W cieniu brzóz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Danuśka :P
Kurczę, to niesprawiedliwe, żeby na emeryturze mieć tak mało czasu! Ale może już teraz będzie lepiej!
Pozdrawiam serdecznie, buziaki ;:79
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu!
Trafiłam dziś do Twojego ogródka- co w takim gąszczu forumowych ogrodów i ogródków jest wyczynem nie lada :wink:
Piękne rośliny u Ciebie: astry alpejskie, Irysy, Lawenda- cudna, Ciemierniki, i Hippeastra- śliczne
( to mój fiś :roll: )...... Bardzo mi się podobało- zdjęcia urocze :)
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witaj Ewo :P
Cieszę się, że wpadłaś do mnie na chwilkę i dziękuję za miłe słowa :) Również pobiegłam do Twojego ogródka i troszkę się zasapałam, bo to już i wiek słuszny a zobaczyć chciałam jak najwięcej. Pięknie u Ciebie :P Mój dom jest jeszcze łysy całkiem, wciąż jest jeszcze coś przy nim do zrobienia i nie mogę go niczym obsadzić póki co, ale marzy mi się taka zielona ściana :roll: a te hortensje! - to mój fiś ;:109
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu, jeśli chodzi o winobluszcz trójklapowy, którym obrośnięty jest mój dom- jak będziesz już mogła obsadzić swój dom- to daj mi znać, mam kilkanaście ukorzenionych sadzonek tej roślinki to chętnie Ci wyślę, jest to fantastyczne pnącze, miododajne, i naukowo zostało udowodnione, że "wyciąga" wilgoć ze ścian :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

Lenkom wysyłam cmokasy - śliczne! Powiedz - jakie one są wysokie? Tak "na oko" chociaż.
Czy lenki się sieje? Czy lepiej kupić gdzieś sadzonki? Będę wiedziała czego szukać :)
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

50-70 cm, lepiej chyba posiać choć trzeba troszkę dłużej poczekać, ale wschodzą ładnie nawet w trudnych warunkach i szybciutko rosną, sadzonki musiałabyś kupić w doniczkach, inaczej bardzo szybko więdną i odchorowują przeprowadzkę. Ale jak już raz posadzisz - czy posiejesz, będziesz miała na wiele lat, bo same się później wysiewają i można je sobie odmładzać.
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu u ciebie jak awsze pięknie i kolorowo :lol:
Co do opadów, to mamy działkę w takim miejscu że wszędzie w okolicy leje a u nas sucho jak pieprz i trzeba latać z wężem, tylko my nie mamy tylu roślin do podlania :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu bajeczne roślinki masz w swoim ogródku, mydlnica piękna, też ją bardzo lubię :D len cudo :shock: :shock: :shock: ależ gęsta pięknie rozrośnięta kępa :shock: super :D
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

No to mamy Madziu ten sam problem! Nas też deszcze omijają a miejscowi zwalają winę na Zalew Sulejowski, który jest w pobliżu, że "ściąga" wszystkie burze i ulewy :P Mnóstwo czasu tracę na podlewanie zamiast zająć się jakąś bardziej pożyteczną pracą w ogrodzie. Ale co zrobić, skoro nie można mieć tak jakby się marzyło trzeba się cieszyć z tego co jest :)

Dzięki Aga :) dla takich ogródkowych szajbusów jak tu my wszyscy, każda roślinka jest piękna - no i o to chodzi! ;:2

buziaki ;:79
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Evluk- dziękuję bardzo ;:196 mam nadzieję, że do końca tego roku uporamy się ze wszystkimi pracami wykończeniowymi i od następnej wiosny będę mogła sobie jakoś zagospodarować okolice domu.

Pozdrawiam serdecznie :)
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

DANUSIU biały irysek cudowny ,len bajeczny i asterki urocze -takich chyba nie znam . :o
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Danusiu. jak się cieszę, że znów Cię widzę na forum. Liczę, że już nadłużej. I dawaj więcej tegorocznych zdjęć. ;:12
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witaj Ado :)
Cieszę się, że mnie odwiedziłaś :) Pamiętam co Ci obiecałam, ale wciąż nie mam jak się wyrwać chociaż na kilka dni do Wrocławia. Nadrabiam zaległości w ogrodzie, ale wciąż jeszcze nie jest tak jakbym sobie życzyła.
Dzisiaj jest pochmurno i zdjęcia nie najlepsze, ale wreszcie doczekałam się, żeby rozkwitły moje rh - muszę się pochwalić :oops:

Obrazek

a to chabry górskie

Obrazek

i coś, czego nie znam nazwy, choć rośnie w moim ogrodzie od lat - może ktoś podpowie???
w rzeczywistości listki są srebrno-szare, dzisiaj padał i deszcz, dlatego na zdjęciu są takie ciemne

Obrazek

buziaki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Śliczna rabata- piękne barwne rośliny.... :)
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Dzięki evluk :) wiesz jak to jest, cieszy każda roślinka - nawet ta najbardziej pospolita - i o to chyba chodzi w tej ogródkowej pasji :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”