Ogródek AGNESS cz.1
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, mieszkasz w pięknej okolicy, jeziora, rzeka. Cieszę się, że mogę śledzić i podziwiaćTwój ogród od początku.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
I coś w tym jest...AGNESS pisze: moja mama bardzo pilnuje kalendarza, ja trochę mniej, bo właśnie nie zawsze mogę się przystosować. Ale takie poważne prace typu sianie, czy robienie sadzonek, to raczej staram się wg kalendarza.
Ja też robię sadzonki albo sieję zgodnie z kalendarzem, ale potem nie zawsze się wszystko układa.
I zauważyłam, że nadmierne ingerowanie w życie roślin, nie zawsze się opłaca.
Takie "kalendarzowe" przerwy, dobrze im robią.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Krysiu, dziękuję, że do mnie zajrzałaś
faktycznie nie można odmówić uroku mojej okolicy, lasy, rzeki, jeziora, łąki -sama natura-jest przepięknie
Bardzo się cieszę, że będziesz mnie odwiedzać, zapraszam
Joluś,Elu, Cynthio,Giguś, dziękuję za odwiedziny i ja Was również pozdrawiam i życzę dobrego dnia
Witaj Gabi czasami nawet mimo największych chęci nie wszystko się udaje wg przepisu. Mówi się też, że niektórzy mają rękę do kwiatów, i chyba coś w tym jest
nawet nie wiedzą, że jest coś takiego jak kalendarz biodynamiczny, a wszystko im rośnie jak na drożdżach
Ja jednak wolę się kierować przy najważniejszych pracach z roślinkami kalendażem, wpoiła mi to moja mama, ale ona trzyma się go o wiele bardziej niż ja. Ona nawet idzie gracować marchewkę w dni korzenia
a pomidorki w dni owocu 
Joluś,Elu, Cynthio,Giguś, dziękuję za odwiedziny i ja Was również pozdrawiam i życzę dobrego dnia
Witaj Gabi czasami nawet mimo największych chęci nie wszystko się udaje wg przepisu. Mówi się też, że niektórzy mają rękę do kwiatów, i chyba coś w tym jest
- ada.kj

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja wpadłam się przywitać. We Wrocławiu śniegu nie ma jak dotąd , lecz leje deszczy. A wczoraj jak byłam na działce to nawet słoneczko wyszło. Miłego dzionka życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki