W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Witaj Aniu :wit

Ależ Twoja Veilchenblau jest ogromna ;:oj . Teraz to się zastanawiam, czy oby nie za małą pergolę dla niej kupiłam. Gigant przy niej jest malutki.
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie nam pokazałaś róże i to tak wiele ;:oj Poęknie wyglądają z kroplami wody. Trzymam kciuki za porządny deszcz.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

To już jest nudne,kolejny raz muszę to napisać...susza okropna u mnie ;:222 Od ostatniego wpisu nic się nie zmieniło. Deszczu jak nie widać tak nie widać. Pomału się przyzwyczajam ,że w ogóle go chyba nie będzie tego lata. Podlewanie co drugi dzień,konewkami,wężami,czym się da.
Róże pięknie zakwitły,ale susza powoduje,że szybko przekwitają:( Kilka dni się pozachwycałam ;:170
Niektóre pędy już ścinam. Oprysk opanował mszycę. Liliowce w pąkach,niedługo zakwitną,wszystko jest mega szybko. Niezbyt jestem z tego faktu zadowolona.

Irenko zazdroszczę deszczu,kiedy ja napiszę,że i u mnie popadało? Rośliny w miarę sobie radzą,ale one potrzebują solidnej porcji wody. Summer Song zwiędła zanim zakwitła z powodu braku deszczu ;:222

Gertrude Jekyll wciąż kwitnie

Obrazek

Małgosiu i tak się dzieje,róże przekwitają w szybkim tempie ;:124 . Kwiaty kilka dni wytrzymują,a niektórym pousychały pąki:( Zwłaszcza te,które rosną na pełnym słońcu. Inne w półcieniu mają lepsze miejscówki.

Rosenfaszination cudna ;:167

Obrazek

Basiu dziękuję za odwiedziny,lemoniada troszkę ochłodzi nasze ciało:)

Artemis

Obrazek

Alicjo najlepiej kupować róże w sprawdzonych szkółkach,aby się nie sparzyć. Moje róże kupuję w różnych miejscach ;:218 Upały niekończące dają nam w kość,a najgorsze jest to,że nie ma kropli wody.
Wczoraj postraszyło grzmotami gdzieś daleko i tyle. Dalej cisza.

L.Lucia

Obrazek

Aniu róże z ostróżkami i szałwiami to właśnie lubię ;:333 . Moja mamcia nie za bardzo je lubi,twierdzi,że się przewracają...

Stephanie Baronnie...

Obrazek

Krysiu moja Geoff dopiero w czwartym roku pokazała się z lepszej strony,do tej pory marnie kwitła. Nie lubi deszczu,a że teraz go brak to kwiaty miała cudne,niesklejone.
Ma po kilka kwiatów na gałązce.

Jalitah

Obrazek

Moni róże w tym roku mają sporo kwiatów,ale przekwitają w ekspresowym tempie lub płatki są przypalane,przez co ciesze się nimi za krótko:( Dziękuję za życzenie deszczu,niebo nie chce słuchać...

Eden

Obrazek

Paweł bardzo dziękuję za pochwałę:) Makro to moje hobby,uwielbiam portretować.
Mąż wczoraj zakupił mi lustrzankę i jestem zielona w tym temacie. Do tej pory miałam kompakt i tryb macro. Nowy aparat muszę opanować,to dopiero będę strzelać piękne fotki:)

Novalis

Obrazek

Soniu mam dwie Lavender Ice,ta róża potrafi zachwycić,ma przepiękne duże kwiaty ;:215
Pokrój kompaktowy,kwitnie bukietami. Rewelacyjna.

Lavender Ice

Obrazek

Ewa w tym roku pozwoliłam Veichence na większy rozrost,słabo ją przycięłam. Kolos się z niej zrobił,a romantyczne gałązki dyndają u sąsiada za płotem:)

Hot Chocolate

Obrazek

Iza mam sporo zdjęć,ale nie mam czasu na zmniejszanie i obróbkę ;:224
Ten czas leci za szybko:(

Lady of S

Obrazek

Dolce Vita z szałwią w tle

Obrazek

Rosenfaszination numer 1

Obrazek

James Galway

Obrazek

Pompadoure

Obrazek

Garden of Roses

Obrazek

Dr.Jamain

Obrazek

Chippendale

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej niedzieli:)

cd nastąpi ;:333
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Cześć Aniu :wit czekam na więcej ;:168 ;:65 ;:65 nieustannie można się zachwycać Chippendale, to jest róża która zawsze zachwyca.
W tym roku nie zakwitła jako pierwsza, a dopiero teraz. Widocznie ma swój rytm biologiczny :;230
Mam podobnie z pogodą, żar się leje zero deszczu tylko podlewanie ratuje sytuację. Kwiaty palą się od słońca.
Masz Batshebę?
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu gratuluję prezentu od M., niech się sprawia ku Twojej i naszej uciesze. Jak zwykle śliczne zdjecia, festiwal różany cudny. Winchester Catherdall - jestem ciekawa, czy też jesteś z niej zadowolona? Gorąca czekolada - faktycznie gorąca, taka piękna i dostojna. Inne roślinki też urocze i w swej urodzie podbijają wygląd róż.

U mnie też sucho, więc życzę nam deszczu co napoi nasze roślinki.
Pozdrawiam ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Aniu u mnie też straszna susza, a na dodatek spełnił się koszmar działkowca- spaliła się pompa i nie ma wody na działkach. Róże, jak i Twoje, bardzo szybko mi przekwitają niektóre. Inne się trzymają jakoś.
Cudną masz kolekcje, naliczyłam tu z 7, które chciałabym mieć. Prośmy o deszcz, może zostaniemy wysłuchane...
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, nadal bez deszczu? Kiepsko, u nas też susza, popiół na działce, katastrofa. Rośliny zaczynają padać, bo ile można biegać z konewkami? Człowiek patrzy jak głupi na niebo kiedy ujrzy chmury, które okazują się niegroźnymi obłoczkami. Ale może doczekamy się opadów? Trzeba wierzyć.
James Galway oczywiście przepiękną różą jest i nadal na nią choruję :wink: A czekoladka, mmmm, boska czekolada, ta barwa (rewelacyjnie ujęłaś jej kolor!) i aksamit płatków, urocza nieprawdaż?
Jak zobaczyłam Twoją Novalis, to przypomniałam sobie, że śniło mi się ostatnio, że dostałam w prezencie imieninowym kilka krzaczków róż kwitnących, w tym Novalis ;:306 Źle już ze mną...
Masz tą boską szałwię (od) Wioli, z nasion wyhodowałaś?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania, jak tam, po deszczu? U mnie podlane wspaniale! :)
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

A u mnie 5 minut pokropilo nawet chodników nie zmoczyło . I po deszczu. Masakra :twisted:
Róże masz przepiękne Aniu.
Z szalwiami wyglądają cudnie. ;:215
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Aniu, jak patrzę na Twoje piękne róże nie widzę suszy. Wszystkie panny piękne, kwiaty pełne, niezaschnięte. Czekolada jak zwykle zjawiskowa.
U mnie też deszczu nie ma wcale, wszystko suche, trawa pożółkła, róże przekwitają w mgnieniu oka, szkoda, bo tyle czasu czekałyśmy na nie ...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Nareszcie ?wczoraj wieczorem przyszedł deszcz tak długo oczekiwany :tan Niesamowita ulga,tak długo na niego czekaliśmy. Dzisiaj nie muszę jechać specjalnie podlewać. Troszkę odsapniemy ;:224

Maju witaj:)

Chippendale w tym roku pięknie zakwitła,razem z Aspiryne Rose tworzą wspaniały duet :uszy
Liście ma zdrowe,błyszczące,oby tak dalej. Na szczęście spadł deszcz i od razu lepiej się oddycha.
Batsheba od wiosny zagościła w moim ogrodzie i rośnie obok huśtawki. Ma już sporo przyrostów,będę musiała się postarać chyba o jakąś podporę,bo ma szybkie tempo. Czekam na nią ;:65
z wielkim zainteresowaniem. Princesse Anna też przyjechała wiosną,ale jej kwiatek już widziałam.

Obrazek

Beatko dziękuję,zanim ja rozpracuję te nowości w elektronice to z pół roku zejdzie ;:306 Mam zamiar się zapisać na kurs fotograficzny,aby się trochę podszkolić. Uwielbiam robić zdjęcia nie tylko roślinom,ale i warzywkom albo po prostu na talerzu:)
Róże są tak piękne,że same wpadają w kadr. Są wspaniałymi modelkami w tych swoich sukienkach.
Winchester Catherdall nie sprawia żadnych problemów,może jedynie w drugiej połowie lata łapie czarną plamistość,ale to po mocnych deszczach. Nareszcie popadało,mam nadzieję,że teraz dopiero rośliny odżyją i pokażą swoje piękno:)

Stephanie Baronnie zu G

Obrazek

Moni deszcz przyszedł do nas,prośby wysłuchane hurrraaaaaaaa:) Może dziś albo jutro pojadę na dwie choćby godziny. Jeden liliowiec ma już kilka kwiatów rozwiniętych:)
Ciekawe które róże przypadły Ci najbardziej do gustu? ;:224

Marc Chagall ma tylko jednego kwiata ;:oj

Obrazek

Alicjo już po kłopocie,deszcz ukoił rośliny,gleba nawilżona,tak długo czekałam na tę chwilę ;:108
Hot Chocolate wyszła na zdjęciu dokładnie tak jak napisałaś,barwa oddana znakomicie.
To gorąca czekolada z nutką chili ach:) Ma bardzo aksamitne i duże płatki. Miałam tez kiedyś pyszną różę Cafe,ale mi padła po dwóch latach,za słaba odmiana. Novalis to mocarna róża,po mocnym cięciu miała dosłownie jeden palik i na wiosnę powypuszczała nowe pędy. Bardzo ładne ma kwiaty,ja lubię ten jagodowy kolorek:) Szałwię od Wioli mam z ukopanej sadzonki,rośnie koło Princesse Anny mojej,nowej zdobyczy:) Reprezentatywne miejsce musi mieć bez gadania:)

Lavender Ice

Obrazek

Aniu-anabuko u nas popadało całą noc,także ziemia powinna się nawilżyć.Dziś planuję pojechać na rekonesans ;:71

Leonardo da vinci

Obrazek

Marlenko nie widać suszy,bo niektórym różom pąki suche w czas pościnałam ;:oj

Obrazek

Chopin mocno przycięty

Obrazek

Princesse Anne z wiosny 2018

Obrazek

Boscobel ma jednego kwiatka ;:124

Obrazek

Eden jaśniutki nr 2

Obrazek

Eden nr 3

Obrazek

Batsheba ;:65

Obrazek

Jalitah cudna róża,pąki ma ogromne

Obrazek

Rosarium Uetersen na pniu

Obrazek

Moje rondo do podziwiania :D

Obrazek

Lewkonie sama wysiałam na parapecie,myślałam,że będą różne kolory,ale się myliłam,same wrzosowe

Obrazek

Busz,a z przodu Lady Of schalott

Obrazek

Moja ulubiona rabatka ;:167

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:3
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Anuś niektóre Twoje róże są tak nabite płatkami, że szczerze nie wiem, jak to się mogło w pączku zmieścić ;:oj A co jedna, to piękniejsza, Twój ogród wieczorem musi uwodzić zapachami :tan
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ja też nic tylko łażę z sekatorem i ścinam przekwitłe kwiaty, strasznie nie lubię tej czynności.
Aniu ileż Ty masz ostróżek ;:oj przepięknie wyglądają ;:215 Moje niestety ale zanikły, nie mam ani jednej,a takie były śliczne ;:224
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo piękny busz u Ciebie jest! ;:oj
Cieszę się, że popadało.
Pytasz mnie o róże... te których nie mam, a jest tego sporo. Zachwycam się Hot Chocolate, James Galway, Stefanią, Rosenfaszination, Dolce Vita...
Głowię się gdzie by tu wcisnąć jakieś jesienią, no gdzie... Te przy nogach huśtawki nie przeszkadzają Wam?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Suszy współczuję, wiem co to znaczy, bo tak miałam w tamtym roku... Dziewczyny pisały, że mają dość ciągłych opadów, a ja pragnęłam każdej kropelki :( Trzymam kciuki, żeby i do ciebie deszcz dotarł ;:333
Po różach suszy nie widać, piękne ci one takie, że nie sposób pochwalić każdej z osobna ;:173
Własnie miałam cię pytać o lewkonię, bo pamiętam, że siałaś, a moja kolejny rok się na mnie wypięła i wcale nie wzeszła :( Podzielisz się dobrym sposobem na nią?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”