ewazawady ? Ewa staram się jak mogę
Yollanda ? Jola taki sposób prowadzenia spisu róż mam od lat.
Mi chodziło jak na zdjęciu nanieść nazwę róży. Może gdzieś w necie znajdę na ten temat.
Bejsonki84 ? Werka, dziękuję już tam zaglądałam. Awakening (Probuzeni) nie znam, też mi się bardzo podoba.
Aneczka1979 ? Aniu na dobrą sadzonkę Cherlesa Darwina w kraju nie trafiłam, a miałam ich w sumie 5 krzaczków. Odmiana ta bardzo mi się podoba, a że jestem uparta, to dopięłam swego.
Rosła u mnie pierwszy sezon, już mam 6 nowych pędów, jest zdrowa i ma kwiaty w bardzo wyszukanym odcieniu, ale nie żółte. Kolor jest lekko przydymiony. Chcę żeby była taka piękna jak na tych zdjęciach http://www.rosebook.ru/roses/gallery/charles-darwin/
Straciłam zdjęcia po zalaniu kompa, więc nie mogę wstawić jak kwitła w pierwszym podejściu.
Cream Abundance jest moją faworytką, mam kilka krzaczków, ale w sumie tylko jeden jest porządny inne są słabe. Myślę, że kiedyś sobie wymienię tą odmianę na porządne krzaczki.
St. Richard of Chichester ? tą różyczką zaraziłam się u Joli zerknij tu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=77720
Kupiłam w OBI 3 sadzonki w doniczkach, od razu przesadziłam do nowych doniczek, wypłukałam mocno podcięte korzenie i dałam dobrą ziemię. Pędy były całe zalane zielonym woskiem, ledwo mi ruszyły, zakwitły po jednym kwiatku, a na jesieni powędrowały do gruntu. Czy z nich coś będzie nie wiem. Odmiana ta bardzo mi się podoba. Nie ma to jak dobra sadzonka, takich zalanych woskiem już nie kupię.
Ewka36jj ? Ewa w jakich szkółkach kupuję ? Przede wszystkim tam gdzie jestem pewna dobrych sadzonek, bo zabawa w kotka i myszkę czyli kupowanie, sadzenie, dbanie i na koniec wielkie rozczarowanie czyli nie mieć tego na czym mi tak bardzo zależy już mi się znudziło.
Kupuję tam gdzie znajdę to czego szukam np. nowe odmiany nowych hodowców mogę kupić tylko u Kamili, tam również mogę kupić to czego bardzo szukam, a w kraju nie kupię.
Bardzo sobie cenię jak wiem na jakiej podkładce kupuję róże.
Trudno jest mi wymienić szkółki, bo to są zagraniczne firmy i nie zawsze robią wysyłki.
Korzystam ze szkółek angielskich, niemieckich i francuskich. W kraju bardzo ładne sadzonki kupuję już kolejny raz u Pana Grzegorza Hyżego. Moje pienne Jasminy są właśnie od niego. Mam zamówione kolejne pienne ale dostawa dopiero na wiosnę, bo bałam się, że nie dadzą rady zimą.
Wiosna za pasem, póki co! wklejam kolejne zdjęcia z września.
A, to jest Voyage i właśnie wyczekiwany kwiat St. Richard of Chichester

Jesienna Capri

Słodka Amelia Nothomb zdobyta dzięki Kamili

Fragonard i Munstead Wood

A. Nothomb

Schone Maid i w głębi Lacre

Bilett de Loux

Amiela Nothomb

Fragoard

Spirit of Freedom i Odile Masquelier

Jalitah

Capri i Lavender Ice