Gazanie to co się bardzo udały.

Masz bardzo ładną jeżówkę.
Floksy zaczynają kwitnienia. I te ich zapachy już z daleka odczuwalne.
O człowiek tylko nabiera więcej takiego pachnącego powietrza

Gazanie  siałam w domu. Spodziewałam tylko żółtych a tu taka niespodzianka.Tyle barw. Koniecznie muszę zebrać nasiona w tym roku
 Gazanie  siałam w domu. Spodziewałam tylko żółtych a tu taka niespodzianka.Tyle barw. Koniecznie muszę zebrać nasiona w tym roku  Sadzoneczki od niemowlaczków były takie..bezproblemowe
 Sadzoneczki od niemowlaczków były takie..bezproblemowe   Zobaczymy jakie są ludzkie maluszki . Na razie najdziwniejszym elementem kursu są dla mnie ...zabawy.
 Zobaczymy jakie są ludzkie maluszki . Na razie najdziwniejszym elementem kursu są dla mnie ...zabawy.  W sumie robię to non stop z córkami kuzynki, ale imitowanie zabaw dla dzieci z grupą dorosłych kobiet jest trochę ..dziwne.  Wyobrażam sobie, że to dzieci i jakoś to idzie, ale nie jest to do końca naturalne
   W sumie robię to non stop z córkami kuzynki, ale imitowanie zabaw dla dzieci z grupą dorosłych kobiet jest trochę ..dziwne.  Wyobrażam sobie, że to dzieci i jakoś to idzie, ale nie jest to do końca naturalne  Gazanie na torebce z nasionkami miały tylko żółte kolory i tylko takiej barwy kwiatów się spodziewałam , a tu szok.. Białe, pomarańczowe, czerwone, żółte, różowe. Za rok koniecznie muszę zebrać z nich nasionka. Pogoda od dwóch tygodni jest świetna. Upał przeplatany pochmurnymi dniami, słoneczko przewlekane deszczem. Zdecydowanie pasuje to moim roślinkom .
  Gazanie na torebce z nasionkami miały tylko żółte kolory i tylko takiej barwy kwiatów się spodziewałam , a tu szok.. Białe, pomarańczowe, czerwone, żółte, różowe. Za rok koniecznie muszę zebrać z nich nasionka. Pogoda od dwóch tygodni jest świetna. Upał przeplatany pochmurnymi dniami, słoneczko przewlekane deszczem. Zdecydowanie pasuje to moim roślinkom .

Tyle barw, że od razu miło
  Tyle barw, że od razu miło  

piękne kwiaty, cynie przecudne, jak wszystko inne !
 piękne kwiaty, cynie przecudne, jak wszystko inne !  a i liliowce jakie ładne !
 a i liliowce jakie ładne !  pozazdrościć
 pozazdrościć   
   czekam na więcej !
  czekam na więcej !
 Wszystko Ci już kwitnie, a moje maluszki tegoroczne coś tam zaczynają a część przegrała walkę ze ślimakami.Coś okropnego z tymi paskudami
   Wszystko Ci już kwitnie, a moje maluszki tegoroczne coś tam zaczynają a część przegrała walkę ze ślimakami.Coś okropnego z tymi paskudami   
  Widzę piękne jeżówki i róże mamine. Piękny ogródek i płotek się sprawdził, bo trawa nie atakuje.
  Widzę piękne jeżówki i róże mamine. Piękny ogródek i płotek się sprawdził, bo trawa nie atakuje.

Aż chciało by się znaleźć w Twoim ogrodzie
 Aż chciało by się znaleźć w Twoim ogrodzie  . Wszystko Ci kwitnie i ukazuje swoje barwy ciesząc oczy. Dalie masz z nasion czy z karp, bo piękne są
 . Wszystko Ci kwitnie i ukazuje swoje barwy ciesząc oczy. Dalie masz z nasion czy z karp, bo piękne są  Celozje też siałaś, czy kupiłaś?? Chyba odpowiada jej ziemia u Ciebie, bo bardzo dorodna jest
 Celozje też siałaś, czy kupiłaś?? Chyba odpowiada jej ziemia u Ciebie, bo bardzo dorodna jest  Liliowce zjawiskowe i ta portulaka
 Liliowce zjawiskowe i ta portulaka   Kupiłem w tym roku nawet nasiona, ale zapomniałem wysiać
 Kupiłem w tym roku nawet nasiona, ale zapomniałem wysiać  

ogród piękniejszy z dnia na dzień
 ogród piękniejszy z dnia na dzień 

Tak się jakoś w tym roku złożyło , ze zamiast wakacji mam w lecie dodatkowe obowiązki.. Nie mam czasu aby często wpadać do Waszych cudownych ogrodów i bardzo mi tego brakuje
  Tak się jakoś w tym roku złożyło , ze zamiast wakacji mam w lecie dodatkowe obowiązki.. Nie mam czasu aby często wpadać do Waszych cudownych ogrodów i bardzo mi tego brakuje   Korzystając jednak z odrobinki czasu jaką udało mi sie wygospodarować , wrzucę kilka kolejnych kolorowych fotek z mojego ogródka. Roślinki dobrze sobie radzą , warzywa powolutku rosną a sad ugina się od owoców.  Teraz co prawda czekam na deszczyk bo ciut sucho, ale ostatni miesiąc posiadał całkiem dobrze zrównoważony bilans   pomiędzy suszą a opadami
  Korzystając jednak z odrobinki czasu jaką udało mi sie wygospodarować , wrzucę kilka kolejnych kolorowych fotek z mojego ogródka. Roślinki dobrze sobie radzą , warzywa powolutku rosną a sad ugina się od owoców.  Teraz co prawda czekam na deszczyk bo ciut sucho, ale ostatni miesiąc posiadał całkiem dobrze zrównoważony bilans   pomiędzy suszą a opadami  
   Miało być kolorowo  i tyle.  Dziękuje Ci miłe słowa.. Bardzo się ciesze że podoba ci się moja ..kolorowanka przed domem
  Miało być kolorowo  i tyle.  Dziękuje Ci miłe słowa.. Bardzo się ciesze że podoba ci się moja ..kolorowanka przed domem   
  Floksy to pamiątka po Babci. Liliowce po miłej sąsiadce ;) Jeżówek mam więcej ale te dwie to pionierki , na inne jeszcze muszę poczekać .  Zastanawiam się jak długo utrzymają się te kolorki, bo wszystko pokazało barwy bardzo wcześnie..
  Floksy to pamiątka po Babci. Liliowce po miłej sąsiadce ;) Jeżówek mam więcej ale te dwie to pionierki , na inne jeszcze muszę poczekać .  Zastanawiam się jak długo utrzymają się te kolorki, bo wszystko pokazało barwy bardzo wcześnie.. Nie potrafię przejść obok ogródka , aby czegoś nie dłubnąć .Zawsze jakiś chwastek wyciągnę. Z dnia na  dzień jest coraz bardziej kolorowo. Eluniu tak się bałam jak roślinki dadzą sobie radę w upały, a one radzą sobie jak na rzie świetnie,    A  w warzywniku mam kolejne niespodzianki, ale w wszystko w swoim czasie
 Nie potrafię przejść obok ogródka , aby czegoś nie dłubnąć .Zawsze jakiś chwastek wyciągnę. Z dnia na  dzień jest coraz bardziej kolorowo. Eluniu tak się bałam jak roślinki dadzą sobie radę w upały, a one radzą sobie jak na rzie świetnie,    A  w warzywniku mam kolejne niespodzianki, ale w wszystko w swoim czasie   
  W warzywniku mam niespodziankę .I już dziś ja troszkę odkryje
  W warzywniku mam niespodziankę .I już dziś ja troszkę odkryje  
  Portulaka, gazanie, szałwia, lwie paszcze, dalie, astry, celozja, goździki, dmuszki, żęniszki To wszystko z parapetu
  Portulaka, gazanie, szałwia, lwie paszcze, dalie, astry, celozja, goździki, dmuszki, żęniszki To wszystko z parapetu   W tym momencie jest kulminacja barw w nowym ogródku. Niespodzianek jednak będzie więcej .Bo mam jeszcze coś w warzywniku
  W tym momencie jest kulminacja barw w nowym ogródku. Niespodzianek jednak będzie więcej .Bo mam jeszcze coś w warzywniku   Dziękuje ci za miłe słowa o odwiedziny
  Dziękuje ci za miłe słowa o odwiedziny   

Cynie ... przepiękne ! Uwielbiam je choć sam ich nie posiadam, ale od zawsze wpadały mi w oku w babcinym ogrodzie, stąd też je zapamiętałem
 Cynie ... przepiękne ! Uwielbiam je choć sam ich nie posiadam, ale od zawsze wpadały mi w oku w babcinym ogrodzie, stąd też je zapamiętałem  Gazanie ... wszystko jak pięknie rośnie ! Tyle różności. Napatrzeć się nie mogę !
 Gazanie ... wszystko jak pięknie rośnie ! Tyle różności. Napatrzeć się nie mogę !  U mnie straszna susa, podlewam dzień w dzień inaczej wszystko by padło :c
 U mnie straszna susa, podlewam dzień w dzień inaczej wszystko by padło :c
 Z duza iloscia takich tradycyjnych , kolorowych kwiatków.  U mnie do ubiegłego tygodnia bardzo często padały deszcze . Podejrzewam,  że od następnego znów się zacznie podlewanie.Jeszcze kilka fotek dla Ciebie
  Z duza iloscia takich tradycyjnych , kolorowych kwiatków.  U mnie do ubiegłego tygodnia bardzo często padały deszcze . Podejrzewam,  że od następnego znów się zacznie podlewanie.Jeszcze kilka fotek dla Ciebie 

niech pięknie rosną i cieszą oczy oraz duszę
 niech pięknie rosną i cieszą oczy oraz duszę