Podlewajcie proszę drzewko
Moje kwiaty w hydroponice
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Milek......to niemożliwe
.swoje grudniaki mam od prawie 6 lat i zawsze kwitły o tej porze aż do polowy grudnia,niestety.Potem kwitną jeszcze raz w lutym ale już nie tak obficie. Biała tylko zmieniła porę kwitnienia .Na początku kwitła na przełomie stycznia i lutego. Może różowa ją sobie podporządkowała........jest starsza i większa
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa
- kocurek

- Od: 10 kwie 2008, o 11:57
Nie potrzeba mu donicy do hydro, papirus będzie rósł wszędzie, byle dawali pić ;) Mój rośnie w akwarium z kamolami i piachem, i jest ogromny, krzaczasty, i cały czas kwitnieAlfaXIII pisze:Poddaję się... wsadzę papirusa do szklankiTemu na pewno nie zaszkodzę ;) Zobaczymy jak będzie się chował. Będzie grzeczny to kupię mu specjalną donicę do hydro
- Teresa600

Kocurku......żyjątka oczywiście gratis
Od dostawcy dowiedziałam sie że została wysiana w lutym tego roku.Jezeli chodzi o nasiona to oserwowałam komentarze innych forumowiczów i powiem Ci ze nie jest to takie proste.Rosną bardzo wolno i wiele nasion ginie. Ale czemu nie,jezeli lubisz sie bawic i jesteś cierpliwa....do dzieła.Ja tam wolałam kupić juz odchowaną.Leniwa jestem 
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję Tereso
Na pewno nie przelałaś, ono potrzebuje dużo wody żeby rosło
Też podlewam cały forumkowy las, trochę z tym schodzi, ale zawsze znajdzie się na to czas
Też podlewam cały forumkowy las, trochę z tym schodzi, ale zawsze znajdzie się na to czas
- Agnieszka_73
- 200p

- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Teresa600

NO.....ale sie dzisiaj natrudziłam w OBI......zdobyłam szczepkę szlumbergery w kolorze ceglasto- czerwonym.Postaram sie ją dołączyć do mixu różowo -białego.Mam nadzieje że puszczą korzonki.Już widzę oczami wyobrażni 3 kolory w jednej doniczce. Zdobyłam też
gąłązki figusa beniaminka , tylko 3 sztuki (ależ jestem pazerna
). O postępach oczywiście poinformuje. Zdobyłam sie tez na gest dla storczyka.....w nagrodę za kwitnienie dostał ładna osłonkę, za którą oczywiście zapłaciłam ....nie zdobyłam 
Pozdrawiam Teresa
Pozdrawiam Teresa
- lwica79
- 50p

- Od: 19 kwie 2008, o 23:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zaglądałam tak kątem okaz już kilka razy do Twojego wątku Teresko a dziś przeczytałam cały dokładnie
. Poza zachwytami Twoimi roślinkami (cięzko od niektórych oczy oderwać), nabrałam chęci na eksperyment z hydroponiką. Zaraz zaczynam przeglądać stronkę którą podałaś na której prowadzona jest wysyłkowa sprzedaż potrzebnego sprzętu.
Jeszcze będę musiała przemyśleć od jakiej roślinki zacząć przygodę z hydroponiką
. Mam już kilka pomysłów.
Dziękuję za wspaniale rozpisany temat..zdecydowanie warto było go przeczytać!
Będę jeszcze wpadała podziwiać i prosić o wskazówki
Jeszcze będę musiała przemyśleć od jakiej roślinki zacząć przygodę z hydroponiką
Dziękuję za wspaniale rozpisany temat..zdecydowanie warto było go przeczytać!
Będę jeszcze wpadała podziwiać i prosić o wskazówki
Pozdrawiam. Edyta gg.3597720
Domowa zieleń lwicy79
Domowa zieleń lwicy79