Sępolia - fiołek afrykański cz.1
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję, w takim razie mogę chyba ze spokojnym sumieniem postawić maluchy przy balkonowym oknie - balkon na południe, ale do pokoju nie puszcze ostrego słońca, raczej takie rozproszone. Jeden maluszek wyhodowany z liścia będzie mi kwitł - nie sądziłam, że może to sprawić tyle radości 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Witam koleżanki!
Od lat posiadam na swoich parapetach fiołki afrykańskie. Bardzo wdzięczne kwitnące przez cały rok chętnie powymieniam się listkami.(fotki niedługo). Pozdrawiam
Marionita
- Narine
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Ewelinko Twoje fiołki jak zwykle cudne, ale ten pełny bordowy rzeczywiście nadzwyczajny.
U mnie na parapecie też bardzo fiołkowo :P
Zauważyłam, że u mnie fiołki dużo lepiej kwitną na zachodnim oknie. Wcześniej zawsze hodowałam na wschodnim i nigdy nie miały takiej masy kwiatów jak teraz.

Fiołek od Mirabilis kwitnie już drugi miesiąc

Przy okazji - kto do mnie pisał w sprawie listków proszę się przypomnieć na pw - można już znowu co nieco ciachnąć
Ewelinko Twoje fiołki jak zwykle cudne, ale ten pełny bordowy rzeczywiście nadzwyczajny.
U mnie na parapecie też bardzo fiołkowo :P
Zauważyłam, że u mnie fiołki dużo lepiej kwitną na zachodnim oknie. Wcześniej zawsze hodowałam na wschodnim i nigdy nie miały takiej masy kwiatów jak teraz.

Fiołek od Mirabilis kwitnie już drugi miesiąc

Przy okazji - kto do mnie pisał w sprawie listków proszę się przypomnieć na pw - można już znowu co nieco ciachnąć

Witam Was serdecznie
Od jakiegoś czasu byłam zarejestrowana na FO ale w zasadzie mało kiedy tu zaglądałam.
Szukałam fiołów afrykański i proszę, widzę, że macie niesamowite kolekcje.
Chętnie bym się wymieniła na coś
.
W najbliższym czasie wrzucę zdjęcia.
Szukałam fiołów afrykański i proszę, widzę, że macie niesamowite kolekcje.
Chętnie bym się wymieniła na coś

W najbliższym czasie wrzucę zdjęcia.