Iwonko to takie zwykłe lilie ale jak cieszą Witaj Jadziu dawno Cie nie było , jak się cieszę że wstąpiłaś do mnie
To ja Ci dziękuję i serdecznie pozdrawiam
Aniu nie zaglądałam ostatnio do żółtego - muszę sprawdzić a różowy dostałam od Joli ale jeszcze nie kwitnie . Dorotko To złocień czerwony - chyba tak się nazywa , jest sucho bo pewnie byłby jeszcze ładniejszy
Na czwartym zdjęciu to moszenki południowe nie żarnowiec
Tereniu cudnie wszystko kwitnie nawet lilie dają już pokaz moje daleko w tyle .Nic to na razie kwitną róże.Znów pozachwycałam się Moszenkami one rzeczywiście wyglądają jak żarnowiec.Zdróweczka i deszczu Ci życzę nie burzy Jesienią tez dostałam od znajomego tego Złocienia trwałego lecz u mnie jeszcze nie zakwitł a tak cudnie wyglądałby z Louisem Odier
Fajna kępa złocienia.Też takiego mam.Ale mój mniejszy.Mam też bladziutko różowego,ale jeszcze nie kwitnie.
A moszenki mam z nasion z AW.Siałam w tamtym roku i przezimowały zadołowanie.Ale malutkie bardzo jeszcze.Może i ja doczekam kwiatów.Duży to krzew?
Co do host,to będę robić zdjęcia,by wiedzieć która gdzie rośnie.I porozmawiamy o tym na jesień lub wiosnę
A kolkwicję ukorzeniaj .Najlepiej w kilku egz.
Piękne piwonie.U mnie,na razie tylko majowa przekwitła.Widzę,że różowa jasna zaczyna pękać.
Majową pozbierałam z ziemi-dla Moniki do sypania na procesjach będzie .I tak sobie pomyślałam,że bardzo krótko kwitła.Tydzień tylko .Czy ona tak zawsze,czy przez te afrykańskie upały
Jeśli nie przenosisz roślin, to ja bym się wcale nie zastanawiała i sprzedała tę starą działeczkę./
Szczególnie, że ze zdrowiem niedobrze
Niestety u nas te terminy sa straszne
Mój tata właśnie 15 czerwca ma operację na biodro. Czekał rok.
Witam Was kochane
Jestem padniętą , niby nic nie zrobiłam ale chyba ta pogoda tak wpływa na samopoczucie , pochmurno ale nie pada . Dorotko tak to moszenki , siewek jak na razie nie widziałam - sprawdzę a może jednak Jadziu a u mnie róże zaczynały od początku , musiałam je ciąć prawie po ziemni i teraz muszę czekać na ich kwitnienie , ale pójdę do Ciebie i oczęta nacieszę A ja Ci moszenek nie wysłałam a teraz to już za duże chyba że nasionka ??
Bardzo dziękuję za życzenia i wzajemnie Jolu moszenki szybko rosną na pewno się doczekasz kwiatów
Kolkwicję ukorzenię - no będę próbować , tylko muszę mój rozsadnik opróżnić a tu sucho i nie ma jak powysadzać to co się ukorzeniło
Moja piwonia majowa zakwitła tylko jednym kwiatkiem - chyba ubiegłoroczna susza jej dała się we znaki . Upały i susza wpływają na to jak długo kwitną kwiatki . Gosiu niby staram się coś przenosić ale sama widzisz albo susza straszna albo rwa a tam na górce to trzeba kilofem wykopywać a do tego jeszcze to moje zdrowie szwankuje . Trochę szkoda bo już niektóre kwiatki przekwitły i nie wiem dokładnie gdzie rosły .
Och to zdrowie - jak bardzo go trzeba cenić
Piękne powojniki.Powiedz,jak o nie dbasz .Bo moje jakieś 'nie tego...'
Krzewuszki .Spróbuj ukorzenić tą o listkach z białym obrzeżem .Prosiłam też Beatkę-Becia.Ale jej jest chyba inna.Cieńsze to obrzeże.