poprzesuwane doniczki i drobne przedmioty w garażu, które stały na gładkim stole. No stracha miałam, choć mąż twierdzi że projekt domu uwzględnia występowanie wstrząsów i takie, jakie do nas doszły, nie mają prawa wyrządzić w domu zadnych szkód. No, ale on tu od urodzenia mieszka... przywykł.
Wkurza mnie podejście dziennikarzy. Dostałam na maila całą masę informacji, reklam, linków do serwisów (polskich) gdzie podają o wiele większe liczby ofiar i siły wstrząsów, niż podaje włoska TV i instytut sejsmologii. Prześcigają się w wyolbrzymianiu, jakby mało było tego, co naprawdę się wydarzyło. Straszą kolejnymi, silnymi wstrząsami, choć włoscy specjaliści w tym regionie twierdzą, że wystąpił już wstrząs główny oraz wstrząsy wtórne i jedyne, co może jeszcze być, to tylko słabe, zupełnie nieodczuwalne przez ludzi, wstrząsy "rozprężeniowe" (nie wiem, czy tak to się nazywa).
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Moniu. Wpadłam z poranną kawką popodziwiać Twoje krokusy. Miłego dnia życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Witam, wpadłam poczytać i życzyć wytrwałości i zdrowia dla synka
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
krysp50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2007, o 12:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko - podziwiam piękne krokusy :shock: :shock: , u mnie niestety już przekwitły, albo - co bardziej prawdopodobne - wyschły.... bo susza powoli już daje o sobie znać w miejscach nasłonecznionych.

Tula - cieszę się, że napisałaś, bo wczoraj nie mogłam sobie przypomnieć, czy to daleko od Ciebie, czy blisko. Tak dla przypomnienia: akcja "maluszkiem" na lotnisku Ławica w Poznaniu - to ja :lol: Obrazek
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
ira47
100p
100p
Od: 9 sty 2009, o 16:34

Post »

Moniko, u mnie krokusy przekwitły, a tulipany botaniczne są w pełnym rozkwicie :)
Chyba muszę założyć wątek działowy.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=30768" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysp50 :lol: miło Cię widzieć :lol: tak mi właśnie mignęła gdzieś na forum ta mycha w awatarze i kojarzyłam, kojarzyłam z jakąś supertajną akcją, ale za diabła nie mogłam sobie przypomnieć o które to lotnisko chodziło :D
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Moniko, życzę dużo zdrówka synkowi a Tobie dużo sił. Ogród nie zając ,nie ucieknie a najważniejsze jest zdrowie i rodzina. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”